۱۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۱۰
کد خبر: 82290255
T T
۰ نفر
تعداد هنرجویان فنی و حرفه ای و كار دانش ایران به 48.26 درصد می رسد

بیرجند - ایرنا - مدیركل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای و كاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت: بر پایه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و سیاست های شورای عالی آموزش و پرورش تا پایان برنامه ششم توسعه تعداد دانش آموزان مشغول به تحصیل در آموزش فنی و حرفه ای و كاردانش ایران به 48.26 درصد می رسد.

سید محسن حسینی مقدم، روز سه شنبه در حاشیه كارگاه آموزشی تبیین سیاست های دفتر آموزش فنی و حرفه ای و استقرار پایه دهم در خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سال 94 این شاخص 41 درصد بود، امسال با توجه به طرح هدایت تحصیلی كه به پایه نهم انتقال یافت با افت سه یا چهار درصدی مواجه هستیم.
وی با بیان اینكه برای رسیدن به شاخص یاد شده، نیاز به برنامه ریزی مداوم و فرهنگ سازی در جامعه است، بیان كرد: در حال حاضر در این بخش حدود هفت هزار هنرستان وجود دارد كه 700 هزار دانش آموز در پایه دهم در حال تحصیل هستند.
وی اظهار كرد: مجموع دانش آموزان فنی و حرفه ای و كاردانش كشور از كل دانش آموزان دوره دوم متوسطه نظری حدود 36 تا 37 درصد است.
به گزارش ایرنا، حسینی مقدم یادآور شد: امسال با استقرار نظام جدید در دوره دوم متوسطه، دوره آموزشی در هنرستان ها سه ساله می شود.
** 350 هزار نفر جذب هنرستان های فنی و حرفه ای و كاردانش شدند
این مسئول ادامه داد: در سال تحصیلی 96 - 95 از 900 هزار دانش آموز پایه نهم كه وارد پایه دهم شدند، 350 هزار نفر جذب هنرستان های فنی و حرفه ای و كاردانش شده اند.
وی عنوان كرد: هر سال بر اساس سیاست های توسعه متوازن معاونت آموزش متوسطه وزارتخانه به نسبت امكانات و نیاز مناطق به رشته های مختلفی كه در استان ها و شهرستان ها نیاز است سهمیه ای برای آنها مشخص می شود.
وی اضافه كرد: بر اساس این سهیمه مسئولان اداره های كل آموزش و پرورش استان ها اقدام به جذب دانش آموز در هنرستان های فنی و حرفه ای و كاردانش می كنند.
مدیركل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای و كاردانش وزارتخانه یاد شده افزود: در حال حاضر در شاخه فنی و حرفه ای 41 رشته در بخش های صنعت، خدمات، هنر و كشاورزی ارائه می شود.
حسینی مقدم ادامه داد: همچنین در شاخه كاردانش 153 رشته مهارتی در زمینه های فوق اقدام به پذیرش هنرجو می كند.
وی بیان كرد: در هر منطقه ای بر اساس نیازها و برنامه ریزی كه در استان وجود دارد ممكن است رشته های جدیدی در شاخه های فنی و حرفه و كاردانش تاسیس و برخی رشته ها نیز حذف شود.
به گفته وی خراسان جنوبی بیشتر درحوزه كشاورزی و صنایع دستی شرایط متنوعی دارد كه متناسب با نیاز و توانمندی های استان رشته های جدید به هنرستانها افزوده خواهد شد.
وی با بیان اینكه اصراری به اینكه رشته و شاخه های خاصی در یك استان ایجاد شود نیست ، یادآور شد: در سایر استان ها بر اساس طرح آمایش منطقه ای كه در دسترس آموزش و پرورش استان است رشته های جدید راه اندازی خواهیم كرد.
** جذب 1100 نفر هنرآموز و استادكار در آموزش و پرورش
این مسئول بحث ساماندهی نیروی انسانی را یكی از سیاست های وزارتخانه در شاخه فنی و حرفه ای و كاردانش ذكر كرد و افزود: پارسال از پنج هزار نیرویی كه جذب شدند 2 هزار تن برای هنرستان های فنی و حرفه ای و كاردانش به كار گرفته شدند.
وی ادامه داد: امسال نیز با جذب 10 هزار نفر در آموزش و پرورش، حدود هزار و 100 نفر در رده هنرآموز و استادكار جذب شاخه های فنی و حرفه ای و كاردانش خواهند شد.
مدیركل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای و كاردانش عنوان كرد: بحث ساماندهی نیروی انسانی از 2سال گذشته آغاز شده است و امسال نیز ادامه دارد.
** توسعه فضای آموزشی به سمت هنرستان است
حسینی مقدم در مورد توسعه فضای هنرستانها هم یادآور شد: با توجه به سه ساله شدن نظام آموزشی در هنرستانها كه در سال 97 و 98 سه پایه در هنرستانها استقرار پیدا خواهد كرد برنامه ریزی شد تا ساخت و ساز فضاها به سمت هنرستان پیش برود.
** لزوم فرهنگ سازی و آشنایی خانواده ها با فنی و حرفه ای و كاردانش
وی افزود: در حال حاضر موضوع هدایت تحصیلی دانش آموزان مورد توجه این نهاد قرار دارد كه این امر تا پارسال در دوره دوم متوسطه انجام می شد كه در سال تحصیلی 96 - 95 به دوره اول متوسطه انتقال یافته است.
وی ادامه داد: دانش آموزان مقطع اول متوسطه وقتی وارد پایه دهم می شوند باید بتوانند انتخاب رشته كنند به این دلیل یكی از مهمترین فعالیت هایی كه در حال برنامه ریزی است بحث آشنایی خانواده ها با رشته های فنی و حرفه ای و كاردانش است.
وی از خبرنگاران رسانه های گروهی خواست كه نسبت به اطلاع رسانی و توانایی كاركرد هنرستان ها، رشته های فنی و حرفه و كاردانش كمك كنند تا این موضوع مهم در جامعه فرهنگ سازی شود.
این مسئول در خصوص بودجه مورد نیاز برای تجهیز هنرستانها نیز یادآور شد: از سال قبل از محل 2 درصد درآمدهای حاصل از فروش گاز، بودجه ای برای تجهیز كارگاهها و آزمایشگاه ها در كنار تكمیل سیستم سرمایشی و گرمایشی مدارس اختصاص یافت.
** رفع مشكل سرمایشی و گرمایشی هنرستانها در دو سال آینده
حسینی اضافه كرد: با توجه به برنامه ریزی انجام شده ظرف دو سال آینده تمام مدارس از نظر سیستم سرمایشی و گرمایشی مشكلی نخواهند داشت و بودجه یاد شده یك ردیف دایمی است برای تجهیز كارگاه هنرستان ها اختصاص پیدا خواهد كرد.
وی تاكید كرد: سال قبل 140 میلیارد ریال بودجه از این محل به هنرستان های فنی و حرفه ای و كاردانش اختصاص یافت امسال هم نیازها بر اساس رشته و استان به نوسازی مدارس ارائه شده است.
وی اظهار امیدواری كرد كه در 2 سال آینده بتوان تجهیزات كارگاهها و آزمایشگاه های هنرستان های فنی و حرفه ای و كاردانش كشور تامین شود.
7557*2047*تنظیم كننده - رقیه محمدی* انتشار دهنده- عباسقلی اشكورجیری*
۰ نفر