به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا حجتالاسلام والمسلمین دكتر حسن روحانی روز چهارشنبه در نشست مشترك هیأتهای عالیرتبه ایران و فنلاند، با بیان اینكه روابط دو كشور همواره مثبت بوده و امروز خوشحالیم كه اراده جدی در دو طرف برای توسعه مناسبات وجود دارد، گفت: بیتردید این سفر، نقطه عطفی در گسترش روابط و همكاریهای ایران و فنلاند است.
رییس جمهوری با اشاره به اینكه براساس آمار گمرك ایران پس از رفع تحریمهای ظالمانه، حجم مبادلات تجاری میان ایران و فنلاند افزایش یافته است، افزود: البته حجم این روابط با ظرفیتها و توانمندیهای دو كشور، تناسب ندارد كه باید با تلاش بیشتر، روند رو به رشد روابط را تسریع كنیم.
دكتر روحانی با اشاره اشتراكات فرهنگی و علاقه مشترك میان دو ملت، گفت: هیچ مانعی برای توسعه تهران و هلسینكی وجود ندارد.
رییس جمهوری ادامه داد: تحریم كه مانع اصلی در توسعه روابط دو كشور بود، امروز برطرف شده و باید با همكاری مشترك، در مسیر توسعه مناسبات و جبران گذشته حركت كنیم.
دكتر روحانی گسترش روابط بانكی را برای توسعه مناسبات اقتصادی میان دو كشور، حائز اهمیت اساسی دانست و خاطر نشان كرد: تقویت ارتباط كارگزاری بانكهای ایران و فنلاند مهمترین نیاز برای تحرك در روابط اقتصادی دو كشور است.
رییس جمهوری تأكید كرد: در شرایط امروز باید شناخت فعالان بخش خصوصی به توانمندیهای متقابل را افزایش دهیم تا به واسطه آن فعالیتها و همكاریها آغاز شده و گسترش یابد.
دكتر روحانی با اشاره به اینكه ایران و فنلاند علاوه بر فعالیتهای اقتصادی در زمینه بهداشت، درمان، محیط زیست و حفظ جنگلها نیز میتوانند همكاریهای خوبی با یكدیگر داشته باشند، گفت: همچنین در زمینههای علمی، فرهنگی و فناوریهای نوین نیز ظرفیتهای بزرگی برای همكاری میان تهران – هلسینكی وجود دارد و آمادگی داریم در بخشهای مختلف مانند، فناوری ارتباطات و اطلاعات و انجام پروژههای فنی و مهندسی فعالیتهای مشتركی با فنلاند داشته باشیم.
رییس جمهوری با اشاره به امضاء چند تفاهم نامه و اسناد در جریان این سفر گفت: در آینده نیز اسنادی برای همكاری آماده خواهد شد كه میتواند زمینه را برای گسترش روابط اقتصادی فراهم كند.
دكتر روحانی با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران علاوه بر توسعه روابط با فنلاند، علاقمند بر گسترش مناسبات با كشورهای اتحادیه اروپا است، افزود: امروز ظرفیتها و زمینههای خوبی برای سرمایهگذاری در بخشهای گوناگون صنعت، انرژی، حمل و نقل و ارتباطات در ایران وجود دارد كه از مشاركت سرمایهگذاران و شركتهای فنلاندی در این راستا استقبال میكنیم. همچنین شركتهای فنی و مهندسی ایران نیز توانمندیهای خوبی برای اجرای پروژههای گوناگون دارند كه این توانمندی میتواند برای اجرای پروژههای مشترك در فنلاند بكار گرفته شود و این همكاری مطمئناً به سود هر دو كشور خواهد بود.
رییس جمهوری با تأكید بر ضرورت رایزنی و همكاری ایران و فنلاند در خصوص حل و فصل معضلات منطقه و جهان مانند مبارزه با تروریسم، افراطیگری و مواد مخدر، گفت: معتقدیم مشكلاتی كه امروز در منطقه وجود دارد، راهحل سیاسی داشته و مبارزه با تروریسم، وظیفه همگان است و در غیر این صورت در آینده تروریسم، قادر خواهد بود تا ثبات و امنیت كل منطقه و جهان را به خطر بیندازد.
دكتر روحانی با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در زمینه مباحث اجتماعی و حقوقی، از جمله تبادل تجربیات در زمینه حقوق شهروندی، حقوق بشر و مبارزه با مواد مخدر با كشورهای اتحادیه اروپا گفتگو و همكاری داشته باشد، اظهارداشت: آشنایی كشورها با قواعد حقوقی كشورهای دیگر از جمله قواعد اسلامی، كمك خوبی برای درك مشترك و گسترش همكاریهای بیشتر حقوقی است.
رییس جمهوری با اشاره به اجرای دو قانون مبارزه با پولشویی و مبارزه با منابع و كمكهای مالی به تروریسم، گفت: روابط بانكی ایران از شفافیت كافی و انطباق با قوانین و مقررات بینالمللی برخوردار است.
دكتر روحانی با اشاره به اینكه امروز با برخی از شركتهای اروپایی در زمینه همكاریها در حوزه انرژی مشغول مذاكره هستیم و این فرصت برای شركتهای فنلاندی هم وجود دارد، گفت: در زمینه فناوریهای نوین از جمله نانو و بیوتكنولوژی پیشرفتهای بسیار خوبی در ایران صورت گرفته كه میتوانیم همكاریهای خوبی با فنلاند در این راستا داشته باشیم.
رییس جمهوری ادامه داد: در زمینه توسعه گردشگری، با توجه به جاذبههای فراوان طبیعی و تاریخی در ایران و جاذبههای فراوان توریستی در فنلاند، ظرفیتهای زیادی برای توسعه های همكاریها در این بخش وجود دارد.
دكتر روحانی توسعه حمل و نقل ریلی را موضوعی حائز اهمیت برشمرد و تصریح كرد: امروز راهآهن ایران از طریق تركمنستان و قزاقستان به روسیه متصل شده و تلاش میكنیم این اتصال از طریق باكو هم به طور كامل صورت پذیرد كه از اتصال این خط آهن تا هلسینكی استقبال میكنیم تا به واسطه آن فنلاند هم به حوزه خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند وصل شود.
دكتر روحانی با تأكید بر ضرورت كمكهای نوعدوستانه به مردم سوریه و یمن كه امروز در شرایط دشواری از نظر دارویی، غذایی و آب آشامیدنی و نیز سرما بسر میبرند، گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد، با همكاری سازمان های بین المللی در راستای ارسال كمكهای انساندوستانه به مردم این كشورها فعالیت كند.
دكتر روحانی افراطیگری را معضلی بزرگ و ریشه تروریسم عنوان كرد و با تأكید بر اینكه جمهوری اسلامی ایران آماده همكاری بیشتری با اتحادیه اروپا در زمینه مسایل منطقهای است، گفت: ما بر مبنای قطعنامه پیشنهادی ایران در سازمان ملل متحد تحت عنوان wave آماده همكاری قاطع در زمینه مبارزه با افراط، خشونت و تروریسم در جهان هستیم.
رییس جمهوری خاطر نشان كرد: ایران قدمهای بزرگی برای كمك به آوارگان در منطقه برداشته و در این راستا آماده همكاری و انتقال تجربیات خود به اروپا است.البته بهترین راه برای حمایت از آوارگان حمایت از آنان در كشور خودشان است تا مجبور به ترك آن كشور نشوند.
دكتر روحانی تأكید كرد: برای مبارزه با بیثباتی در منطقه ،نیازمند به همكاری سیاسی همه كشورها و سازمانهای بینالمللی از جمله ایران و اتحادیه اروپا هستیم تا بتوانیم صلح و ثبات را در منطقه بویژه در سوریه، عراق، یمن و كشورهای شمال آفریقا برقرار كنیم.
** رییس جمهور فنلاند: برای توسعه بیش از پیش روابط ایران و اتحادیه اروپا آماده ایم
'سائولی نینیستوو' رییس جمهوری فنلاند نیز در این نشست ضمن ابراز خوشحالی از سفر به جمهوری اسلامی ایران، گفت: مطمئن هستم این سفر موجب ارتقاء روابط ایران و فنلاند خواهد شد.
رییس جمهوری فنلاند با اشاره به توافق ایران و 1+5 در مذاكرات هستهای، گفت: برجام دستاورد بزرگی نه تنها برای مردم ایران بلكه برای جامعه جهانی بود و بسیار مهم است كه اجرای برجام از سوی طرفین به دقت پیگیری، تا فضای لازم برای توسعه همكاریها و بهره برداری از فرصت ها گشوده شود.
سائولی نینیستوو با اشاره به لزوم توسعه همكاریها در بخشهای مختلف میان دو كشور افزود: به هر میزان سطح روابط تجاری و اقتصادی دو كشور افزایش یابد، سرمایهگذاریها و فعالیتهای مشترك نیز ارتقاء خواهد یافت.
رییس جمهوری فنلاند افزود: امروز زمینههای گستردهای برای توسعه مناسبات ایران با اتحادیه اروپا وجود دارد و فنلاند آمادگی دارد تا در راستای گسترش هر چه بیشتر این روابط با تهران همكاری كند.
سائولی نینیستوو همچنین بر ضرورت تلاش و تسهیل مسیر همكاریهای بانكی میان دو كشور، تأكید كرد.
رییس جمهوری فنلاند با اشاره به وضعیت وخیم مردم در سوریه و یمن و ضرورت كمكرسانی به آوارگان، مهاجرت مردم آسیبدیده به اروپا را یكی از موضوعات مهم در این زمینه عنوان كرد و افزود: ما به خوبی آگاهیم كه ایران طی سالهای اخیر مسئولیت سنگینی در رابطه با موضوع مهاجران منطقه و از جمله 3 میلیون مهاجر افغانی داشته كه میتوانیم با استفاده از تجربیات ایران همكاریهای خوبی در این خصوص داشته باشیم.
سائولی نینیستوو با تشكر از حمایت جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی از فنلاند، خاطر نشان كرد: از عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی استقبال و حمایت میكنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، رییس جمهوری فنلاند همچنین خواستار همكاری برای توسعه راهآهن، از تهران به مسكو تا هلسینكی و پرواز مستقیم میان دو كشور شد.
سیام ** 9314**
دریافت كننده: داود توسلی**انتشاردهنده:
تهران- ایرنا- رئیس جمهوری اسلامی ایران برای گفت و گو با اتحادیه اروپا درباره مباحث اجتماعی و حقوقی اعلام آمادگی كرد و گفت: آشنایی با قواعد حقوقی كشورهای دیگر از جمله قواعد اسلامی، كمك خوبی برای درك مشترك و گسترش همكاریهای بیشتر حقوقی است.