به گزارش ایرنا ، این قطعنامه در كمیته میراث فرهنگی یونسكو با 10 رای موافق ، 8 ممتنع و دو مخالف به تصویب رسید و یكی از اعضا نیز غایب بود.
روز شنبه هفته جاری تعدادی از كشورها «نسخه ملایم شده» این قطعنامه را در رد ارتباط بین یهودیان و مسجد الاقصی ارائه كردند كه در آن عبارت «قدرت اشغالگر» كه اشاره مستقیم به رژیم صهیونیستی دارد، حذف شده بود.
پیشنهاد این قطعنامه را كشورهای كویت، لبنان و تونس از سوی حكومت خودگردان فلسطین و اردن كه عضو این كمیته نیستند، ارائه كردند. 21 كشور در این كمیته یونسكو عضو هستند و 10 كشور عربی هستند .
بر اساس این گزارش، در قطعنامه ارائه شده عبارت 'قدرت اشغالگر' در اشاره به رژیم صهیونیستی حذف شده تا تصویب آن برای اعضای كمیته آسانتر شود و همچنین با رد ارتباط یهودیان با مسجد الاقصی آن را به عنوان مكان عبادی مسلمانان مورد تاكید قرار می دهد. این قطعنامه پیشنهادی همچنین تاكید می كند كه اقدامات رژیم صهیونیستی در اطراف مسجدالاقصی 'نابودی عمدی' است و از رژیم صهیونیستی می خواهد به وضعیت كنونی احترام بگذارد.
قطعنامه یونسكو در رد ارتباط یهودیان با بیت المقدس دو هفته پیش تصویب شد اما یونسكو بعدا ، رای گیری را تجدید كرد و این قطعنامه روز سه شنبه گذشته مجددا تصویب شد.
این قطعنامه كه پیشتردو بار به رای گیری گذاشته شده بود، با لابی و فشار رژیم صهیونیستی برای سومین بار به رای گیری گذاشته شد.
كمیته میراث جهانی یونسكو بر حفظ شهر جدید بیت المقدس در فهرست میراث در خطر جهانی تاكیده است.
اینكه این میراث فرهنگی در خطر شناخته شده به این معناست كه این سایت تاریخی به عنوان میراث جهانی برای بشریت شناخته شده و عواملی آنرا در خطر قرار داده است.در مورد بیت المقدس ، رژیم صهیونیستی با اقدامات متعدد آنرا در مخاطره تخریب قرار داده است.
به گزارش منابع خبری غربی ، روز گذشته گروهی از اعضای كنگره آمریكا با ارسال نامه ای به كمیته میراث جهانی یونسكو ، از اعضای آن خواسته بودند تا به قطعنامه امروز رای منفی دهند.
اروپام**1078**
تنظیم كننده: بابك جعفری ** انتشار دهنده: مریم شفیعی
یونسكو بار دیگر قطعنامه تعلق مسجدالاقصی به مسلمانان را تصویب كرد
۵ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۳۸
کد خبر:
82281781
تهران - ایرنا -سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسكو) در نشست روز چهارشنبه به رغم فشار و لابی رژیم صهیونیستی بار دیگر قطعنامه حفظ میراث فرهنگی فلسطینی ها در قدس شریف را تصویب كرد كه بر اساس آن مسجد الاقصی یك مكان عبادی مختص و متعلق به مسلمانان است.