اعزام بیش از 2 هزار نیروی امدادی و پزشكی در ایام اربعین /برپایی 11 چادر درمانی بین نجف تا كربلا

تهران - ایرنا - رئیس مركز پزشكی حج و زیارت هلال احمر از افزایش 3 برابری نیرو به عراق نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت:‌ بیش از 2 هزار نیروی امدادی و نجاتگر و كادر پزشكی به عتبات عالیات در ایام اربعین اعزام می شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدعلی مرعشی در نشست خبری كه در ارتباط با برنامه‌های مركز پزشكی حج و زیارت ‌و سازمان امداد و نجات هلال احمر به مناست ایام اربعین برگزار شد، گفت: در مسیر كربلا تا نجف 11 چادر درمانی كه دارای تجهیزات مانند دستگاه نوارقلب، شوك مصنوعی و اكسیژن ساز است، ‌برپا می شود.
وی همچنین ارایه خدمات با كیفیت بالا و مطلوب در این چادر ها را از برنامه های این سازمان دانست و گفت:‌ كادر پزشكی مشتمل بر پزشكان و پرستاران مرد و زن و امداد گران در این چادر ها آماده ارایه خدمات درمانی هستند.
مرعشی از زائران خواست در صورت مصرف داروهایی خاص، آنها را با خود به همراه داشته باشند و افزود: 250 قلم دارو، 80 قلم تجهیزات و سایر موارد مورد نیاز از طریق 6 تریلی از مرز زمینی مهران وارد كشور عراق خواهد شد تا زائران در صورت نیاز از آن بهره‌مند شوند.
وی با تاكید بر این كه تمام زائرانی كه در سایت سماح ثبت می كنند بیمه می شوند،‌ گفت: افرادی كه بصورت انفرادی عازم عراق می شوند نیز در سایت سماح حق بیمه شان را پرداخت كنند تا در صورت نیاز بتوانند از خدمات بیمارستانی كشور بدون پرداخت هزینه های سنگین بهر‌مند شوند.
وی با اشاره به محدودیت خدمت رسانی در بیمارستان های عراق گفت: امكان دیالیز به موقع برای بیماران كلیوی وجود ندارد و از این بیماران در خواست داریم در ایام اربعین به عراق سفر نكنند.
مرعشی با اشاره به این كه خدمات مركز پزشكی حج هلال‌احمر تا پایان ماه صفر برای همه زائران از همه كشورها در چادرهای بین راهی به صورت رایگان است،‌ گفت: تنها زائران ایرانی می توانند از خدمات رایگان در مراكز درمانی هلال احمر ایران در كربلا و نجف بهره مند شوند.
وی همچنین از زائران ایرانی خواست كه حتما حق بیمه شان را پرداخت كنند تا در صورت نیاز به اقدامات درمانی در بیمارستان ها بتوانند از این خدمات رایگان بهره مند شوند.
رئیس مركز پزشكی حج و زیارت هلال‌احمر درباره ادامه درمان زائران ایرانی كه از عراق برمی گردند،‌گفت: اقدامات درمانی زائران بعد از اربعین در داخل كشور نیز تحت پوشش این بیمه قرار می‌گیرد.
وی همچنین گفت: در حوزه بهداشت نیز از طریق وزارت بهداشت این امكان فراهم شد و 40 كارشناس بهداشتی بر تیم‌های ما قرار گرفتند تا در مراكز اسكان و تهیه غذا نظارت كنند.
رئیس مركز پزشكی حج و زیارت هلال‌احمر درباره تزریق واكسن مننژیت برای سفر به عراق گفت: طبق پروتكل سازمان بهداشت جهانی نیازی نیست كه برای سفر به كشور عراق واكسن مننژیت تزریق شود.
وی درباره بیشترین مشكلاتی كه در سال‌های گذشته برای زائران به وجود آمده،‌ گفت: بیشترین مشكلات آنها در زمینه زخم‌های پا و دردهای عضلانی بوده است و بعد از آن هم مشكلات تنفسی قرار دارند كه البته وجود مشكلات تنفسی، اقتضای جمیعت انبوه است.
رئیس مركز پزشكی حج و زیارت هلال احمر گفت: خوشبختانه در ایام اربعین موضوع قمه‌زنی نداریم و با توجه به فتواهای علما، انجام این كار در تاسوعا و عاشورا بسیار كمتر از گذشته شده است.
اجتمام**3377**1569 ** خبرنگار : سمانه زین العابدین *انتشاردهنده: علی حبیبی
۰ نفر