مقام ارشد تجاری مالزی: بانك های بزرگ این كشور آماده از سرگیری تعامل با ایران هستند

تهران- ایرنا- مدیرعامل شركت توسعه تجارت خارجی مالزی (MATRADE) می گوید، بانك های بزرگ این كشور آماده از سرگیری روابط و تعامل با بانك های ایرانی هستند.

«ذوالكیفلی محمود» در حاشیه نشست مشترك تجاری ایران و مالزی كه روز شنبه (اول آبان) در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران برگزار شد، به خبرنگار ایرنا افزود: مقام های ارشد بانك مركزی مالزی، سی آی ام بانك (CIMB)، می بانك (Maybank) و شمار دیگری از بانك های بزرگ كه در دوره تحریم روابط خود را با بانك های ایرانی قطع كرده بودند، اینك آماده مذاكره با مقام های بانكی ایران برای برقراری دوباره تعاملات بانكی هستند.
وی تصریح كرد: در هیات مالایی نمایندگانی از شركت های بیمه، كشتیرانی و دیگر شركت های بزرگ مالزی كه در زمینه های مختلف از جمله نفت،گاز و خودرو تا صنایع غذایی و صنعت حلال فعالیت می كنند، حضور دارند و این امر نشان می دهد كوالالامپور در تصمیم خود برای از سرگیری مناسبات تجاری با ایران جدی است.
به گفته مدیرعامل ماترید، حجم تجارت دوجانبه ایران و مالزی كه در دوره تحریم ها بشدت كاهش پیدا كرده بود، در هشت ماه نخست امسال هشت درصد افزایش یافته است.
محمود معتقد است بازرگانان 2 كشور می توانند با همكاری یكدیگر به سرعت حجم تجارت دوجانبه را افزایش دهند.
ارزش تجارت دوجانبه ایران و مالزی در سال 2015 معادل 532 میلیون دلار بود و 2 كشور قصد دارند این میزان را در كوتاه مدت به یك میلیارد دلار افزایش دهند.
ذوالكیفلی محمود ادامه داد: مالزی علاقه مند به همكاری با ایران در زمینه های نفت و گاز، خودرو، صنعت غذای حلال، برق، فناوری اطلاعات و ارتباطات، انرژی های تجدید پذیر و صنعت اتوماسیون است و شركت های فعال در این زمینه ها دارای بالاترین استانداردهای جهانی هستند.
وی گفت: مالزی و ایران تشابهات فرهنگی زیادی دارند و ما به ایران به عنوان یك قطب منطقه ای برای صادرات محصول به كشورهای مشترك المنافع شوروی سابق (CIS) و سازمان همكاری اقتصادی (اكو) نگاه می كنیم.
وی تاكید كرد، بازرگانان ایرانی نیز می توانند از تسهیلات مالزی برای سرمایه گذاری و صادرات كالا به این كشور بهره مند شوند.
ذوالكیفلی محمود با اشاره به این كه هنوز قراردادی با ایران امضا نشده و در حال بررسی هستیم، تاكید كرد، به یقین قراردادهای همكاری بزودی منعقد خواهند شد.
به گزارش ایرنا، سری مصطفی محمد وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی دو هفته پس از سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به كوالالامپور برای گسترش روابط به تهران آمده است.
وی ریاست كمیسیون مشترك اقتصادی مالزی و ایران را نیز بر عهده دارد. در این هیات 28 نماینده از 17 شركت حضور دارند.
ولی الله سیف رییس كل بانك مركزی كشورمان نیز 17 مهرماه امسال در حاشیه سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به مالزی اعلام كرد، برقراری ارتباط بانكی از طریق تشكیل حساب مشترك برای تسهیل تسویه حساب مبادلات تجاری، اتصال سوئیچ كارت های بانكی و تشكیل كمیته ای برای رفع مشكلات بانكی میان دو كشور در سفر به كوالالامپور پیگیری شد.
اقتصام**1063**1561** مصاحبه كننده: رفعت كرمی مهر**انتشاردهنده:مژگان توانا