به گزارش ایرنا، در پی تغییرات پیشنهادی هفته اخیر در بدنۀ دولت كه به تعبیر دكتر روحانی برای ترمیم كابینه صورت می گیرد، مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كه در سه سال و چند ماه گذشته عهده دار این مسئولیت بوده، گزینه تصدی وزارت ورزش و جوانان است.
تشكل های گردشگری درباره اولویت ها و رویكردهای جایگزین وی نگاه متفاوتی دارند.
** تغییر در شرایط حاضر مضر و باعث بی ثباتی است
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی استان تهران اظهار كرد: چون تا پایان دوره دولت یازدهم چندماه بیشتر نمانده است، توقع زیادی از مدیر جدید نداریم و تغییرات می تواند برای سازمان میراث فرهنگی خیلی مضر باشد.
رضا اباذری افزود: در 10 سال گذشته تعداد رئیسان و معاونانی كه در این سازمان عوض شده زیاد بوده و این یكی از آسیب ها است؛ چرا كه وقتی ثباتی در كار نباشد بی ثباتی مجال خودنمایی پیدا می كند.
وی گفت: فردی كه می آید علاوه بر تخصص و اهمیتی كه دارد نباید تغییرات زیادی در ساختار فعلی امور به عمل آورد، چون فرصت بسیار كوتاه است و تغییرات می تواند غیرسازنده باشد.
اباذری تاكید كرد: فرد خاصی را به عنوان جایگزین پیشنهاد نمی دهیم اما شخص جایگزین باید به بخش خصوصی توجه بیشتری كند.
** كمبود راهنما؛ پاشنه آشیل گردشگری / گردشگران خارجی در اینترنت به دنبال راهنما
رئیس سابق هیات مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی در این باره گفت: اینكه ما هتل بسازیم درست؛ اما زیرساخت مهمتر و خطری كه تهدید گردشگری است، كمبود و نبود راهنما است.
عباس پیرمرادیان اضافه كرد: حدود 6 هزار میلیارد ریال برای میراث فرهنگی و ساخت هتل، در نظر گرفته شده؛ كاش حداقل 10 میلیارد ریال از این مبلغ به تربیت و آموزش راهنماهای جدید اختصاص پیدا می كرد.
وی ادامه داد: خطاب به رئیس جدید سازمان می گویم؛ اگر به مساله كمبود راهنما نرسید، صنعت گردشگری ایران زمین می خورد و اكنون پاشنه آشیل صنعت گردشگری ایران، كمبود و نبود راهنما است.
این راهنمای پیشكسوت گردشگری گفت: حدود دو سال است كه گردشگران خارجی در سایت های اینترنتی به دنبال راهنما می گردند چون آژانس های ایران با كمبود راهنما مواجه اند و برای برخی از این تورها راهنما ندارند.
پیرمرادیان افزود: اولویت دوم ساخت هتل به ویژه در شهرهای گردش پذیر است، در آخرین تور من كه آلمانی است، دو نفر از گردشگران خارجی برای اقامت در هتل های اصفهان جا ندارند.
وی یادآورشد: مورد سوم هم پیشنهادی است به پلیس راهور كه برای وضعیت گردشگری به ویژه گردشگران خارجی قوانین جدید، مناسب و مرتبط وضع كنند. شرایط گردشگری تغییر كرده است پس پلیس هم باید قوانین خود را بروز كند.
** هیچ گزینه ای فعلا جدی نیست
معاون روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز گفت: هیچ گزینه ای تاكنون به صورت جدی به عنوان جایگزین سلطانی فر مطرح نیست كه قابل تامل باشد.
امیر نیك رویان افزود: سازمان میراث فرهنگی كه چندین سال به عنوان حیات خلوت دولت قبل تلقی می شد، در دوره سلطانی فر نظم و سامان گرفت و از رخوت و ركود خارج شد.
وی ادامه داد: رییس جمهوری حتما ادامه كار را به كسی واگذار می كند كه خصوصیات مشابه سلطانی فر را تا حد ممكن داشته باشد.
نیك رویان تصریح كرد: شاه بیت كارهای انجام شده در حوزه صنایع دستی، بحث اشتغالزایی برای جوانان است. در بحث گردشگری برای اولین بار كنوانسیون تورلیدرها (راهنمایان) را بهمن ماه در ایران برگزار می كنیم یعنی دنیا هم ما را تا حدی در حد گردشگری به رسمیت می شناسد و آمار ورود گردشگران خارجی به كشور دچار تحول شده است و در میراث فرهنگی ثبت های متعدد جهانی و بازگشت اشیا قابل اغماض نیست.
** مدیر سیاسی برای سازمان میراث فرهنگی ممنوع/ مهم قدرت رایزنی و درك اقتصادی
رئیس جامعه تورگردانان ایران عنوان كرد: گردشگری یك كار اقتصادی است چراكه میراث فرهنگی و صنایع دستی عوامل جذب گردشگر هستند اما معرفی آثار تاریخی فرهنگی و طبیعت زیبا همه در كنار هم می شود كالای گردشگری برای فروش؛ و برای مملكت ایجاد درآمد و اشتغال می كند.
ابراهیم پورفرج تاكید كرد: فرد جایگزین باید دانایی و توانایی اقتصادی زیادی داشته باشد و باعث رونق و دگرگونی مثبت اقتصادی شود.
وی ادامه داد: در عین حال باید قدرت لابی (رایزنی) خوبی در بدنه دولت و مسئولان ارشد كشور داشته باشد زیرا برای كسب بودجه و گشایش در كارها این قدرت هماهنگی، رایزنی و ارتباط گیری خوب، لازم است.
رئیس جامعه تورگردانان ایران یادآورشد: دوست نداریم رئیس سازمان، سیاسی باشد و با تمایل به باند و گروه های سیاسی دچار سیاست زدگی شود باید دركی از بیكاری فعالان این عرصه داشته باشد.
پورفرج تاكید كرد: اگر مدیری سیاسی برای سازمان میراث فرهنگی انتخاب شود، بخش خصوصی، مطلوبات خود را نمی بیند و در نتیجه سراغ كارهای خود می رود و از همكاری با سازمان فاصله می گیرد و این اتفاق برای تنها صنعتی كه می تواند ایران را از اقتصاد تك محصولی وابسته به نفت نجات دهد، خوب نیست.
فراهنگ**3079**1027**خبرنگار: علی اسدی**انتشار دهنده:محمدجواد دهقانی
تهران - ایرنا - نمایندگان تشكل های گردشگری درباره نغییر احتمالی مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جایگزین وی آرای متفاوتی دارند.