به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی ربیعی» روز سه شنبه در همایش رفاه اجتماعی نگاهی به گذشته و چشم انداز آینده كه با حضور جمعی از سفیران خارجی مقیم تهران در مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد، افزود: این هزینه های رفاهی شامل 40 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی، ٣٧ هزار میلیارد تومان كمك به صندوق های بازنشستگی، 48 هزار میلیارد تومان سهم بخش درمان و 40 هزار میلیارد تومان كمك به آموزش و پرورش و آموزش عالی است.
ربیعی ادامه داد: همچنین سالانه ١٠ هزار میلیارد تومان به یارانه نان و ١٠ هزار میلیارد تومان نیز به بنیاد شهید اختصاص می یابد كه با هزینه 75 هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی كه در بودجه دولت لحاظ نمی شود، در مجموع بیش از ٢٠٠ هزار میلیارد تومان است.
وزیر كار گفت: شناسایی انواع فقر در دولت تدبیر و امید انجام شد كه فقر آموزشی، فقر درمان، فقر مسكن و فقر خوراكی از جمله این فقرها بوده است.
وی اظهار داشت: بررسی ها نشان می دهد كه یك خانواده با بیماری سرطان كه بر یكی از اعضای خانوار وارد می شود، دو دهك درآمدی سقوط می كند.
ربیعی یكی از دستاوردهای مهم دولت یازدهم را بیمه پایه درمان برای همه ایرانیان عنوان كرد و گفت: بیمه پایه درمان مشكلی برای طرح تحول سلامت ایجاد نكرد و اگر مشكلاتی هست، ناشی از مسایل دیگر است.
وی گفت: در دولت یازدهم ١٧٠ هزار كودك كه دچار سوء تغذیه هستند، شناسایی شده اند كه روزانه یك وعده غذای گرم به آنها داده می شود.
ربیعی نشست با سفیران كشورهای خارجی برای تبادل اطلاعات در خصوص حوزه رفاه اجتماعی را اقدامی درخور توجه عنوان كرد و گفت: چنین نشست هایی می تواند به تبادل دانش و تجربه میان كشورها منجر شود.
وی با اشاره به محتوای كتاب «امنیت ملی در جهان سوم» گفت: در این كتاب عنوان شده كه توصیه های سازمان های جهانی از جمله بانك جهانی در كاهش فقر كشورها تاثیر نداشته است اما بهترین كار انتقال تجربه میان كشورهایی است كه تجارب همانندی در كاهش فقر و توسعه رفاه اجتماعی دارند.
**شاخص های اقتصادی را كنترل كردیم
وی گفت: در دولت یازدهم توانستیم شاخص های اقتصادی از جمله نرخ تورم را كنترل كنیم كه در كوتاه مدت تاثیر خوبی بر زندگی مردم دارد.
ربیعی اظهار داشت: شاخص های رفاهی طی سه سال گذشته 15رتبه افزایش داشته است.
وی همچنین با اشاره به كودكان بازمانده از تحصیل گفت: یكی از برنامه های رفاه اجتماعی در ایران، شناسایی كودكان بازمانده از تحصیل بود كه در برخی از استان ها توانسته ایم این كودكان را در مدارس ثبت نام كنیم.
وی گفت: همچنین در زمینه فقر حمایتی در دولت تدبیر و امید برای خانوارهایی كه دارای دو معلول هستند، مسكن در نظر گرفته ایم كه به بسیاری از این خانوارها داده شده است و برخی دیگر نیز داده خواهد شد و این سیاست برای زنان سرپرست خانوار هم پیگیری می شود.
**رابطه جنگ و فقر
ربیعی با اشاره به ارتباط میان جنگ و فقر در كشورها گفت: امروزه تنها جنگ نیست كه امنیت كشورها را به خطر می اندازد و فقر را به ارمغان می آورد بلكه فقر و گسترش آن می تواند تهدیدی برای اختلال در امنیت اجتماعی باشد.
وی با اشاره به وقایع یازدهم سپتامبر كه منجر به كشته شدن انسان های بیگناه در كشور آمریكا شد، گفت: این پدیده بدون تبیین اجتماعی موضوع قابل بررسی نیست.
وزیر كار یادآور شد: «آلن تورن» جامعه شناس فرانسوی معتقد است كه نابرابری های اجتماعی می تواد منجر به ناامنی اجتماعی شود.
ربیعی به دیدار خود با مشاور امنیت صدراعظم آلمان در سال های گذشته اشاره كرد و گفت: در آن دیدار درباره ریشه های تروریسم اعلام كردم كه فقر و تبعیض می تواند زمنیه ساز بروز تروریسم در جهان باشد كه اكنون شاهد این پدیده با چنین دیدگاهی هستیم.
وی گفت: اكنون با تروریسم كور مواجه هستیم كه علت وجودی آنها ناشی از نابرابری های اجتماعی است.
وزیر كار توضیح داد: شاید بتوان ریشه اصلی افرادی كه از كشورهای اروپایی جذب داعش می شوند، را در فاشیسمی جست و جو كرد كه به شكل پنهانی در كشورهای اروپایی وجود دارد.
وی گفت: به هیچ وجه دیدگاههای اسلامی برای افرادی كه به جریان داعش پیوسته اند، اهمیتی ندارد.
وی ادامه داد: پس از جنگ دوم جهانی تنها یك جنگ در اروپا (جنگ بالكان) رخ داد اما در طول این مدت 120جنگ در كشورهای آسیایی، خاورمیانه و آفریقایی به وقوع پیوسته است.
ربیعی یادآور شد: ریشه تمامی جنگ ها و بروز پدیده های شومی نظیر تروریسم، گسترش فقر و تبعیض طبقاتی است و دامنه این بحران می تواند كشورهای آسیب پذیر را در بر گیرد.
**صدای فقرا باید شنیده شود
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: در جامعه ای كه صدای فقرا شنیده نشود، فقر عمیق تر می شود.
ربیعی ادامه داد: سنت های جامعه نشان می دهد در جوامعی كه صدای فقر شنیده نمی شود روشنفكران این مسئولیت را بر عهده می گیرند كه این نیز خود مغتنم است.
وی گفت: در چنین جوامعی رسانه ها صدای فقرا را انعكاس نمی دهند بنابراین باید سیاست هایی اتخاذ كرد كه به موضوع فقر و فقرا در جامعه توجه شود.
وزیر كار یادآور شد: اجرای برنامه های توسعه ای در كشورها بهبود زندگی فقر را به دنبال دارد.
** توسعه فقط داشتن ساختمان های بلند نیست
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی بیان داشت: توسعه فقط داشتن ساختمان های بلند و دودكش های بلند كارخانه ها نیست چه بسا كارخانه های بزرگ خود موجب مشكلات عدیده زیست محیطی هم شود.
وی توسعه را به معنای نشاط در جامعه، بهبود زندگی رفاهی مردم و بهبود زندگی فقرا دانست و گفت: برنامه های معطوف به فقرا طی سه سال گذشته در كشور پیگیری می شود.
ربیعی تاكید كرد: اگر بتوانیم فقر را كنترل كنیم و زندگی فقرا را بهبود بخشیم، به نفع همه جامعه است و حتی ثروتمندان از آن بهره مند می شوند.
به گفته ربیعی، جامعه امن تر به نفع همه مردم است زیرا فقر موجب بروز آسیب های اجتماعی و همچنین تزلزل جامعه می شود.
ربیعی معتقد است: بروز آسیب های اجتماعی تنها به دلیل فقر نیست بلكه شكل دیگر از آسیب های اجتماعی به علل دیگری در جامعه بروز كرده است.
به گفته وزیر كار، ایجاد گفت و گوهای اجتماعی پیرامون موضوع فقر می تواند به كنترل فقر در جامعه كمك كند.
**خیر جمعی جنبش اجتماعی است
ربیعی همچنین گفت: خیر جمعی در جامعه ایران به جنبش اجتماعی تبدیل شده است و خیرین اجتماعی و كنشگران مدنی در نهادهای مدنی نقش بزرگی در كنترل فقر و آسیب های اجتماعی ایفا می كنند.
وی گفت: خیر جمعی داروی بی بدیل مقابله با آسیب های اجتماعی و كاهش فقر است.
**جامعه مدنی باید تقویت شود
ربیعی معتقد است: جامعه مدنی در ایران باید تقویت شود و خوشبختانه در دولت یازدهم حمایت های خوبی از سازمان های مردم نهاد (سمن ها) انجام می شود.
وی گفت: سازمان های مردم نهاد تجارب ارزشمندی در فعالیت های اجتماعی دارند كه می توان از این تجارب بهره مند شد.
وزیر كار یادآور شد: تخصیص پول نمی تواند رفاه را افزایش دهد بلكه بهبود مسائل رفاهی نیاز به تدبیر دارد كه دامنه ای از آموزش تا توانمند سازی انسان ها را در بر می گیرد.
اقتصام** 9123**2025** خبرنگار: زهره دریغ گفتار** انتشار دهنده: لیلا جودی
تهران- ایرنا- وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی هزینه رفاهی سالانه در كشور را ٢٠٠ هزار میلیارد تومان برآورد كرد و گفت: تزریق پول به تنهایی نمی تواند به محو فقر كمك كند.