به گزارش روز جمعه ایرنا از روابط عمومی وزارت تعاون،كار و رفاه اجتماعی علی ربیعی در دومین نشست تخصصی توسعه صنعت پوشاك واتصال به زنجیره ارزش جهانی افزود: صنایع پوشاك بخش مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی و ارتقای توان ملی است.
وی در این نشست كه در مجموعه تلاش برگزار شد افزود: درصنعت پوشاك و در یك فرایند زمانی می توان اشتغالزایی خوبی در این بخش ایجاد كرد. مثلا بنگلادش در بخش پوشاك 20میلیون شغل و تركیه حدود 2 میلیون شغل ایجاد كرده اند.ایران هم در یك چشم انداز قابل قبول می تواند به اشتغالزایی خوبی در این بخش دست یابد.
به گفته وی مطالعات اولیه حدود سه سال با رفت و آمد كارشناسان بین المللی به ایران منجر به شناسایی و مطالعه تجارب كشورهایی شبیه به ایران شده است.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی بیان كرد : تمركز برصنایع پوشاك و كفش همزمان دارای اثر دوگانه ای براقتصاد مقاومتی و اشتغال هستند و می توان در زمانی كوتاه به پاسخ های مناسب دست یافت.
ربیعی به موفقیت های كسب شده در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات (آی سی تی )و زنبور عسل اشاره و این گونه موارد را ایجاد اشتغال خاص دانست.
وی تاكید كرد : برای حل موانع چند كار باید همزمان باهم دنبال شود.هماهنگی های درون دولتی به طور مداوم پیگیری می شود.مسائل شما (نمایندگان صنایع پوشاك ) نیز شنیده و پیگیری و تسهیل می شود . تولید كنندگان پوشاك خواستار افزایش سهم بازار هستند كه طبیعی است اما بطور كلان باید این نوع درخواست ها درقالب اتحادیه ها ، كانون ها وتشكل ها رخ دهد.
وی ادامه داد: ما نیز در عرصه عمل دربرخی از موارد با تقسیم كار به هم افزایی (سینرژی) روابط افقی صنعت پوشاك كمك می كنیم تا در كنار یكدیگر قرارگیرند .
ربیعی در بخشی دیگر از سخنان خود درجمع نمایندگان صنایع پوشاك و مقامات حاضر در جلسه تصریح كرد : برخی از مطالعات ما نشان داد مساله نام و نشان و برند واقعیتی است كه نمی توانیم آن را انكار كنیم .
وی اظهار داشت:برند سازی نیز كاردشواری است البته ما برندهای خوب و خوش نامی داریم اما گرفتن سهم در بازارجهانی و افزایش سهم ایران در بازار منطقه هدف ما است.
وی نسبت به تداوم همكاری با بخش های مختلف صنعتی اظهار امیدواری كرد و گفت : حتی می توان با اندیشیدن تدبیرهای درست در سال 95 نیز شاهد آثار اولیه ای در گسترش بخش صنعت پوشاك كشور، مصرف ملی و داخلی و كسب سهمی از برندهای جهانی باشیم .
سهم اشتغال درصنعت پوشاك با حفظ نساجی و متكی بر صادرات ،تسهیل قوانین كسب و كار،موضوع گمرك و تسهیل امور گمركی و قوانین حمایت از صادارت از جمله مورادی بود كه فعالان بخش پوشاك درگفت و گو با وزیربر حل آنها تاكید داشتند.
ربیعی در زمینه های یاد شده خواستار ارائه جزئیات بیشتر در قالب قانون موجود و آئین نامه ها شد.
به گزارش ایرنا، یكی از طرح های اشتغال كه وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی در دولت یازدهم پیگیری می كند، «طرح تكاپو» است كه بر اساس آن وزارتخانه درصدد است بنگاه ها با ظرفیت تولید پایین را ارتقا بخشد و واحدهای كوچك را برای هم افزایی به واحدهای بزرگ متصل كند.
این طرح در رسته هایی طراحی شده است كه می تواند اشتغالزا باشد و به طور عام تاكید بر بنگاه های خرد و متوسط دارد.
اقتصام(9123)1823*خبرنگار: زهره دریغ گفتار **انتشار دهنده: طاهره نبی اللهی
تهران-ایرنا- وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: درتحلیل كارشناسان بین المللی و داخلی به این نتیجه رسیدیم كه ابتدا در زمینه پوشاك و سپس كفش می توان دركوتاه مدت به نتایج مطلوب ایجاد اشتغال دست یافت.