۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۵۷
کد خبر: 82280356
T T
۰ نفر

آذربایجان شرقی، پیشرو در كاهش نرخ بیكاری

۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۵۷
کد خبر: 82280356
آذربایجان شرقی، پیشرو در كاهش نرخ بیكاری

تبریز- ایرنا- مساله بیكاری در كشور و تلاش دولت ها برای رفع و كاهش آن همواره یكی از مشغله های دولت ها بوده و بنا بر اطلاعات منتشر شده از سوی مركز آمار ایران، آذربایجان شرقی پایین ترین نرخ بیكاری كشور را دارد.

به گزارش ایرنا، نرخ بیكاری و جمعیت جویای كار، نه تنها در ایران بلكه در تمام كشورها حتی كشورهای اروپایی و صنعتی نیز چالش مزمنی است و در ایران نیز نقطه اشتراك همدردی دولت و جوانان ایجاد اشتغال می باشد.
با این نگاه یكی از اولویت های دولت تدبیر و امید از ابتدای آغاز به كار آن تلاش برای ایجاد اشتغال و كاستن از نرخ بیكاری با ارائه طرح ها و برنامه ه ای مبتنی بر ایده های فكری رئیس دولت و تیم اقتصادی اش اعلام شد.
نگاهی گذرا به آمار منتشر شده از سوی نهادهای داخلی و بین المللی نیز موید این نكته است كه دولت روحانی موفق شده است نرخ بیكاری را به طرز چشمگیری كاهش دهد.
مركز آمار ایران، متوسط نرخ بیكاری كشور در سال 1394 را 11 درصد اعلام كرد و بر اساس آن كمترین نرخ بیكاری در سال گذشته با 7.3 درصد متعلق به استان آذربایجان است.
اگر چه نرخ بیكاری بخصوص در بین نیروی فارغ التحصیل دانشگاهی كشور جزو دغدغه هایی است كه اكثر خانواده ها با آن درگیرند و خانواده های آذربایجان شرقی نیز از این امر مستثنی نیستند؛ گفته می شود یكی از مهم ترین عوامل پائین بودن نرخ بیكاری در استان فرهنگ كاری و علاقمندی به كار فارغ از تخصص و تحصیلات می باشد.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با بیان اینكه كمترین نرخ بیكاری كشور مربوط به آذربایجان شرقی است، خاطر نشان كرد: متوسط بیكاری كشور 11 درصد هست كه این رقم در استان 7.3 درصد می باشد.
وی جمعیت فعال استان را یك میلیون و 300 هزار نفر ذكر كرد و گفت: از این تعداد یك میلیون و 220 هزار نفر شاغل هستند كه 20.5 درصد در بخش كشاورزی، 38.7 درصد خدمات ، 40 درصد صنعت مشغول می باشند.
حسینی با بیان اینكه یكی از دلایل مهم كاهش نرخ بیكاری در استان، فعال شدن پروژه‌های ملی و راه‌اندازی واحدهای تولیدی جدید است، افزود: مهاجرت نیروی كار و فنی استان به سایر نقاط كشور در كاهش نرخ بیكاری بی تاثیر نیست.

** واگذاری طرح های عمرانی به بخش خصوصی، زمینه ساز ایجاد فرصت های شغلی جدید
ناظران محلی می گویند تلاش برای واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی و اجرای طرح های جدید عمرانی و تولیدی با وجود كمبود منابع مالی از جمله دلایل اصلی ایجاد فرصت های شغلی جدید در آذربایجان شرقی و به تبع آن كاهش نرخ بیكاری است.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تمهیدات مدیریت استان در واگذاری پروژه های نیمه تمام به بخش خصوصی، اعلام كرد: طی دوره سه ساله دولت تدبیر و امید تعداد 217 پروژه در این استان به بخش خصوصی واگذار شد.
محمدصادق پورمهدی، مجموع پروژه های نیمه تمام قابل واگذاری در آذربایجان شرقی را 460 پروژه اعلام كرد.
پورمهدی، بهره برداری از 6 هزار طرح عمرانی، خدماتی و رفاهی طی سه سال اخیر در آذربایجان شرقی را از جمله اقدام های دولت تدبیر و امید برشمرد و گفت: برای اجرای آنها 75 هزار میلیارد ریال هزینه شده است.
وی تعداد مصوبات هیات دولت در جریان سفر استانی سال گذشته را 24 عنوان اعلام و اظهار كرد: برای این تعداد پروژه 10 هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده بود كه در سال گذشته 50 درصد این مبلغ تخصیص یافت .
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان كرد: انتظار داریم در فرصت باقی مانده از سال جاری بقیه اعتبارات به طرح های مصوب سفر هیات دولت تخصیص یابد .
اجرای طرح هایی به ارزش بیش از هفت هزار میلیارد ریال در آذربایجان شرقی گذشته در یك سال منتهی به شهریور امسال در حالی صورت گرفته است كه دولت به دلیل كاهش قیمت نفت با مشكلات متعددی در بخش تامین منابع مالی برخوردار بود.
نگاهی به ارزش 864 طرح عمرانی و روستایی اجرا شده استان در یك سال اخیر نشان می دهد كه مدیریت ارشد استان در عمل به وعده های خود فراتر از اعتبارات تخصیصی و با تقویت مشاركت بخش خصوصی با همراهی مدیران دولتی برای تحقق این تعداد طرح به صورت شبانه روزی كوشیده است.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در این باره اظهار كرد: بیشترین جهت گیری طرح های هفته دولت در سال جاری در مسیر توسعه و عمران روستایی در حوزه های آبرسانی، برق رسانی، گازرسانی و راه روستایی است.
پورمهدی همچنین خاطر نشان كرد: در سه سال گذشته از عمر دولت یازدهم بیش از 6 هزار پروژه با هزینه ای افزون بر 75 هزار میلیارد ریال در استان مورد بهره برداری قرار گرفته است.

** معرفی یك هزار و 162 واحد تولیدی مشكل دار به نظام بانكی در آذربایجان شرقی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی نیز در رابطه با حمایت دولت از واحدهای تولیدی و كمك به حفظ اشتغال موجود و نیز افزایش آن، گفت: یك هزار و 162 واحد تولیدی استان به سیستم بانكی جهت اخذ تسهیلات بانكی از محل طرح رونق تولید در 5 ماه گذشته معرفی شده است.
علی نواداد افزود: تا زمان حاضر 13 جلسه در شهرك صنعتی و شهرستان به صورت میدانی در محل كارخانه ها با سفر شهرستانی استاندار و اعضای كارگروه و رسیدگی به مشكلات واحد های تولیدی با 169مصوبه برای رفع موانع تولید برگزار شده است.
وی ادامه داد: از تمامی واحدهای تولیدی متقاضی تسهیلات جهت سنجش وضعیت تولید،اشتغال، بدهی ها، ماشین آلات و مشكلات آن با هدف هدایت تسهیلات به دست تولیدكننده واقعی بازدید شده است.
نواداد گفت: در سال جاری بدهی 160 واحد تولیدی در سیستم بانكی تعیین تكلیف شده و برای بخشودگی جرایم بیمه ای 247واحد تولیدی مكاتبه انجام شده است.
وی اضافه كرد: 889 مصوبه كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در دست اجراست و 801 مصوبه نیز اجرایی شده است.

** پرداخت تسهیلات رونق تولید به 240 واحد تولیدی آذربایجان شرقی
دبیر كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان شرقی نیز از پرداخت تسهیلات به 240 واحد تولیدی استان برای خروج از ركود خبر داد و گفت: تاكنون برای این واحد ها یك هزار و 340 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
سخاوت خیرخواه افزود: درخواست یك هزار و 242 واحد تولیدی نیز در كمیته های كارشناسی بررسی و به بانك های استان بر اساس درخواست متقاضی ارجاع شده و در روند طرح رونق تولید مراحل بررسی و پرداخت را طی می كند.
خیرخواه با بیان اینكه در آنالیز مشكلات، كمبود نقدینگی مشكل بیشتر واحدهای تولیدی استان و حتی كشور است، ابراز امیدواری كرد: با تزریق نقدینگی به واحدهای تولیدی رونق تولید در استان مشهود می شود.
وی از پرداخت یك هزار و 600 میلیارد ریال به 266 واحد تولیدی در قالب پرداخت مستقیم بانك و خارج از تسهیلات طرح رونق تولید خبر داد و گفت: این تسهیلات علاوه بر تسهیلات طرح رونق تولید به طور مستقیم از سوی بانك های استان به واحدهای تولیدی پرداخت شده است.
خیرخواه اضافه كرد: با احتساب طرح رونق و پرداخت مستقیم بانك، در مجموع 506 واحد تولیدی استان 2 هزار و 930 میلیارد ریال در 4 ماه اخیر تسهیلات بانكی دریافت كرده است.
برآیند اقدامات برای كاهش نرخ بیكاری در آذربایجان شرقی در سه سال اخیر مثمرثمر بوده است و فرصت های شغلی جدیدی در اقصی نقاط استان ایجاده شده است به طوری كه فرماندار بناب به تازگی اعلام كرد تنها در این شهرستان یك هزار و 518 فرصت شغلی در نیمه نخست سال جاری ایجاد شده است.
مجموع این اقدامات از اهتمام جدی دولتمردان تدبیر و امید در آذربایجان شرقی برای كاستن از نرخ بیكاری با وجود تحریم های ظالمانه، كاهش صادرات نفت و پایین بودن قیمت آن و استفاده از نیروی محركه جوانان برای به حركت درآوردن چرخ های اقتصادی كشور دارد.
گزارش: نعمت مرادپور** انتشاردهنده: محمد عزیزی راد
6132/518
۰ نفر