به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود علوی روز سه شنبه در پاسخ به سوال 3 نماینده مجلس شورای اسلامی درباره پروژه نفوذ و اقدامات وزارت اطلاعات در این زمینه افزود: برخورد سطحی و غیر هوشمندانه با راهبرد رهبر معظم انقلاب اسلامی جفا به این هشدار است.
وی تاكید كرد: با مطالعه دقیق، هوشیاری در اجرا، اشراف بر مصادیق محتمل نفوذ و زیر ضربه بردن مصادیقی كه نفوذ در آن مسلم شده است از لوازم كار مقابله با نفوذ است.
وزیر اطلاعات ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها در هشدارهای هوشمندانه ای به پروژه نفوذ دشمن اشاره كردند، همه دستگاه ها و همه نهادهای نظام باید نسبت به این هشدارها حساسیت به خرج دهند و طبیعی است كه دستگاه های اطلاعاتی و حفاظت اطلاعات باید نسبت به این هشدارها حساسیت بیشتری داشته باشند.
علوی خاطرنشان كرد: مساله نفوذ كه رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن اشاره كردند، یك پروژه بسیار عمیق و از پیچیدگی برخوردار است و باید در مساله نفوذ، مبادی، مقصد، هدف دستگاهی كه نفوذ می كند، روش ها،عناصری كه نفوذ می كند، ابزارها و راه هایی كه با آن نفوذ انجام می شود و همچنین انواع نفوذ اعم از جریانی و رخنه ای و اعم از نرم و سخت شناسایی شود.
وی یادآور شد: مقابله با نفوذ هم باید با مطالعه همه این بخش ها و اشراف اطلاعاتی بر همه این عرصه ها با كار حرفه ای و كارشناسی انجام شود؛ با اشراف اطلاعاتی و رصد هر حركت مشكوكی بتوانیم جلوی نفوذ را بگیریم.
وزیر اطلاعات با بیان این كه سوء استفاده و استفاده ابزاری از پروژه نفوذ در منازعات سیاسی، مقابله با نفوذ را به انحراف می كشاند، افزود: برخورد سطحی و غیر هوشمندانه با راهبرد رهبر معظم انقلاب در زمینه نفوذ، جفا به این هشدار است.
وی تاكید كرد: مطالعه دقیق، هوشیاری در عرصه اجرا،اشراف بر مصادیق محتمل نفوذ و زیر ضربه بردن مصادیقی كه احتمال قوی نفوذ در آن ها مسلم می شود از لوازم كار مقابله با نفوذ است.
وزیر اطلاعات تصریح كرد: همان گونه كه در كمیسیون تخصصی هم مطرح كردم، وزارت اطلاعات بر مساله نفوذ اشراف كامل اطلاعاتی دارد، اقدامات لازم را انجام داده و هرجا مصداقی از مصادیق نفوذ بوده بدون تسامح زیر ضربه برده است.
علوی خاطرنشان كرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها از نقش این وزارتخانه در مقابله با نفوذ و رد عناصر نفوذ و جلوگیری از ورود آنها به كشور قدردانی كرده اند كه موارد آن در بیانات ایشان كاملا قابل رصد و دستیابی است.
وی با تاكید بر این كه لازمه مقابله با نفوذ، بسته شدن درهای ورودی كشور نیست، به بیان مثالی برای مقابله با حشرات در فصل زمستان و بهار پرداخت و اظهار داشت: دستگاه اطلاعاتی و وزارت اطلاعات این عرصه سربازی گمنام امام زمان(عج) توری بسیار قوی و هوشمندی است كه هم اجازه بهره بری كشور از هوای بهاری را می دهد و هم جلوی نفوذ حشرات موذی را به فضای كشور گرفته، می گیرد و خواهد گرفت.
وزیر اطلاعات یادآور شد: در این زمینه ذكر خیلی از مسایل با امنیت و مصالح ملی كشور سازگاری ندارد، اگر عزیزان مایل بودند،جلسه غیر علنی تشكیل شود،خدمت عزیزان توضیح می دهیم.
**چرا سفر 15 روزه سناتور ایالتی آمریكا در سال 89 حساسیت ایجاد نكرد؟
علوی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درمورد سفر جیم داباكیس سناتور سابق آمریكایی به تهران، گفت: سفر یك آقایی به نام «جمیس داباكیس»؛ وی سناتور یك سنای ایالتی در یكی از ایالت های آمریكا بوده است،اگر بخواهیم معادل سازی كنیم همچون عضو شورای شهر در یكی از شهرها می شود.
وی با بیان این كه این فرد سناتور سنای فدرال آمریكا نیست، افزود: وزارت اطلاعاتی كه بر تروریست ها،داعشی ها،تكفیری ها كه بدون گذرنامه از مرزهای غیررسمی و با پنهان كاری وارد كشور جمهوری اسلامی ایران می شوند، اشراف دارد و آن را زیر ضربه برده و به رغم این كه تكفیری ها در كشورهای مختلف به امنیت آنها ضربه زده اند، در جمهوری اسلامی با همكاری همه دستگاه مجالی به آنان نداده است، آیا ممكن است نسبت به ورد افرادی از مرزهای رسمی با گذرنامه و به صورت كشف،اشراف اطلاعاتی نداشته باشد؟
وزیر اطلاعات ادامه داد: وزارت اطلاعات بر ورود این آقای داباكیس همراه با فرد دیگری به نام استیفن موریس، اشراف كامل اطلاعاتی را داشته است،ورود،اقامت، بازدیدها، دیدارها، ترددهای نامبرده همه تحت اشراف اطلاعاتی بوده و هیچ موردی از چتر اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج)خارج نبوده است و می دانم ذكر توضیحات بیشتر از این را شما عزیزان نمی پسندید چرا كه بیش از نیاز اطلاعاتی مردم و نمایندگان،نیاز اطلاعاتی دشمن را برآورده می كند و نباید به سادگی نیازهای اطلاعاتی دشمن را از تریبون عمومی در اختیار دشمن قرار دهیم.
علوی با بیان این كه سفر داباكیس به ایران، برای اول بار نبوده است، اضافه كرد: این فرد به همراه استیفن موریس در سال 1389 هم به ایران سفر داشته است، در سال جاری 18 شهریور وارد و 24 شهریور رفته است در حالی كه در آن سال و در 16اردیبهشت ماه وارد كشور و 30 اردیبهشت از كشور رفته اند.
وی اظهار داشت: برای وزارت اطلاعات جای سوال است كه چطور سفر 6 روزه این شخص در سال جاری باعث حساسیت شده است و احتمال نفوذ در موردش هست و اشراف هم داریم، وقتی موردی از نفوذ نباشد دیگر در ارتباط با آن جنجال نفوذ نمی كنیم؛ اما سفر 15 روزه این شخص در سال 89،حساسیتی ایجاد نكرده است و جنجال رسانه ای راه نینداخته است.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درمورد بازی های اینترنتی گفت: اما مساله دوم كه آن را به عنوان یك نمود نفوذ مطرح كردند مساله بازی های رایانه ای (game conection) است. عزیزان از آن به عنوان یك شركت فرانسوی یاد كردند.
وزیر اطلاعات یادآور شد: گیم كانكشن یك شركت نیست تا فرانسوی یا غیرفرانسوی باشد. گیم كانكش مانند المپیك است. كشورهایی كه بازی فوتبال یا بازی های دیگر دارند در آن عضو می شوند و یك نهاد بین المللی می شود و نه یك شركت ملیتی مثل شركت فرانسوی و امثال آن.
علوی حاطرنشان كرد: در هر سال سه بار این نمایشگاه برگزار می شود و شركت هایی كه در دنیا بازی های رایانه ای تولید می كنند در این نمایشگاه ها برای بازار یابی، تبادل نظر و تجربه شركت می كنند.
وی با یادآوری این كه این نمایشگاه در پاییز در پاریس، اول بهار در سانفرانسیسكو و آخر فصل بهار در چین برگزار می شود، گفت: كشور ما هم از كشورهایی است كه بازی های رایانه ای تولید می كند. رهبر معظم انقلاب اسلامی هم بر تولید بازی های رایانه ای در بیانات مختلف هم براثرگذاری بازی های رایانه ای و هم بر تولید و توجه به بازی های رایانه ای تاكید كردند كه متن بیانات ایشان موجود است و عزیزانی كه می خواهند ببیند بعدا مراجعه كنند.
وزیر اطلاعات افزود: مثال دیگری برای گیم كانكشن نمایشگاه كتاب است. ناشرهای كشورهای مختلف در نمایشگاه كتاب شركت می كنند. در كشور ما در حال حاضر 28 نمایشگاه كتاب تشكیل شده است. همانطوری كه نمایشگاه كتاب تشكیل می شود و با توجه به آن كه بازی های رایانه ای تولیدی شركت های ایرانی از نظر فناوری مورد اهتمام قرار گرفته است خود تولید كنندگان در سطح دنیا پیشنهاد كردند با این توانمندی ایرانیان در عرصه تولید بازی های رایانه ای یك نمایشگاه آن در ایران برگزار شود.
علوی ادامه داد: برگزاری این نمایشگاه مثل برگزاری نمایشگاه كتاب است. در حوزه حاكمیتی است. تحت نظارت است و هركس را كه بخواهیم می توانیم اجازه دهیم و هركس هم كه نخواهیم می توانیم اجازه ندهیم مانند ناشرانی كه در نمایشگاه كتاب شركت می كنند.
وی با بیان این كه آثاری فرصتی بر این نمایشگاه در ایران مترتب است، اظهارداشت: نخست زمینه ورود قاچاق بازی های رایانه ای را در حد زیادی منتفی می كند از مسیر رسمی می آید و امكان پالایش وجود دارد و اثر منفی اقتصادی هم ندارد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر زمینه ورود بازی های رایانه ای جمهوری اسلامی ایران به بازارهای مختلف دنیا وجود دارد و امكان انتقال پیام فرهنگی ایران به كشورهای دیگر به وجود می آید آن هم با ذوق و هنر و خلاقیت ایرانی و با فرهنگ اسلامی ایرانی یكی از راه های تبلیغ همین بازی های رایانه ای است.
وزیراطلاعات با تاكید بر این كه وزارت بر این مساله اشراف كامل دارد، یادآور شد: طبیعی است هر حركتی می تواند بستری برای نفوذ دشمن باشد و وزارت اطلاعات بر این عرصه ها اشراف كامل دارد همانطوری كه تا الان اجازه اقدام تروریستی نداده است، اجازه نفوذ به عناصری كه می خواهند نفوذ كنند نداده است و نخواهد داد.
علوی در پاسخ به سوال سوم در زمینه سفرهای خارجی رییس دانشگاه علم و صنعت گفت: سفر شهروندان جمهوری اسلامی ایران به كشورهای مختلف غیر از رژیم اشغالگر قدس هم از نظر قانونی مجاز و بلااشكال است و هم از نظر شرعی مباح و بلكه مستحب است.
وی ادامه داد: سفرهایی هم كه انجام می شود یا شخصی است یا ماموریتی و فرصت های مطالعاتی ، آموزشی و امثال آن با بودجه عمومی است.
وزیر اطلاعات همچنین گفت: سفرهای شخصی به ما ربطی ندارد مگر این كه از آن سوءاستفاده در زمینه نفوذ شود، در آن صورت ما ورود می كنیم و به آن اشراف داریم. در مواردی كه شائبه ورود وجود دارد ما ورود می كنیم.
علوی افزود: اما سفرهایی كه ماموریتی، آموزشی و امثال آن این مرتبط با دستگاه هایی است كه این ماموریت را به افراد واگذار می كنند و ما هم با توجه به این كه از هر كدام از آنها سرویس های دشمن ممكن است برای به دام انداختن افراد، طعمه گذاری ، تاثیرگذاری، تخلیه اطلاعاتی سواستفاده كنند، اشراف اطلاعاتی خودمان را حفظ می كنیم.
وی تصریح كرد: اگر با مورد مشكوكی برخورد كردیم روی آن با دقت بیشتری اشراف را ادامه می دهیم و در صورتی كه مسلم شود كه حریف، رقیب و به خصوص سرویس های دشمن وارد قضیه شده اند برخورد لازم ا انجام می دهیم بنابراین این مصداقی را كه عزیزان گفتند تحت اشراف اطلاعاتی بوده و هیچ موردی كه زمینه مظنون بودن را فراهم كند وجود نداشته است.
به گزارش ایرنا ، وزیر اطلاعات برای پاسخ به سوال مشترك جواد كریمی قدوسی نماینده مردم مشهد، حسن نوروزی نماینده مردم رباط كریم و حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر درمورد اقدامات این وزارتخانه درجلوگیری و برخورد با مصادیق نفوذ در جامعه علمی و فرهنگی كشور، سفر جیم داباكیس سناتور سابق آمریكایی به تهران، علت انعقاد قرارداد با یك شركت فرانسوی برای بازیهای رایانهای در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
كریمی قدوسی به نمایندگی این سوال مشترك را مطرح كرد.
در آغاز این جلسه وزیر اطلاعات پیشنهاد برگزاری جلسه غیرعلنی كرد كه مجلسی ها نپذیرفتند اما در هنگام پاسخ حجت الاسلام و المسلمین علوی به سوالی درمورد سفر
جیم داباكیس سناتور سابق آمریكایی به تهران، تعدادی از نمایندگان خواستار برگزاری جلسه غیرعلنی شدند كه وزیر اطلاعات اظهارداشت: نمایندگان محترم بدانند كه من موارد خاص را مطرح نمی كنم و موضوعاتی نخواهم گفت كه مورد سوء استفاده دشمن قرار گیرد.
وی ادامه داد: به همین دلیل می خواهم كه جلسه به صورت علنی ادامه یابد زیرا سوال علنی مطرح شده و ما نیز می خواهیم كه جواب را علنی پاسخ دهیم.
پس از انجام رای گیری، نمایندگان مجلس مخالفت خود را با برگزاری این جلسه به صورت غیرعلنی اعلام كردند.
سیام**1429**1336 خبرنگار: محسن طاهرزاده ** انتشاردهنده: مهرنوش خانزائی
علوی:
وزارت اطلاعات بر مساله نفوذ اشراف كامل دارد/وقتی موردی از نفوذ نباشد جنجال نفوذ نمی كنیم
۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۰:۵۸
کد خبر:
82279936
تهران- ایرنا- وزیر اطلاعات با تاكید بر این كه این وزارتخانه بر موضوع نفوذ اشراف كامل اطلاعاتی دارد، گفت: سوء استفاده ابزاری از پروژه نفوذ در منازعات سیاسی، مقابله با این مساله را به انحراف می كشاند.