۱۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۴۹
کد خبر: 82290197
T T
۰ نفر
گفت و گوی روسای ارتش تركیه و روسیه پیرامون تحولات سوریه

آنكارا – ایرنا - 'ارتشبد حلوصی آكار' رئیس ستاد فرماندهی ارتش تركیه به دعوت همتای خود 'گراسیمو ' به مسكو رفته است تا در خصوص همكاری های نظامی منطقه ای دو كشور گفت و گو كند.

به گزارش ایرنا، رسانه های تركیه روز سه شنبه این خبر را با كد فوری مخابره كردند ولی توضیح بیشتری در این خصوص نداده اند.
خلوصی آكار در حالی به روسیه سفر كرده كه در دوره اخیر موضوع همكاریهای دو كشور در خصوص حلب مطرح است.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تركیه گفته است در مبارزه با تروریسم به كمك ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه احتیاج دارد، او گفته است به درخواست پوتین برای دور كردن گروه تروریستی النصره از حومه حلب اقدام كرده است.
در همین حال به دنبال هشدار دولت سوریه كه اگر جنگنده های تركیه حریم هوایی این كشور را نقض كنند، هدف قرار خواهند گرفت، تركیه 13 روز است كه عملیات هوایی در قالب سپرفرات در سوریه انجام نداده است.
در این میان روزنامه ینی شفق نزدیك به دولت آنكارا روز گذشته به نقل از منابع موثق در آنكارا گزارش داد، آنكارا و مسكو در خصوص مقابله با طرح آمریكایی ایجاد كریدور كرد در طول مرزهای تركیه و در داخل خاك سوریه، طرحی را به اجرا می گذارند كه هدف بازگرداندن ساختار قومی منطقه به پیش از بروز جنگ داخلی در سوریه می باشد.
این روزنامه نوشته است: آنكارا و مسكو در قبال طرح ایجاد كریدور كرد كه از مرز القمل و یاروبیه عراق با سوریه شروع و با در بر گرفتن مناطق حسكه، قامیشلی، تل ابیظ، عین العرب، جرابلس، اعزاز، عفرین و شمال حلب، ادامه می یابد، روی نقشه تازه ای در شمال سوریه كار می كنند كه از حلب شروع، ادلب، لاذقیه، رقه و دیرالزور را در بر می گیرد. هدف بازگرداندن ساختار قومی پیش از شروع درگیری ها به این مناطق می باشد.
این روزنامه با اشاره به اینكه ارتش تركیه با عملیات سپر فرات در شمال سوریه تا كنون با همراهی ارتش آزاد سوریه یك هزار و 00 3 كیلومتر مربع از منطقه را از عناصر تروریستی پاكسازی كرده است، مدعی شد، براساس توافقی كه با روسیه حاصل شده، نیروهای تركیه و ارتش آزاد سوریه تا مركز شهر حلب پیشروی كرده و نیروهای ارتش سوریه نیز به لاذقیه – طرطوس عقب نشینی خواهد كرد.
این روزنامه با یادآوری اینكه جنگنده های روسیه 13 روز است كه عملیات هوایی علیه حلب انجام نمی دهند، مدعی شده است منطقه امنی را كه از سوی تركیه در منطقه ای به وسعت پنج هزار كیلومتر مربع در شمال سوریه ایجاد می شود، نیز در پی توافق اردوغان و پوتین، اعلام شده است. عملیاتی را نیز كه معارضان سوری برای رسیدن به مركز حلب شروع كرده اند، موید این توافق است.
عملیات سپرفرات تركیه در 24 سپتامبر گذشته و به دنبال عادی سازی روابط آنكارا – مسكو شروع شده است. هدف از این طرح كه در طول 95 كیلومتر از مرز تركیه با سوریه و در عمق 45 كیلومتری دنبال می شود، پاكسازی عناصر داعش از مرزهای تركیه و جلوگیری از شكل گیری كریدوری توسط حزب اتحاد دمكراتیك سوریه (پ.ی.د) در طول مرزهای این كشور با سوریه عنوان شده است. تركیه در ابتدای عملیات اعلام كرده بود كه اجازه عبور پ.ی.د/ی.پ.گ به غرب رودخانه فرات در خاك سوریه را نخواهند داد. اما رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تركیه اخیرا از توسعه طرح سپرفرات سخن گفته است كه منطقه عفرین را نیز شامل می شود. او گفته است بعداز الباب و منبج به سوی رقه خواهیم رفت.
تركیه پ.ی.د (حزب اتحاد دمكراتیك سوریه) و پ.ی.د (یگان های مدافع خلق وابسته به حزب اتحاد دمكراتیك سوریه) را شاخه ای از پ.ك.ك و سازمان تروریستی می شناسد و تاكنون عبور آنها به غرب رودخانه فرات در خاك سوریه در نزدیكی مرزهای این كشور را خط قرمز خود اعلام كرده است.
این در حالی است كه آمریكا همچنان به ادامه همكاری با این نیروها در مبارزه با داعش تاكید كرده و تلاش دارند در عملیات آزادسازی رقه شركت دهند.
تركیه بیم آن دارد كه در طول مرزهای این كشور با سوریه كریدوری از شمال عراق و سوریه تا كناره دریای مدیترانه شكل گیرد و این تحول با تقویت موقعیت پ.ك.ك زمینه را برای مشكل آفرینی دیگری برای این كشور در مناطق كردنشین شرق و جنوب شرق تركیه فراهم آورد.
از سوی دیگر تركیه مدعی است كه پ.ی.د. و پ.ك.ك در ارتباط نزدیك هستند و از مناطق مرزی تحت كنترل كردهای سوری، عناصر پ.ك.ك رفت و آمد كرده و تهدید امنیتی جدی برای تركیه دارند. یكی از علل عمده دیواركشی در مرز نیز این موضوع می باشد.
خاورم/2011**1579