به گزارش ایرنا، آرامیان و سجادی در این دیدار راهكارهای شتاب بخشی برای افزایش هر چه بیشتر حجم مبادلات تجاری و همكاری های دو كشور برای نوسازی نظام دارایی را بررسی كردند.
سایت وزارت دارایی ارمنستان روز سه شنبه نوشت: آرامیان با تأكید بر اهمیت گسترش روابط اقتصادی گفت كه وضعیت كنونی ارزش روابط با امكانات و توان دو كشور مطابقت نمی كند، زیرا سرمایه گذاری های دو جانبه كم است.
وی افزود: اكنون سهم ایران از ارزش روابط اقتصادی سه میلیون دلار و ارمنستان 250 هزار دلار است كه نشان می دهد دو كشور باید برای افزایش هر چه بیشتر آن تلاش و برنامه ریزی كنند.
وزیر دارایی ارمنستان ابراز اطمینان كرد كه حجم مبادلات تجاری را می توان با اجرای طرح های بزرگ كه پیش از این با مانع تحریم های ضدایرانی مواجه بود، افزایش داد.
آرامیان در باره این همكاری ها گفت: در زمان حاضر طرح انرژی فعال است، اما در عرصه های دیگر نیز دورنمای خوبی وجود دارد و می توان به گذرگاه شمال و جنوب، ساخت كشتارگاهها و زیرساخت های صنعتی اشاره كرد كه اجرای آنها با سرمایه گذاری های خصوصی و دولتی ممكن خواهد بود.
وی در ادامه اظهار كرد: تحریم ها علیه كشورهای همسایه بر ارمنستان نیز تأثیر می گذارد و این مساله را همیشه به شركای خود یادآور شده ایم، ولی اكنون وضعیت تغییر یافته است. خرسندیم ایران روابط اقتصادی خود را با كشورهای دیگر احیا می كند و اطمینان داریم با تلاش های مشترك می توانیم به شاخص های بالاتری دست یابیم.
آرامیان همچنین گفت: ایروان همواره در عرصه بین المللی از طرح های تهران حمایت كرده است، زیرا رشد اقتصادی ایران برای ارمنستان هم پیامدهای مثبتی دارد.
سجادی سفیر ایران نیز در این دیدار ضمن تبریك به آرامیان برای بر عهده گرفتن مسئولیت اداره وزارت دارایی ارمنستان، گفت: براساس مذاكرات انجام شده قبلی، زمینه های افزایش روابط و همكاری های دوجانبه و همچنین آشنایی با فعالیت واحدهای مختلف و تغییرات بانكی و گمركی فراهم شده است.
سفیر ایران در این مذاكرات به افق گسترش همكاری های دوجانبه در زمینه بیمه، دورنمای افتتاح شعبه های جدید بانك ملت در ارمنستان و همكاری ها در عرصه دارایی بین المللی اشاره كرد.
به گزارش ایرنا، سجادی و آرامیان در مذاكرات خود همچنین بر اهمیت همكاری های گسترده تر و موثرتر اتاق های تجاری و صنعتی دو كشور تأكید كردند.
ارمنستان با حدود 30 هزار كیلومتر مربع مساحت و سه میلیون نفر جمعیت در منطقه قفقاز كه پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 استقلال یافت، با موقعیت راهبردی ویژه، از غرب با تركیه، شمال گرجستان، شرق جمهوری آذربایجان (جمهوری قرهباغ) و در جنوب ایران و جمهوری خودمختار نخجوان (جزئی از جمهوری آذربایجان) هم مرز است.
اروپام ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
مسكو - ایرنا - وارطان آرامیان وزیر داریی ارمنستان در دیدار سیدكاظم سجادی سفیر ایران در ایروان همكاری دو كشور در اجرای مشترك طرح های بزرگ و افزایش ارزش روابط اقتصادی از سطح 3 میلیون و 250 هزار دلار كنونی را خواستار شد.