۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۳۰
کد خبر: 82280289
T T
۰ نفر
نماینده مجلس خواستار خلع ید مجری طرح پایانه گل و گیاه شمال كشور شد

نوشهر- ایرنا - نماینده مردم شهرستان های تنكابن ، عباس آباد و رامسر گفت : مجری طرح ملی پایانه گل و گیاه شمال كشور واقع در منطقه اسبچین عباس آباد به خاطر انحراف در هزینه كرد تسهیلات دریافتی باید از سوی مسئولان دستگاههای نظارتی خلع ید شود.

شمس الله شریعت نژاد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : ساخت این طرح ملی از سال 1384 با رویكرد حمایت از تولید كنندگان گل و گیاه مازندران آغاز شد ، ولی متاسفانه مجری آن نتوانست به تعهداتش عمل كند و بیشتر تسهیلات دریافتی را در بخش های دیگری هزینه كرد.
عملیات اجرایی پایانه گل و گیاه شمال كشور سال 1384 با حضور وزیر وقت بازرگانی در زمینی به گستره بیش از 10هكتار و زیربنای حدود 60 هزار متر مربع در منطقه ' اسبچین ' شهرستان عباس آباد آغاز شد.
طبق وعده ای كه مسئولان وقت در آئین كلنگ زنی داده بودند ، قرار بود این پایانه در مدت حدود 2 سال به بهره برداری برسد .
سه تالار بورس، نمایشگاه دایم گل و گیاه، كارخانه تولید نهالچه های گل و گیاه، سردخانه 60 هزار تنی، بازار بورس گل و گیاه، دانشگاه، بانك، گمرك، اداره استاندارد، قرنطینه گل و گیاه، مركز بذر و نهال، تالار حراج، مركز تخلیه و بارگیری و دسته بندی ، اتاق بازرگانی، دفاتر اداری دولتی، هشت هزار مترمربع فضای گلخانه ای، هتل و مركز تفریحی و گردشگری با پیست اسب سواری و سامان دهی چشمه ای برای جذب گردشگر از بخش های مختلف این طرح ملی بوده است.
عضو كمیسیون منابع طبیعی ، آب و كشاورزی در مجلس شورای اسلامی گفت : طبق بررسی های به عمل آمده مجری این طرح و سرمایه گذار آن حدود 670 میلیارد ریال تسهیلات دریافت كرده اند كه حدود 30 میلیارد ریال آن بلاعوض بوده است .
شریعت نژاد افزود : در بازدیدی كه بتازگی داشتم مشخص شد كه كار ساخت پایانه از حدود چهار سال پیش رها شده و مجری به جای تلاش برای ساخت هرچه سریع تر ، به مسائل حاشیه ای پرداخته است.
وی ادامه داد : از سوی دیگر شنیده شده كه بخشی از سهام پایانه را به افراد غیر فروخته است و دستگاههای نظارتی نباید اجازه می دادند چنین اتفاقی بیفتد و هم اكنون باید پاسخگوی چنین وضعیتی باشند .
نماینده مردم شهرستان های تنكابن ، عباس آباد و رامسر در مجلس شورای اسلامی گفت : این موضوع به جدیت بیشتر در مجلس شورای اسلامی مورد پی گیری قرار خواهد گرفت .
مدیرعامل وقت شركت تعاونی گل و گیاه شهرستان های تنكابن، رامسر و عباس آباد نیز چندی پیش به ایرنا گفته بود كه ساخت این پایانه حسرتی است كه پس از سال ها چشم انتظاری همچنان بر دل تولید كنندگان گل و گیاه باقی مانده است و هنوز چشم انتظار بهره برداری آن هستند.
همایون پورشعبان خواستار واكاوی جدی علت تكمیل نشدن این طرح شد و گفت : بارها مسئولان دستگاههای ذیربط در بازدیدهای پیوسته از این طرح ، در نشست های مختلف و حتی گفت و گوهایی كه با رسانه ها اعلام كرده بودند كه این طرح تا پایان عمر دولت دهم به پایان می رسد ، اما هیچكدام از این وعده ها محقق نشد.
تولید كنندگان گل و گیاه شمال كشور هم اكنون به دلیل نبود پایانه مناسب مجبورند تولیدات خود را به شكل سنتی در حاشیه جاده ها به مشتریان بفروشند و این روش باعث از دست رفتن فرصت های كسب درآمد فردی و ملی می شود.
بر اساس گزارش های رسمی هم اكنون سالانه فقط در غرب مازندران حدود پنج میلیون اصله گل های گلدانی تولید می شود و این منطقه رتبه اول كشور را در این زمینه دارد.
خبرنگار: مهراب زكی پور كینجی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7078 /1602/1654
۰ نفر