به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، نیره پیروزبخت امروز یكشنبه در نشستی خبری در آستانه 18 آبان، روز ملی كیفیت، درباره شركتهای متقاضی نشان حلال در كشور گفت: بحث حلال در ایران به سال 1388 برمیگردد كه ما عضو موسسه استاندارد و اندازه شناسی كشورهای اسلامی شدیم و توانستیم به عضویت هیات مدیره آن درآییم.
وی همچنین از برگزاری سیزدهمین دوره جایزه ملی كیفیت ایران خبر داد و گفت: مراسم روز ملی كیفیت در 18 آبانماه برگزار میشود؛ در این روز از شركتهایی كه توانسته باشند كیفیت را در حد مطلوبی مدیریت كنند تقدیر می شود.
پیروزبخت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پیش از این، گواهینامه های تائید صلاحیت ایران در 32 كشور پذیرفته می شد اما با نهایی شدن موافقتنامه چندجانبه بین سازمان ملی استاندارد ایران و مجمع تائید صلاحیت آسیا و اقیانوسیه، گواهینامه های سیستم های مدیریت كیفیت شركت های مورد تائید سازمان ملی استاندارد ایران در بیش از 70 كشور دنیا پذیرفته می شود.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: امضای این موافقتنامه گامی برای تسهیل تجارت و مبادلات بازرگانی میان ایران و كشورهای عضو است.
وی با بیان اینكه برای صدور گواهی استاندارد یك محصول فرآیندهایی از قبل اهمیت دارد، گفت: اگر بخش خصوصی بخواهد، میتواند با ما ارتباط بگیرد و گزارش های خود را در خصوص چگونگی نمونه گیری و آزمایش بنزین در اختیار ما قرار دهد اما اكنون در گزارش هایی كه داریم با توجه به اینكه بیشتر از محلهای توزیع بنزین نمونه برداری كردیم مشكل خاصی در بنزینها وجود ندارد.
پیروزبخت درباره موضوع استاندارد و كیفیت نیز اظهار كرد: در زمینه كیفیت اعتقاد داریم كه واحدهای تولیدی باید خودشان را به كیفیت مورد نظر ما برسانند نه اینكه ما شاخصها را برای رسیدن آنها تغییر دهیم.
به گفته وی، بحث ارزیابی كیفیت برای سازمان ملی استاندارد ایران، فقط در مورد كالاها و خدمات مشمول استاندارد اجباری شده، نیست؛ تاكنون این سازمان در بسیاری از بخش ورود پیدا كرده است.
به گزارش ایرنا، رئیس سازمان ملی استاندارد، چهارشنبه هفته گذشته در همایش تجلیل از تولیدكننده های نمونه استان كرمان گفته بود، سهم ایران از تجارت 2 هزار و 500 میلیارد دلاری برند حلال نزدیك به صفر است.
پیروزبخت با بیان اینكه امروز غذای حلال بیش از 98 درصد انطباق را با فقه شیعه دارد خاطرنشان ساخت: به بركت دولت یازدهم توانستیم عضویت كشورهای اسلامی را بگیریم و حتی عضو هیات مدیره آن نیز شده ایم.
وی گفت: همچنین استاندارد گردشگری حلال در ایران تدوین شده كه برای نخستین بار بین كشورهای اسلامی اتفاق افتاده است.
اقتصام**9189** 2023** خبرنگار: اسماعیل داودی** انتشاردهنده: لطیف نكوئی
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اعلام كرد:
استقبال تولیدكنندگان برای دریافت نشان «حلال»/گواهینامه های ایران در 70 كشور دنیا معتبر است
۱۶ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۴۹
کد خبر:
82296849
تهران- ایرنا- رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با یادآوری اینكه تاكنون پنج برند، موفق به دریافت نشان حلال در ایران شدهاند، گفت: متقاضیان زیادی برای دریافت این نشان اقدام كردهاند كه باید مورد بررسی قرار گیرد.