۱۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۵:۳۳
کد خبر: 82290442
T T
۰ نفر
صالحی امیری: اخلاق معیار حركت من در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

تهران- ایرنا- وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی تاكید كرد كه معیار حركت من در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخلاق خواهد بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید رضا صالحی امیری در دفاع از برنامه هایش برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: من هرگز به شما دروغ نگفته و نخواهم گفت.
وی با بیان اینكه بنده رای فردی را به آرای عمومی و جمعی ترجیح نمی دهم، تصریح كرد: من هرگز به اموال مردم دستبرد نخواهم زد.
صالحی امیری ادامه داد:‌ تا زمانی كه عمر دارم از اهالی فرهنگ و هنر دفاع خواهم كرد.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین تصریح كرد كه پذیرش تصدی گری این وزارتخانه برای نام و نان نبوده است، بلكه برای كمك و حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه بوده و تا زمانیكه عمر دارم به عنوان سربازی برای این كشور خدمت كرده و همواره از فرهنگ این مرز و بوم دفاع خواهم كرد.
وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاكید كرد: به شما نمایندگان وعده می‌دهم اگر به من اعتماد كنید تا روزی كه جان و حیات دارم در خدمت اصحاب فرهنگ و هنر خواهم بود و اگر هم اعتماد نكنید باز هم در خدمت همین حوزه خواهم بود. چراكه هیچ مقصد و مقصودی جز فرهنگ انتخاب نكردم.

** گفت و گوی فرهنگی در كتابخانه ملی نهادینه شد
وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گفت و گوی فرهنگی در كتابخانه ملی نهادینه شد و 551 مباحثه برگزار كردیم.
صالحی امیری افزود: از فرهنگ سخن می گوییم كه به مثابه اكسیژن در فضای جامعه ایران است، چشمه جوشانی است كه همه انسان های تشته در این مسیر سیراب می شوند و رود جاری دائمی برای تعالی فضیلت انسان هاست.
رییس سازمان اسناد و كتابخانه ملی، فرهنگ را میوه اساسی انسجام شخصیت سازی جامعه دانست و اضافه كرد: جامعه فرهنگی انسجام دارد، انسان ها در آن شخصیت والایی دارند و با یكدیگر سازگارند. از این منظر تعبیر زیبای مقام معظم رهبری بسیار آموزنده است كه «فرهنگ هویت یك ملت است، ارزش های فرهنگی معنای حقیقی یك ملت است و همه چیز مترتب بر فرهنگ است».
صالحی امیری ادامه داد: فرهنگ حاشیه و ذیل اقتصاد و سیاست نیست، بلكه اقتصاد و سیاست ذیل فرهنگ هستند. باید به این مساله توجه كرد كه نمی توان فرهنگ را از عرصه های دیگر منفك كرد.
وی یادآور شد: با این نگرش مقام معظم رهبری، فرهنگ، بستر، مقصد و هدف است؛ در همین راستا به صورت فشرده جمع بندی و تحلیل خود را از وضعیت شناسی راهبردشناسی وزارت اراشاد ارائه می كنم.
وزیر پیشنهادی تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سوابق خود در زمینه فرهنگی افزود: 20 سال عمرم صرف مظالعات فرهنگی شده است؛ در دستگاه امنیتی مسئول مطالعات فرهنگی بودم و برای اولین بار نگاه نرم افزاری و مردمی را وارد تصمیمات امنیتی مردمی با تاسیس 10 مركز مطالعاتی كردیم.
وی ادامه داد: در همین زمینه، نگاه نخبگان و اندیشمندان را در تصمیم های امنیتی دخالت دادیم و قدرت نرم در امنیت را تئوریزه كردیم؛ دو سال در شورای عالی امنیت ملی در كنار دكتر روحانی رییس جمهوری ایران، هشت سال را در مجمع تشخیص مصلحت نظام، هشت سال در مركز پژوهش و مطالعات و سه سال اخیر را در كتابخانه ملی به این سرزمین خدمت كردم.
صالحی امیری خاطرنشان كرد: در همین دوران سه ساله توانستیم برای اولین بار گفت و گوی فرهنگی را در كشور نهادینه كنیم و 551 گفت وگوی فرهنگی را برگزار كردیم و این پیام را دادیم كه اشكالات و نقدها را در فضای گفت وگو و مباحثه حل و فصل كنیم؛ مباحثه از میوه های حوزه های علمیه است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: من معقتد به ولنگاری و لیبرالیسم فرهنگی نیستم، لیبرالیسم فرهنگی مبتنی بر سكولاریسم و فمنیسم است، در حالی كه اندیشه دینی ما مبتنی بر وحدانیت، شریعت و فقاهت است؛ نمی توانیم در جامعه و مبانی ما كه
وحیانی است بخواهیم لیبرالیسم را تقویت كنیم.
صالحی امیری افزود: پاسداری از مرزهای دینی و رفع دغدغه های مراجع عظام و در راس آن رهبر معظم انقلاب، وظیفه قطعی دستگاه فرهنگی كشور است برای این كار به جای سخنرانی و شعار و همایش و بنر، یك ساختار ایجاد خواهم كرد و گزارش آن را به مجلس و ریاست مجلس خواهم داد.
وی ادامه داد: توجه جدی به حوزه كانون های فرهنگی و دینی در كشور خواهیم داشت، حوزه دینی و قرآنی باید تقویت شود.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی یك استراتژی را اعلام فرمود كه روح حاكم بر فرهنگ باید فرهنگ دینی باشد، این را باید به صورت عملیاتی و برنامه ای و پروژه ای در سطح نظام فرهنگی اعمال كنیم.
صالحی امیری با اشاره به ایجاد یك ساز و كار برای نیازسنجی فرهنگی اظهارداشت: نظام تولید، ترویج و مصرف فرهنگی در كشور به سامان نیست، این كار نیازمند طراحی یك الگو است برای اینكه بدانیم چه چیزی را تولید كنیم و به چه میزان و چه كسانی در عرصه فرهنگی باید مصرف كنند.
وی ادامه داد: امروز در فضای مجازی ما با انبوهی از فرصت ها و تهدیدها مواجه هستیم و نمی توانیم انكار و اجبارسازی كنیم، ما باید نیازهای نسل جوان را درك كنیم و این نیازها را باید به سمت اهداف متعالی انقلاب اسلامی هدایت كنیم.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تقابل و انكارسازی و اجبارسازی راه حل حوزه فرهنگ نیست، تعامل و گفت و گو و سازگاری و نگاه پدرانه و محبت آمیز به جوانان و اصحاب فرهنگ و هنر به شدت به تعالی فرهنگی منجر می شود.
صالحی امیری افزود: بدانیم كه ما با انسان مواجه هستیم و انسان مجموعه ای از روح و عاطفه و اخلاق و فضیلت است.
وی ادامه داد: نكته مهتر توجه به حوزه فرهنگ عمومی است، ما در حوزه فرهنگ عمومی اول اصل بحث فردی است این جامعه باید در حوزه اخلاقی تقویت شود.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما الزاما باید در حوزه اخلاق فردی در جامعه ایران كار كنیم، صداقت، پاكدستی، راستگویی، اعتماد به نفس، همنوایی و دگردوستی از اصول اخلاقی اسلامی و ایرانی است چرا در جامعه كم رنگ شده است؟
صالحی امیری افزود: ما باید روی سرمایه فرهنگی و اجتماعی در جامعه كار كنیم، ما منابع عظیم انسانی در حوزه فرهنگی داریم، متاسفانه این ظرفیت آنگونه كه باید بكار گرفته نشده است و باید آن ها را بكار بگیریم.
وی ادامه داد: از همه مهمتر در حوزه اقتصاد مقاومتی است، قرار نبود من به عنوان وزیر معرفی شوم، من در فروردین ماه مطلبی را تهیه كردم كه در حوزه اقتصاد مقاومتی تنها راه ممكن برای رسیدن به نتیجه استفاده از ابزار فرهنگ برای گفتمان سازی است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گفتمان سازی از فرهنگ آغاز می شود، گفتمان سازی نباید در سطح دولت ها باقی بماند بلكه باید در سطح جامعه به سرعت منتقل شود. مردم باید نیاز به گفتمان اقتصاد مقاومتی داشته باشند و در سبد نیازهایشان اقتصاد مقاومتی را ببینند.
صالحی امیری افزود: من در فروردین و اردیبهشت اولین مطلب و مقاله را در حوزه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی با استفاده از عناصر فرهنگی نوشتم و به مبانی آن آشنا هستم.
وی همچنین به مقوله اقتصاد فرهنگ اشاره كرد و اظهارداشت: گردش مالی اقتصاد فرهنگ در دنیا 820 میلیارد دلار است، سهم چین 120 میلیارد دلار، سهم آمریكا 80 میلیارد دلار، سهم كره 42 میلیارد دلار و سهم جمهوری اسلامی ایران كمتر از 100 میلیون دلار است.
وی ادامه داد: ما یك هزارم گردش مالی صنعت فرهنگ را در دنیا داریم و این فاجعه آمیز است و در حالی است كه ظرفیت صنعت هنر، فیلم، خط، نقاشی، تذهیب و انیمیشن و هنرهای تجسمی و صنایع دستی فرهنگی در این كشور می تواند در بلندمدت جایگزین صنعت نفت شود
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید همان گونه كه رییس جمهوری در سخنرانی گفت ما باید یك برنامه استراتژیك كلان را در دستور كار قرار دهیم و مجلس باید به ما كمك كند. لایحه ای را حتما برای سال 1396 به مجلس می آوریم و در بودجه سال آینده از رییس سازمان برنامه و بودجه خواهش خواهیم كرد كه بسترسازی و حمایت و سرمایه گذاری در عرصه فرهنگ در ایران آغاز شود.
صالحی امیری افزود: صنعت فیلم در حال حاضر در آسیا مقام چهارم را دارد و می تواند به مقام اول برسد، صنعت نقاشی ما در منطقه اول است و ما می توانیم از صنعت فرهنگ اشتغال ایجاد كنیم.
وی ادامه داد: ما می توانیم با استفاده از صنعت فرهنگ حجم زیادی از نیروهای داخلی را بكار بگیریم و این نكته مهمی است كه باید به آن توجه كنیم كه یك ضرورت قطعی است.
صالحی امیری یادآور شد: گردش مالی هنرهای تجسمی در جهان 56 میلیارد دلار است و این در حالی است كه سهم ما به سرعت در حال افول است و باید به این مساله توجه جدی كنیم.

** شناخت از حوزه فرهنگ كشور
وی همچنین در زمینه شناخته حوزه فرهنگی افزود: به شما وعده می دهم اگر به من اعتماد كنید تا روزی كه در این سرزمین حیات دارم، در خدمت فرهنگ و اصحاب فرهنگ هستم و اگر واگذار نكنید باز هستم زیرا مقصدی جز فرهنگ ندارم.
وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: 43 آسیب نظام فرهنگی را شناخته ام، 23 آسیب وزارت ارشاد را شناسایی كرده ام و شناخت نسبی به آن دارم و می دانم چه چالش هایی پیش رو است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در نظام فرهنگی زیست می كنیم كه مجموعه ای از قوانین و ساختارها و روابط و قوانین حاكم بر این سیستم است كه گفتمان غالب آن بر مبنای گفتمان مقام معظم رهبری است.
صالحی امیری افزود: در ذیل این گفتمان، گفتمان دكتر روحانی است كه اعتدال در دولت است، عدالت فرهنگی بر عقلانیت و دیانت فرهنگی استوار است و روح فرهنگ در جامعه ایران باید دینی باشد.
وی اضافه كرد: همه حوزه های فرهنگ باید مرزهای دینی را پاس بدارند و قانون برای دستگاه و مدیریت فرهنگی كشور است و هیچ كس نمی تواند از مرزهای دینی عبور كند.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: یك ضلع اصلی این نظام سیاست گذاری فرهنگی است كه برعهده شورای انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام و ضلع دیگر آن مجلس شورای اسلامی كه انتظار داریم به كمك ما بیاید.
صالحی امیری ادامه داد: باید مرزهای فرهنگی را مشخص كنیم و مجلس شورای اسلامی باید تكلیف فرهنگ را مشخص كند، ائمه جمعه و مساجد دغدغه دارند، ضلع دیگر، دانشگاه ها ، شهرداری ها و سازمان تبلیغات و نهادهای عمومی است.
وی گفت: وزیر این وزارتخانه باید بداند در سرزمینی وارد می شود كه دیگران هم حقیقت و هم واقعیت هستند و باید تعامل و سازگاری و هم نوایی را در دستور كار خود قرار دهد.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وزیری كه نتواند با مجموع فرهنگی سازش كند دچار چالش می شود و باید همه را ببینیم و با آنها همكاری كنیم.

** ایجاد ثبات و آرامش در محیط فرهنگی
صالحی امیری اظهار داشت: اولین كار در 9 ماه آینده، ایجاد ثبات و آرامش در محیط فرهنگی است.
وی تصریح كرد: زیر این سقف هر عزیزی در دایره انقلاب شامل اصلاح طلب، اصولگرا و معتدل
باشد ، زیر سقف ولایت مداری و انقلاب اسلامی است و در دایره ای هستیم كه باید بپذیریم با همدیگر زیست داشته باشم.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح كرد: این وزارتخانه نباید وارد عرصه سیاسی شود و از اقدامات اساسی، غیرسیاسی كردن حوزه فرهنگی است.
صالحی امیری افزود: بخش زیادی از مناقشه ها انتقال بازی از زمین سیاست به فرهنگ است و باید سیاست مداران از بازی حوزه فرهنگ خارج شوند.
وی گفت: برای رسیدن به آن انسجام و تعامل لازم است و باید با تعامل همدیگر را درك كنیم.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه كرد: مهمترین راهبرد انسجام و تعامل با خرده فرهنگ ها، ترك، بلوچ، لر، اذری و اقوام ایرانی است، چرا كه واقعیت این سرزمین هستند و هیچ كس نمی تواند آنها را انكار كند، با توجه به قدمت كردها و آذری ها و دیگر اقوام ایرانی باید تنوع فرهنگی را به رسمیت بشناسیم.
صالحی امیری افزود: ضمن اعلام باور به فرهنگ ملی، تنوع فرهنگی را به رسمیت می شناسم و اصل 15 قانون اساسی اصل غیر قابل انكار است و حق همه اقوام ایرانی است كه آنگونه كه فكر می كنند بیاندیشند و به آداب خود سخن بگویند.
وی اضافه كرد: وزارت ارشاد باید تنوع فرهنگی را تقویت كند و از برنامه های جدی من است و حوزه مطالعات من اقوم در ایران بود و الگوی تنوع و انسجام فرهنگی در ایران مربوط به حوزه فرهنگ است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اگر رشته مدیریت نمی تواند در دستگاه فرهنگی كار كند چه رشته ای می تواند كار كند؟ كسی كه دو هزار دانشجو در این حوزه تربیت كرده نمی تواند مدیریت كند؟ بنابر این اصل فرهنگ و مدیریت فرهنگی در سراسر كشور مرا می شناسند و به سوابقم آگاهی كافی دارند.
صالحی امیری در خاتمه از هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی به ویژه شخص علی لاریجانی ریاست مجلس تشكر و قدردانی كرد.
وی همچنین از تمامی نمایندگان مجلس، اعضای كمیسیون های مختلف و از تمامی نمایندگان اصلاح طلب و اصولگرا كه زیر سقف مجلس حضور دارند نیز تشكر و قدردانی كرد.
به گزارش ایرنا، سیدرضا صالحی امیری سوابقی از جمله معاون بررسی‌های استراتژیك وزارت اطلاعات در دولت اصلاحات، رییس كمیته اجتماعی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، معاون فرهنگی و اجتماعی مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام، سرپرست وزارت ورزش و جوانان دولت یازدهم، مشاور رییس‌جمهوری و رییس سازمان اسناد و كتابخانه ملی را در سوابق‌ مدیریتی‌ دارد.
همچنین از سوابق علمی وی می ‌توان به رییس انجمن علمی مدیریت و برنامه ‌ریزی فرهنگی ایران، رئیس گروه مدیریت و برنامه‌ریزی فرهنگی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، مدیر مسئول فصلنامه مدیریت فرهنگی، مدیر مسئول فصلنامه فرهنگی راهبرد اجتماعی و فرهنگی اشاره كرد.
گزینه معرفی شده برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دكترای مدیریت دارد.
رتبه علمی‌ وی دانشیاری و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد است و تا به حال 16 كتاب در حوزه‌های مختلف فرهنگی تالیف كرده كه از جمله آنها می‌توان به كتاب‌های دیپلماسی فرهنگی، الگوی ارتقای سرمایه فرهنگی در ایران، مفاهیم و نظریه‌های فرهنگی، مبانی سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی، مدیریت منازعات قومی در ایران، انسجام ملی و تنوع فرهنگی اشاره كرد.
صالحی امیری همچنین عضو كمیسیون فرهنگی دولت، عضو شورای اطلاع‌ رسانی دولت، عضو شورای فرهنگ عمومی، عضو كمیته فرهنگ و تمدن ایران و اسلام، عضو هیات امنای خانه كتاب و رییس كمیته ملی حافظه جهانی (یونسكو) است.
سه شنبه گذشته در پی استعفای سه وزیر آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان رییس جمهوری سه وزیر پیشنهادی خود را به مجلس شورای اسلامی معرفی كرد.
فراهنگ*9157*1355*9254*1027**
خبرنگاران: علی اكبر قزوینیان. منصوره شوشتری. سجاد خسروانیان و علیرضا مرادی** انتشار دهنده: محمدجواد دهقانی
۰ نفر