اسماعیل اسفندیارپور روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با وجود این كه وزارت جهادكشاورزی نرخ پیشنهادی محصولات كشاورزی خرید تضمینی را در شهریور ماه جاری به شورای اقتصاد تسلیم كرد، اما تاكنون این شورا نرخ خرید تضمینی را اعلام نكرده است كه این امر می تواند منجر به سردرگمی كشاورزان در برنامه كشت شود.
به گفته وی، براساس قانون، دولت باید برای مدیریت و برنامه ریزی كشاورزان در هر فصل زراعی نرخ خرید تضمینی محصولات كشاورزی را تا پایان شهریور ماه اعلام كند. در دولت یازدهم هر ساله نرخ خرید تضمینی به موقع اعلام می شد اما امسال با اندكی تاخیر روبرو شده است.
** امسال 5 میلیون و 750 هزار هكتار زمین زیركشت گندم رفت
اسفندیارپور درباره سطح زیركشت گندم در سال زراعی جاری اظهارداشت: براساس برنامه ریزی باید هر ساله بخشی از سطح زیركشت گندم كاهش می یافت كه امسال مقرر شد گندم در سطح 5 میلیون و 750 هزار هكتار كشت شود. سال گذشته سطح زیر كشت گندم به 6 میلیون هكتار رسیده بود.
مجری طرح گندم وزارت جهادكشاورزی افزود: در مجموع تاكنون 2 میلیون و 640 هزار هكتار از این اراضی زیركشت گندم آبی و دیم رفته، به نحوی كه 445 هزار هكتار گندم آبی و 2 میلیون و 195 هزار هكتار گندم دیم كشت شده است.
اسفندیارپور با اشاره به این كه تاكنون 46 درصد كشت گندم در كشور انجام شده است، افزود: دوره كشت گندم در استان های گرم و خشك كشور نیز تا پایان آذرماه جاری پایان می یابد.
** دوره كشت گندم كشور 100 روز است
اسفندیارپور با بیان این كه دوره كشت گندم در سراسر كشور حدود 100 روز است، تصریح كرد: اواخر شهریور ماه كشت گندم استان های سرد و معتدل شروع شد كه تاكنون 20 استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، البرز، تهران ، چهار محال بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، فارس، قزوین، قم، كردستان، كرمانشاه و كهگیلویه و بویراحمد ، مركزی و همدان را شامل می شود و این كشت تا پنجم آذر ماه ادامه دارد.
** رشد 18 درصدی تهیه بذر گندم نسبت به سال گذشته
مشاور وزیر جهادكشاورزی از تامین 435 هزارتن بذر گندم گواهی شده در كشور خبرداد و گفت: بذر مورد نیاز كشت گندم كشور تامین است و كمبودی در این زمینه نداریم حتی امسال بذر تهیه شده نسبت به سال گذشته 18 درصد افزایش داشته است.
به گفته اسفندیارپور، 100 درصد بذر گندم كشور از منابع داخلی تامین می شود.
وی اظهار داشت: بذر گواهی شده توسط شركت های تولیدكننده بذر تهیه و تامین و با قیمت 15 هزارو 600 ریال( یك هزارو 560 تومان) در اختیار كشاورزان و گندم كاران سراسر كشور قرار گرفته است.
مجری طرح گندم وزارت جهادكشاورزی ارقام بكارگرفته شده گندم را 66 نوع رقم عنوان كرد و گفت: 44 نوع از این ارقام برای كشت آبی و مابقی برای كشت دیم مورد استفاده قرار می گیرد.
** كشاورزان گندم بوجاری و ضدعفونی استفاده كنند
اسفندیارپور به تولیدكنندگان گندم توصیه كرد برای دستیابی به عملكرد مطلوب به طور قطع از بذور گواهی شده، مصرف بهینه كودهای ازته، فسفاته و پتاسه براساس نظر كارشناسان خاك شناسی و كشت خطی استفاده كنند.
وی ادامه داد: كشاورزان می توانند از بذور گندم تولیدی خود به مدت یك تا سه سال در كشت استفاده كنند اما این مهم نیازمند توجه به برخی مسایل فنی از جمله ضدعفونی و بوجاری كردن بذور است. بذوری كه این عملیات را طی نمی كنند از عملكرد پایین و غیركیفی برخوردارند.
مجری طرح گندم افزود: امكانات برای بوجاری و ضدعفونی كردن بذور كشاورزان در تمامی استان های كشور فراهم است و مشكلی در این زمینه نیز نداریم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، امسال بیش از 14 میلیون تن گندم در كشور تولید شد كه بیش از 11 میلیون و 500 هزار تن گندم مازاد بر نیاز كشاورزان به ارزش بیش از 145 هزار میلیارد ریال از سوی دولت خریداری و بهای آن به طور كامل به حساب گندمكاران واریز شد.
امسال هر كیلوگرم گندم معمولی با نرخ 12 هزار و 705 ریال و گندم دوروم با نرخ 13 هزار و 68 ریال با چهار درصد افت مفید و دو درصد افت غیرمفید خریداری شد.
این درحالیست كه سال گذشته نزدیك به 11 میلیون و 500 هزار تن گندم در كشور تولید شد كه از این میزان هشت میلیون و 80 هزار تن آن با قیمت گندم معمولی (گندم نان) 11 هزار و 550 ریال و هر كیلوگرم گندم دوروم با نرخ 11 هزار و 880 ریال خریداری شده بود.
اقتصام**9186**1561** خبرنگار: هما همت خواه**انتشاردهنده:مژگان توانا
مجری طرح گندم در گفت وگو با ایرنا:
گندم كاران درانتظار اعلام نرخ خریدتضمینی/ 5 میلیون و 750 هزار هكتار زمین زیركشت رفت
۱۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۴۳
کد خبر:
82290029
تهران - ایرنا - مجری طرح گندم وزارت جهادكشاورزی از دوره كشت گندم تا پایان آذر ماه خبر داد و گفت: گندمكاران برای برنامه ریزی در فصل كشت در انتظار اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات كشاورزی از جمله گندم از سوی شورای اقتصاد هستند.