۸ آبان ۱۳۹۵، ۷:۵۳
کد خبر: 82284935
T T
۰ نفر
پایگاه جدید دریایی انگلیس در بحرین ماه آینده میلادی گشایش می یابد

لندن - ایرنا - منابع انگلیسی روز شنبه گزارش دادند پایگاه جدید دریایی انگلیس در بحرین كه اولین پایگاه دائمی این كشور در خاورمیانه در طی 40 سال گذشته بشمار می‌آید، ماه آینده میلادی گشایش خواهد یافت.

به گزارش ایرنا، روزنامه دیلی میل روز شنبه در گزارشی در این خصوص عنوان كرد پرنس چارلز همسر ملكه الیزابت نیز در مراسم گشایش پایگاه دریایی 'جفیر'، در بندر'مینا سلمان' منامه ، كه محل استقرار 600 نیروی نظامی انگلیس خواهد بود، حضور خواهد داشت.
به نوشته این روزنامه، برای ساخت این پایگاه جدید دریایی كه دولت انگلیس در ششم دسامبر سال 2014 میلادی با دولت بحرین در چارچوب توافق امنیتی دو كشور، در مورد آن به توافق رسیده بود، 30 میلیون پوند هزینه شده كه سهم لندن از این هزینه، تنها 7.5 میلیون پوند بوده است.
به دنبال توافق امنیتی لندن و منامه كه در آذرماه 1393 در پایتخت بحرین به امضا رسید، برای نخستین بار از زمان خروج نیروهای انگلیس از خلیج فارس در سال 1971، بار دیگر نیروی دریایی این كشور توانسته است جای پای خود را در این منطقه باز كند.
دیلی میل نوشت: این اولین پایگاه دائمی انگلیس در منطقه خاورمیانه از سال 1971 میلادی بشمار می آید.
این روزنامه افزود: این پایگاه دریایی اگر چه برای پهلوگیری ناوهای هواپیمابر انگلیس كم‌عمق است اما به نیروی دریایی این كشور اجازه خواهد داد كه نسل نوین ناوهایش را با هدف حفاظت از تردد كشتی‌ها نفت‌كش و تجاری در آب‌های خلیج‌فارس و دریای عمان، عملیات مین‌روبی و نیز مبارزه علیه افراط‌گرایان از جمله داعش در منطقه مستقر سازد.
دیلی میل به نقل از منابع دفاعی نوشت: این پایگاه دریایی همچنین می‌تواند باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های وزارت دفاع انگلیس شود چرا كه ناوهای انگلیسی پس از پایان مأموریت و یا برای تعمیرات، لازم به بازگشت به انگلیس نیستند.
این روزنامه نوشت: یك سخنگوی وزارت دفاع انگلیس عنوان كرد: این پایگاه دریایی حضور دائمی نیروهای دفاعی انگلیس را در خلیج‌فارس برای حمایت از عملیات جاری و یا عملیات آینده فراهم خواهد ساخت.
دیلی میل افزود: به گفته این سخنگو، پشتیبانی این پایگاه از نیروی دریایی انگلیس و سایر نیروهای نظامی این كشور در منطقه، دارای اهمیت راهبردی است.
عملیات ساخت این پایگاه دریایی كه برای نخستین بار در آذر 93 مطرح شد، در دهم آبان ماه گذشته طی مراسمی با حضور 'فیلیپ هاموند' وزیر خارجه سابق انگلیس و «شیخ خالد بن حمد آل‌خلیفه» همتای بحرینی‌ اش، شروع شده بود.
هاموند در این مراسم، ساخت این پایگاه جدید دریایی را یك 'نقطه عطف' در تعهدات انگلیس در قبال منطقه و تضمین ثبات در خلیج فارس عنوان كرده بود.
وی حضور نیروی دریایی انگلیس را در بحرین تضمینی برای حضور پایدار این كشور در شرق سوئز دانست و افزود: تأسیسات جدید در بحرین، همچنین لندن را قادر می سازد با شركایش برای تقویت ثبات در منطقه خلیج فارس و فراتر از آن همكاری كند.
فیلیپ هاموند همچنین سال گذشته در همین ارتباط عنوان كرده بود كه هدف از ایجاد پایگاه دریایی دائمی در خلیج‌فارس، بازگشت به راهبرد 'شرق سوئز' در چارچوب یك راهبرد بزرگ‌تر است.
وی بیان داشته بود انگلیس و فرانسه قصد دارند كه یك نقش امنیتی بزرگ‌تر را در خاورمیانه همان ‌طور كه آمریكا به‌ سوی آسیا چرخش داشته است، داشته باشند.
وزیر خارجه سابق انگلیس گفته بود همان‌ طور كه آمریكا تمركز و تلاش بیشتری بر روی منطقه آسیا و پاسیفیك به عمل می‌آورد، ما و شركای اروپایی‌مان نیز باید سهم بیشتری از بار كنونی در منطقه خاورمیانه و شرق و آفریقا، برعهده بگیریم.
كشور بحرین هم اینك میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی ارتش آمریكا است.
پایگاه دریایی انگلیس در حالی در بحرین گشایش می یابد كه نگرانی‌هایی شدیدی درباره نقض حقوق بشر از سوی رژیم آل خلیفه وجود دارد.
گروه های مخالف دولت بحرین و مدافع حقوق بشر، ایجاد این پایگاه جدید دریایی را 'پاداشی' در قبال سكوت انگلیس در مقابل نقض حقوق بشر از سوی رژیم آل خلیفه توصیف نموده اند.
تاكنون نهادهای مدنی و حقوق بشری از جمله سازمان عفو بین الملل و 'دیده بان حقوق بشر' بارها نسبت به افزایش سركوبی ها و دستگیری رهبران سیاسی از سوی رژیم آل خلیفه ابراز نگرانی كرده اند.
كارزارهای حقوق بشری همچنین با ابراز تأسف از انتخاب نام پایگاه دریایی «جفیر» برای این پایگاه جدید دریایی انگلیس در بحرین، می گویند، این اسم یادآور نام پایگاه این كشور در دوران استعمار (قبل از استقلال بحرین) است.
پایگاه دریایی جفیر پایگاهی بود كه انگلیس در آوریل سال 1935 میلادی به عنوان بخشی از بندر 'سلمان' احداث و در سال 1950 میلادی نیروی دریایی آمریكا در آن مستقر شد. بعد از استقلال بحرین در سال 1971 میلادی، نیروهای انگلیس این پایگاه را تخلیه كردند.
بحرین از 14 فوریه سال 2011 (23 بهمن 1390)، شاهد اعتراضات مردمی علیه رژیم آل خلیفه است و مردم بحرین خواستار اصلاحات، برخورداری از آزادی، عدالت و روی كار آمدن حكومت منتخب در كشور خود هستند.
رژیم آل خلیفه در این میان، با كمك نظامیان سعودی و مأموران امنیتی امارات كه در قالب نیروهای سپر جزیره و نظامیان دیگر كشورهای عربی در بحرین مستقر شده اند، اعتراضات مردمی این كشور را سركوب می كنند.
رژیم آل خلیفه علاوه بر زندانی و شكنجه كردن مخالفان و حبس خانگی علمای این كشور، صدد سلب تابعیت از آیت‌الله شیخ عیسی قاسم رهبر شعیان بحرین است.
تاكنون دهها شهروند بحرینی و عالم دینی شیعه، پس از اعتراض به سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم از سوی عوامل رژیم آل خلیفه به بهانه تجمع غیر قانونی دستگیر و زندانی شده اند.
در این میان گروه های مدافع حقوق بشر و حتی نمایندگان پارلمان انگلیس و رهبران احزاب سیاسی مخالف همچون جرمی كوربین رهبر حزب كارگر بارها خواستار تجدید نظر در روابط لندن با منامه شده اند.
39 تن از نمایندگان پارلمان انگلیس در 23 جولای گذشته در نامه‌ای خطاب به وزارت خارجه این كشور خواستار تجدیدنظر در حمایت ها و كمك های لندن به منامه به دلیل موارد نقض حقوق بشر توسط رژیم آل خلیفه شده بودند.
اروپام**4**1552/انتشار دهنده: قاسم شریعتی