به گزارش خبرنگار ایرنا، وحید مرندی مقدم روز دوشنبه در گردهمایی بزرگداشت روز جهانی استاندارد و تجلیل از واحدهای برتر استاندارد استان گلستان در گرگان اظهار كرد: با وجود ظرفیت مطلوب منابع انسانی سازمان استاندارد، تاكنون فقط 22 هزار واحد تولیدی زیر نظارت این سازمان با انجام آزمایش های مستمر و دقیق هستند.
وی بیان كرد: این آمار اندك نظارت و بازرسی، فقط شامل واحدهای تولیدی و صنعتی است و بخش های خدماتی كشور تاكنون مورد نظارت دقیق این سازمان برای رعایت استانداردهای مورد نظر قرار نگرفته اند.
معاون سازمان ملی استاندارد افزود: فعالیت گسترده در حوزه تطبیق واحدهای تولیدی و خدماتی كشور با استانداردها، به توان و منابعی حداقل 10 برابر مقدار كنونی نیاز دارد كه بی تردید تامین آن، از توان سازمان استاندارد خارج است.
مرندی مقدم ادامه داد: مطابق آمارهای موجود، منابع و نیروی انسانی سازمان استاندارد ایران از بسیاری از كشورهای صنعتی بیشتر است و در رتبه بندی جهانی، ایران در رده های بالای جدول قرار دارد.
وی گفت: این درحالی است كه كشورهای پیشرفته حتی یك دهم سازمان استاندارد ایران، ساختار و منابع در اختیار ندارند، اما با برنامه ریزی های صحیح، در روند استاندارد سازی بخش های گوناگون بسیار موفق عمل كرده اند.
معاون نظارت بر استاندارد سازمان ملی استاندارد بیان كرد: به منظور حل و جبران این مشكل، مدل جدیدی برای نظارت و انجام آزمایش واحدهای تولیدی و صنعتی تدوین شده است كه امیدواریم با عملی شدن آن، بخش زیادی از مشكلات مربوط به نظارت بر واحدهای تولیدی برطرف شود.
مرندی مقدم بیان كرد: اساس و شاكله اصلی مدل تازه طراحی شده، اعتماد به واحدهای تولیدی در مسیر استانداردسازی واحدهای زیرپوشش است.
وی اظهار كرد: هم اینك بیش از 2 هزار و 100 آزمایشگاه در كشور، توانایی انجام آزمایش های مورد نظر سازمان استاندارد را دارند كه در مدل تازه طراحی شده بر بهره گرفتن از توان این آزمایشگاه ها به جای مراجعه به سازمان استاندارد تاكید می شود.
معاون سازمان ملی استاندارد افزود: هر كدام از این آزمایشگاه ها، حداقل با 10 نیروی تحصیل كرده و متخصص فعالیت می كنند كه محول كردن آزمایش های مورد نظر سازمان استاندارد، موجب پویایی بیشتر این مجموعه ها و تقویت احساس امنیت شغلی فعالان در این آزمایشگاه ها خواهد شد.
وی ادامه داد: گذراندن مراحل پیوستن واحدهای تولیدی به مجموعه استاندارد با رعایت برخی پیش شرط ها به صاحبان صنایع و واحدهای تولیدی واگذار می شود و در تلاش هستیم از توان مجموعه استاندارد برای پیشگیری از وقوع تخلف بیشتر در شركت های مختلف استفاده كنیم.
به گفته وی؛ تاكنون بیش از 2 هزار و 500 شركت متخلف در كشور شناسایی شده اند كه با محول كردن فرایند استاندارد سازی شركت های فاقد این مجوز و كم شدن كار عوامل مجموعه های استاندارد كشور، نظارت بیشتر و مداوم تر بر شركت های متخلف با فراغ بال بیشتری انجام می گیرد.
22 تا 29 مهرماه هفته استاندارد نام گذاری شده و شعار امسال روز جهانی استاندارد نیز 'استانداردها اعتماد سازند' تعیین شده است.
3091 /1648
خبرنگار : میثم محسنی ** انتشار : پری سالارنیا
گرگان – ایرنا - معاون نظارت بر استاندارد سازمان ملی استاندارد گفت: حدود 120 هزار واحد تولیدی، صنعتی كشور بدون نظارت سازمان استاندارد مشغول فعالیت و تولید محصول هستند.