به گزارش ایرنا سرلشكر سید یحیی رحیم صفوی روز چهارشنبه در نهمین همایش انجمن ژئوپولیتیك ایران و نخستین همایش جغرافیا و مناطق مرزی ایران در زاهدان با پرداختن به مسائل پیرامونی ایران از نگاه جغرافیای سیاسی و ژئوپولیتیك اظهار داشت: ائتلافی كه آمریكا، تركیه، قطر، اردن و برخی كشورهای اروپایی با تشكیل آن به دنبال سرنگونی دولت بشار اسد بودند در 6 ماه گذشته با شكست رو به رو شده و دولت بشار اسد به عنوان یك دولت همراه با ایران توانسته حفظ شود.
وی ادامه داد: نوید می دهم كه روی كار آمدن میشل عون به عنوان رئیس جمهوری لبنان به نفع استراتژیك ایران تمام شد و سعودی ها و صهیونیست ها بسیار خشمناك هستند چرا كه میشل عون حامی حزب الله لبنان است.
وی تاكید كرد: كار داعشی ها در موصل به اتمام می رسد و پیروزی ایران در صحنه عراق و سوریه و حضور حزب الله لبنان در این معادله كفه ترازو را به نفع برتری وضع ژئوپولیتیكی ایران در منطقه افزایش داده و پیروزی نهایی از آن محور مقاومت و ملت های اسلامی درمقابل آمریكا و متحدان آن است.
دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری گفت: سیاست گذاران غربی به رهبری آمریكا جنگ بین تمدنی را در كشورهای اسلامی سوریه و عراق راه اندازی كردند برای اینكه می دانند ظرفیت اصلی در مقابل غرب ظرفیت ایدئولوژیك جهان اسلام است.
سرلشكر رحیم صفوی ادامه داد: سیاست گذاران غربی برای اینكه ظرفیت جهان اسلام بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در مقابل غرب اوج نگیرد جنگ تمدنی بین كشورهای اسلامی، گروه های تروریستی و جنگ نیابتی را با هدف از بین بردن كشورهای مسلمان سوریه، عراق و یمن راه انداختند.
وی اضافه كرد: آنان می خواهند امت اسلام را به جان یكدیگر بیندازند كه نمونه آن كشتار بیش از 300 هزار مسلمان در 66 ماه جنگ در سوریه و 30 هزار كودك، زن و مردان و زنان سالخورده از ملت یمن با بمب های آمریكایی است.
وی تاكید كرد: آمریكایی ها و هم پیمانانشان در منطقه (عربستان و قطر) پول سلاح های تروریست ها را می دهند و سیستم مالی آنان را تضمین می كنند در حالی كه از ایران نمی توان چند دلار به خارج فرستاد زیرا همه سیستم های بانكی كشور را قفل كردند.
وی اظهار داشت: مهمترین اهداف آمریكا و غرب از ایجاد جنگ تمدنی در جهان اسلام از بین بردن زیرساخت های مسلمانان و ایجاد امنیت برای رژیم اشغالگر صهیونیستی است، اطلاع داریم كه آمریكا در عراق به داعش كمك می كند و راههای فرار را به آنان نشان می دهد.
رئیس انجمن ژئوپولیتیك ایران گفت: عربستان سعودی در دوره اوباما 100 میلیارد دلار سلاح از این كشور خریداری كرده است.
وی افزود: ناتو با هدف محدودسازی ایران در زمینه های سیاسی و اقتصادی، با عناوین مختلف با تركیه، عراق، شورای همكاری خلیج فارس، پاكستان و افغانستان پیمان همكاری بسته است.
وی ابراز امیدواری كرد اندیشمندان در این گونه محافل علمی نسبت به واقعیت هایی كه پیرامون كشور می گذرد و برون رفت از مشكلات برای دولت مردان ایران حتی فرماندهان نظامی نظریه ارائه دهند.
سردار سرلشكر رحیم صفوی گفت: اگر راهبرد دشمنان را خوب تشخیص دهیم آنگاه می توانیم راهبرد خود را چه در حوزه ملی و چه در رابطه با محیط منطقه ای و غرب آسیا حتی مقیاس جهانی درست تبیین كنیم.
وی در تحلیل حضور ناتو در مرزهای شرقی كشور و مناطقی كه هم اكنون درگیر است اظهارداشت: با گذشت 15 سال از حضور آمریكا و ناتو در افغانستان، امنیت در این كشور مظلوم برقرار نشده و پیشرفت و توسعه ای صورت نگرفته اما تولید مواد مخدر بیشتر شده است.
وی افزود: مهمترین اهداف ناتو به رهبری آمریكا از حضور در افغانستان به طور قطع برخورد با القاعده و طالبان نیست زیرا هیلاری كلینتون در مناظره با ترامپ رسما گفت ما القاعده را به وجود آوردیم تا با نیروهای شوروی كه در افغانستان هستند برخورد شود.
وی گفت: هم اكنون مجموع نیروهای خارجی مستقر در افغانستان 13 هزار نفر است كه 10 هزار نفر آنان آمریكایی و 470 نفر نیز انگلیسی هستند و در پاكستان نیز بیش از هزار و 300 نیروی آمریكایی حضور دارند.
دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری افزود: حضور در مرزهای شرقی ایران و توسعه پایگاههای نظامی و ایجاد ناامنی در شرق كشور، رقابت راهبردی و ژئوپولیتیكی با روسیه، چین و هند، جلوگیری از گسترش فعالیت سازمان شانگهای به سمت دریای عمان و خلیج فارس و دسترسی به منابع و مخالفت با گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی میان ایران، افغانستان و پاكستان مهمترین اهداف پنهان لشكركشی آمریكا در افغانستان است.
سرلشكر رحیم صفوی اظهار داشت: پشت سر گروهك هایی كه در منطقه جنوب شرق ایران ایجاد ناامنی می كنند آمریكا، ناتو و سازمان های اطلاعاتی آنان در كنار سازمان اطلاعاتی پاكستان قرار دارند.
وی افزود: آمریكایی ها به افغانستان آمدند تا قدرت آینده چین و هند را كنترل كنند (چینی ها با كمك اتحادیه اروپا از چین به سمت كابل در حال كشیدن راه آهن هستند).
وی گفت: آمریكایی ها نگران هستند فعالیت سازمان شانگهای به سمت دریای عمان و خلیج فارس با هدف دسترسی به انرژی افزایش یابد و جایگزین پیمان ورشو شود بر این اساس تلاش دارند نگذارند این سازمان مسیر افغانستان و پاكستان را طی كند.
وی تاكید كرد: آمریكایی ها مخالف گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی ایران، افغانستان و پاكستان هستند در صورتی كه این كشورهای برادر حوزه فرهنگ و تمدن مشترك دارند بر این اساس به عنوان نمونه با افغانستان پیمانی بستند كه باید هر گونه تعامل مرزی خود را با آمریكا هماهنگ كند.
وی گفت: یكی از تعاملات نزدیك ایران و افغانستان مساله آب های مرزی هیرمند و هریرود است كه دولت افغانستان بدون اجازه آمریكایی ها نمی تواند در این رابطه با ایران وارد مذاكره شود.
به گزارش ایرنا نهمین همایش انجمن ژئوپولیتیك ایران و نخستین همایش جغرافیا و مناطق مرزی ایران با حضور سرلشكر سید یحیی رحیم صفوی رئیس انجمن ژئوپولیتیك ایران و دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری، پروفسور كردوانی پدر كویرشناسی ایران، پروفسور حافظ نیا مدیر قطب جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس تهران، حسین نصیری مدیرعامل سابق مناطق آزاد كشور و مشاور ارشد وزارت امور خارجه و سایر اندیشمندان و صاحبنظران درحال برگزاری است.
به گزارش ایرنا، جنوب خاور ایران یا استان پهناور و استراتژیك سیستان و بلوچستان در شمال دریای مكران و باختر كشورهای افغانستان و پاكستان قرار گرفته است.
سیستان و بلوچستان سرزمین اسطوره ها، حماسه ها، كانون گردهمایی شهرنشینی و پل پیوند آسیای باختری با هند و چین و گذرگاه كاروان های بزرگ بازرگانی از جمله راههای زمینی و دریایی جاده ابریشم بوده است.
در این راستا سواحل مكران سیستان و بلوچستان نیز از اهمیتی بالا و استراتژیك برخوردار است زیرا قرار گرفتن این منطقه در آغاز راه های زمینی از روزگاران كهن جایگاه سیاسی، نظامی و اقتصادی ویژه ای داشته است.
3042**6081 خبرنگار: محدثه حیدری گرجی **انتشاردهنده: حیدر سرایانی
سرلشكر صفوی:
پیروزی ائتلاف ایران، روسیه، سوریه و حزب الله روبه پیشرفت است
۱۲ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۳۸
کد خبر:
82291585
زاهدان - ایرنا- رئیس انجمن ژئوپولیتیك ایران و دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری گفت: پیروزی ائتلاف ایران، روسیه، سوریه و حزب الله لبنان در سوریه روبه پیشرفت است و ائتلاف آمریكایی ها، تركیه، قطر، اردن و برخی كشورهای اروپایی درمقابل بشار اسد شكست خورده است.