برجام بزرگترین دستاورد حقوق بین المللی ایران/تازیانه بی اساس به سه وزیر جدید در مجلس نهم

تهران- ایرنا- معاون حقوقی رییس جمهوری برجام را بزرگترین دستاورد حقوقی 100 سال اخیر ایران در كارزار بین المللی دانست و گفت: برجام پیروزی منطق حقوقی ایران بر منطق تحریم، تهدید و تحقیر بود و توانستیم حقوق ملت را استیفا كنیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری روز یكشنبه در نشست خبری كه در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و رسانه ها برگزار شد، افزود: اگر آثار و دستاوردهای برجام را نبینیم باید یك مقدار در قدرت بینایی خود شك كنیم.
وی ادامه داد: آثار برجام یك بحثی است و بدعهدی آمریكا بحثی دیگر؛ مگر ما ادعا كرده بودیم كه با برجام آمریكا خوش عهد خواهد شد؟ مسلما اتفاقات بزرگی افتاده و دستاوردهای عظیمی به دست آمده است كه اولین دستاورد آن متوقف كردن ماشین تحریم و فشار بر ایران و مردم بود.
انصاری اضافه كرد: اگر برجام نبود و مذاكرات به ثمر ننشسته بود، با روند تحریم ها كه اتوماتیك وار عمل می كرد؛ امروز به نقطه نفت در برابر غذا رسیده بودیم. منتقدین و مخالفین برجام نمی گویند اگر برجام نبود ما امروز در چه وضعی بودیم؟
وی ادامه داد: به دلیل قفلی كه بر نظام بانكی خورده بود، به بهانه دور زدن تحریم، مفاسد بزرگ شكل گرفت، دكل های نفتی، كشتی های نفتی با بار گم شد و چندین میلیارد دلار پول نقد را از مردم گرفتند كه تحریم را دور بزنند ولی مردم را دور زدند و پول ها گم شد.
معاون حقوقی رئیس جمهوری اضافه كرد: ما فراموش نكردیم كه در زمان تحریم، كشتیرانی هم تحریم بود و كشتی های بزرگ امكان پهلو گرفتن در سواحل ما را نداشتند؛ یا برای خرید یك قطع هواپیما باید به شیوه های نامتعارف عمل می كردیم.
انصاری با بیان اینكه در دوران تحریم به دلیل فشارهای ناشی بر بخش كشاورزی؛ ناچار به وارد كردن 6 میلیون تن گندم در سال می شدیم، اظهار كرد: در زمانی كه دولت روحانی تشكیل شد، ذخایر گندم برای 18 روز و در برخی استان ها برای 3 روز كفاف می كرد.
وی گفت: مشكلاتی هم در حوزه پزشكی، انتقال تكنولوژی، مراودات و مسافرت به كشورهای مختلف وجود داشت اما در سایه برجام، برطرف شد و جلوی تشدید تحریم و تخریب را گرفتیم.
انصاری افزود: با برجام از ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل خارج شدیم، چرا كسانی كه می گویند امروز امنیت ایران زبانزد است روی این تكیه نمی كنند این امنیت بخشی رهاورد برجام و بخشی رهاورد تلاش مجدانه نیروهای نظامی و امنیتی ما است و بخش عمده اش رهاورد سرمایه گذاری سنگین دولت در تامین هزینه های امنیت است؟ نهایتا سوال این است كه سرنوشت صدام در زمانی كه تحت فصل 7 منشور سازمان ملل بود، چه شد؟ قزافی و رژیم لیبی كه زیر منشور فصل هفت بوده به چه روزی نشست؟
وی ادامه داد: ما در سایه برجام از فصل 7 منشور سازمان ملل خارج شدیم، 6 قطعنامه مربوط به این موضوع یكباره لغو شد، اتهام ساخت بمب اتم از سر ما برداشته و پرونده پی. ام. دی برای همیشه بسته شد.
معاون حقوقی رییس جمهور گفت: از منشور ملل و فصل 7 خارج شدیم و گامی عقب نشستیم. فردو، نطنز و آب سنگین ما فعال است و حقوق هسته ای ما رسمیت پیدا كرد و به عنوان معاون حقوقی رییس جمهوری می گویم كه برجام بزرگترین دستاورد حقوقی نظام است.
انصاری افزود: امروز كسی می تواند منكر شود كه در مسیر بانكی گشایش ایجاد و تحریم كشتیرانی برداشته شده است؟ در مدت 9 ماه گذشته از برجام، تولید نفت را از زیر یك میلیون بشكه به 4 میلیون و صادرات را به 2 میلیون و 400 بشكه افزایش دادیم. تولید گندم را در این دولت به 14 میلیون و نیم تن افزایش دادیم و گندم 100 در صد ایرانی را برای دوسال در سیلوها ذخیره كردیم.
وی یادآور شد: سه هفته پیش در دولت مجبور شدیم مصوبه صادرات بخشی از گندم و كالاهای مازاد استراتژیك را صادر كنیم؛ چرا كه تولیدمان بیش از نیاز داخلی كشور شده است.
معاون حقوقی رییس جمهوری گفت: برداشت ما در حوزه های مشترك نفتی و گازی به اندازه كشور قطر شده و از عراق پیشی گرفته است، در حالی كه قبل از آن یك دهم آنها بود.
انصاری افزود: سفرهای رییس جمهوری به اروپا، خاوردور، نقاط مختلف و سفر مقام های عالی رتبه كشورهای دیگر، عقد قراردادهای مختلف و چند میلیون سرمایه گذاری مستقیم از دیگر دستاوردهای برجام است.
وی با بیان اینكه در گذشته نوع قراردادها به ما تحمیل می شد، ادامه داد: ما ناچار بودیم گاهی كالاهای دسته سوم و چهارم از لحاظ كیفیت را به دوبرابر بخریم و منت هم بر ما تحمیل شود. امروز ما آزادیم كه از چه كشوری خرید كنیم، چه نوع قراردادی ببندیم و شرایط را ما تعیین می كنیم.
معاون حقوقی رییس جمهوری یادآور شد: امروز دیگر هزینه تبدیل پول را نمی پردازیم، در صورتی كه در گذشته 20 تا 30 درصد بعد از فروش نفت هزینه تبدیل پول بود. نفت را می فروختیم و پول را به ما نمی دادند و در حسابی می رفت و ناچار بودیم جنس بخریم آن هم جنسی كه آنها می گفتند باید می خریدیم.

**آمریكا بدعهدی دارد/تعقیب اجرای برجام به رغم خواست صهیونیست ها
انصاری گفت: البته آمریكا بدعهدی دارد و مایل نیست كه ایران رشد كند. صهیونیست ها مایل نیستند كه آثار برجام جلوه كامل خود را داشته باشد. سعودی ها از ابتدا كارشكنی می كردند و الان هم كارشكنی می كنند.
وی ادامه داد: ما همانطوری كه مسیر مذاكرات را 18 ماهه از میان سنگلاخ ها و میدان مین با شجاعت سرداران عرصه دیپلماسی با پیروزی به پیش بردیم، مسیر اجرای برجام را علیرغم بدعهدی آمریكا به سرعت پیش خواهیم برد و گام به گام مراحل اجرای برجام به رغم خواست صهیونیست ها تعقیب خواهد شد.
معاون حقوقی رییس جمهوری گفت: امیدوارم كه رسانه های داخلی كه تیترهای درشتی علیه برجام می زنند؛ عملا آب به آسیاب رژیم صهیونیستی نریزند و موجب خوشحالی شیوخ سعودی نشوند؛ بگذارند امید در داخل كشور پابرجا باشد و تقویت شود.
انصاری همچنین درباره پیگیری حقوقی فاجعه منا اظهار داشت: خوشبختانه دولت با همكاری قوه قضاییه و دیگر دستگاه های ذیربط نسبت به استیفای حقوق مردم گام های بلندی برداشته است. هم دفتر خدمات حقوقی و هم معاونت حقوقی ریاست جمهوری و هم وزارت دادگستری و دیگر دستگاه ها، گام های خوبی برداشته اند.

**مقابله به مثل/70 میلیارد دلار علیه آمریكا حكم صادر كرده ایم
معاون حقوقی رئیس جمهوری ادامه داد: در مقابله با دعاوی آمریكا، موفق شدیم قانون مقابله به مثل را داشته باشیم و با تشكیل شعبه 55 قوه قضاییه و مستنداتی كه دستگاه ها ارایه كردند، بیش از 70 میلیارد دلار حكم علیه آمریكا و كسانی كه حقوق مردم ایران را تضعییع كردند به نفع ذی حقان دای آسیب دیده از تروریست های منافق، صدمات جنگ از جمله جانبازان شیمی و دیگر موارد انجام شده، حكم صادر شده است كه تا حدود 120 میلیون دلار پرونده ها تكمیل شده و در حال پیگیری است.
انصاری گفت: در پیگیری های حقوقی توانستیم یك میلیارد و 700 میلیون دلار را كه آمریكایی ها برده بودند، برگردانیم؛ در خصوص شهدای منا نیز از همان ابتدا با همكاری خانواده ها و اقدام قوه قضاییه و وزارت خارجه و معاونت حقوقی پیگیری خوبی انجام شده است.
معاون حقوقی رییس جمهور افزود: متاسفانه به دلیل قطع مراوده با عربستان پیگیری ها با مشكل روبرو شده است ولی پیگیری های وزارتخارجه ادامه دارد.
انصاری با بیان این كه امیدواریم حكام سعودی دست از خامی و بچگی سیاسی بردارند، اضافه كرد: بیش از این در منطقه امكانات جهان اسلام را علیه مسلمین و منافع مسلمین به كار نگیرند و به امت اسلامی بپیوندند. امت اسلامی كه عزمش را برای مبارزه با تروریسم جزم كرده است و به جمهوری اسلامی در مبارزه با تروریسم كمك كند.
وی تاكید كرد: جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم مبارزه با تروریسم قرار دارد و به درخواست دولت همسایه عراق و سوریه خدمات مستشاری ارایه می كند كه دستاوردهای بزرگی هم در این زمینه داشته است؛ حفظ اماكن متبركه و حرم و حریم اهل بیت (ع) در عراق و سوریه از این دستاوردها است و امیدواریم دولت سعودی به حقوق از دست رفته شهدای منا تمكین كند، حداقل حق مادی آنها را به رسمیت بشناسد و مجرمین این حوادث را به جزای اعمالشان برساند.

**بداخلاقی رسانه ای و برخورد سیاسی با تخلفات صندوق فرهنگیان
وی درباره اختلاس صندوق ذخیره فرهنگیان هم گفت: در خصوص صندوق ذخیره فرهنگیان این روزها اطلاع رسانی شده است و رییس جمهوری محترم هم توضیح دادند. با كمال تاسف یكی از مصادیق بارز تخریب رسانه ای همین موضوع است كه عالما و عامدا، این موضوع را ابزاری برای پوشش قرار دادن بر تخلفات عظیم گذشته و زیر سوال بردن اقدامات جدی دولت در مبارزه با مفاسد است.
معاون حقوقی رییس جمهوری افزود: در این صندوق قطعا تخلفاتی صورت گرفته است و خود دولت، پرونده را به جد پیگیری كرده و اطلاعات لازم را در اختیار مقامات قضایی قرار داده است؛ وزیر محترم جدید هم همانطوری كه وعده داده بود این موضوع را جزو نخستین مساله پیگیری قرار داده است.
انصاری ادامه داد: ما در تعامل جدی و همكاری دقیق با قوه قضاییه هستیم تا به این موضوع رسیدگی كنند و بخش عمده ای از 8 هزار میلیارد تومان كه مطرح شده است بحث معوقات بانكی است.
وی اضافه كرد: متاسفانه معوقات بانكی در نظام بانكی به دلیل شرایط اقتصادی بخصوص شرایط قبل از تحریم ها و در دولت گذشته زیاد بوده است. ده ها هزار میلیارد تومان معوقات بانكی داریم كه برخی آنها به دلیل شرایط خاص بنگاهای اقتصادی بوده است كه با همكاری بانك مركزی، در حال سامان دادن هستیم و برخی از آنها به دلیل قانونگذاری و سوءاستفاده از وام گیرندگان است.
معاون حقوقی رییس جمهوری یادآور شد: آن بخشی از معوقات كه با سوءاستفاده، رانت و تخلف دریافت شده باشد، مصداق اختلاس است و باید رسیدگی شود و آن مقداری كه نیست حكم معوقات را دارد كه در زمان آیت الله شاهرودی كمیته ای برای بحث ساماندهی معوقات بوده است؛ در دولت گذشته آیین نامه نحوه استیفای معوقات را داشته اند بنابراین مخلوط كردن همه معوقات با تخلفات، یك بداخلاقی رسانه ای و در واقع برخورد سیاسی و جناحی با موضوع است.

**دولت در مبارزه با فساد جدی است/پیگیری تخلفات مالی گذشته
انصاری گفت: من هم اینجا تاكید می كنم دولت در برخورد با مفاسد جدی است و با این شانتاژها و فضاسازی ها از صحنه خارج نخواهد شد. بنده به عنوان معاون حقوقی پرونده های تخلفات مالی كه در گذشته بوده است به طور جدی پیگیری می كنیم و شكایت كردیم.
وی ادامه داد: بعضی در دست مستندسازی برای طرح شكایت است. ما برای استیفای حقوق مردم تا ریال آخر كوتاه نخواهیم آمد و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی هم كه با فرماندهی دكتر جهانگیری است به طور جد موضوعات مفاسد را در دست پیگیری دارد؛ شعار این دولت پاكدستی بوده و پاكدست خواهد بود. از كنار هیچ تخلف و جرمی نخواهد گذشت. هركجا هم كه تخلف یا دست درازی به بیت المالی باشد، هیچ خط قرمزی را به رسمیت نمی شناسد.
معاون حقوقی رئیس جمهوری درباره ممنوع التصویری رییس دولت اصلاحات گفت: امیدوارم كه هیچ ممنوع التصویری در كشور نداشته باشیم و زبان، تصویر و گفتار همه آزاد باشد. انقلاب ما انقلاب آزادی بود. شعار مردم استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود و امیدواریم كه این مشكل هم حل شود.

**تغییر وزرا در دستور كار نیست
انصاری درباره تغییرات در وزرا و تغییر نهاوندیان و آیا در بخشهای مختلف اقتصادی نیز امكان تغییر وجود دارد یا خیر؟ گفت: برنامه تغییر دیگری نداریم و تاكنون در دستور كار دولت و رییس جمهوری نبوده است.
وی ادامه داد: اینكه مطرح شده كه آقای نهاوندیان یا برخی وزرای اقتصادی تغییر خواهند كرد، باید بگویم كه صرفا گمانه زنی های رسانه ای است و البته برخی اخبار را با چاشنی تخریب همراه كردند؛ از جمله مسئله تابعیت مضاعف را درباره برخی از اعضای دولت مطرح كرده بودند كه پیشتر وزیر محترم اطلاعات رسما اعلام كردند هیچ مدیر دو تابعیتی در دولت حضور ندارد و این موضوع بیشتر با انگیزه تخریب و تشویش اذهان عمومی انجام می شود.

**تشكر از نمایندگان و رئیس مجلس/تازیانه بی اساس به سه وزیر جدید در مجلس نهم
معاون حقوقی رئیس جمهوری درباره رای اعتماد به وزرای پیشنهادی افزود: در خصوص جلسه رای اعتماد به وزرا اولا باید از نمایندگان و از رییس مجلس تشكر كرد كه جلسه را به خوبی اداره كردند.
انصاری ادامه داد: نمایندگان دوره دهم مجلس علیرغم فضای سنگین كه از 10 روز پیش از رای گیری علیه وزیران شكل گرفته بود و با اتهامات بی اساس نمایندگان را بمباران تبلیغاتی كرده بودند، به هر سه وزیر رای مثبت دادند.
وی اضافه كرد: در حقیقت رای نمایندگان به سه وزیر، پاسخ عملی مثبت به بد اخلاقی هایی بود كه در روند رسیدگی به صلاحیت این سه وزیر شكل گرفته بود و من شخصا خوشحالی مضاعفی را از جلسه رای اعتماد پیدا كردم چون هر سه وزیر در مجلس نهم به تازیانه بی اساس نواخته شده بودند و متاسفانه موفق به كسب رای نشده بودند.
معاون رئیس جمهوری خاطرنشان كرد: از اینكه به فاصله نه چندان زیاد، در خانه ملت تا حدودی جبران حقوق تضییع شده این سه عزیز در جلسات مجلس نهم شد، خوشحال هستم و از نمایندگان سپاسگزارم.

**دولت پاسدار آزادی بیان و حقوق شهروندی است/مطبوعات مجاری تنفس جامعه هستند
انصاری درباره این سوال كه معاونت حقوقی ریاست جمهوری از برخی رسانه ها شكایتی در مورد مسایل مختلف كرده است آیا این را شما تایید می كنید؟ گفت: من قبلا هم اعلام كردم كه دولت به طور عام و معاونت حقوقی رییس جمهوری به صورت خاص پاسدار حقیقی آزادی بیان و حقوق شهروندی است و به طور جد برنامه های گسترده ای را برای نهادینه كردن و توسعه حقوق اساسی مردم داریم.
معاون حقوقی رییس جمهوری ادامه داد: معتقد هستیم كه رسانه های آزاد چه رسانه های دیداری، شنیداری و فضای مجازی، مجاری تنفس جامعه هستند و مطبوعات و رسانه های آزاد نشانه زنده بودن و پویایی و حركت رو به جلوی انقلاب اسلامی است.
انصاری اضافه كرد: ما از همه حقوق قانونی و مشروع رسانه ها نه تنها حمایت می كنیم بلكه با همه قدرت و توان، در برابر عوامل محدود كننده و آزادی های قانونی و مشروع هم ایستاده ایم. دولت برای دفاع از این اصل مهم یعنی اصل آزادی رسانه بسیار خویشتنداری داشته است كه به این سبب به شدت از ناحیه برخی رسانه ها كه رعایت قانون، حدود اخلاق و انصاف و ادب را نمی كنند، مورد اتهام قرار گرفته است.
وی با بیان این كه به هیچ وجه حجم تخریبها و اتهامات به دولت و شخص رییس جمهوری قابل مقایسه با هیچ كدام از ادوار دولتها نیست، گفت: دولت سعی كرده است با خویشتنداری و صبوری به خاطر برخی بد اخلاقی ها و تخریبها از فواید بسیار زیاد آزادی رسانه چشم پوشی نكند ولی معاونت حقوقی رییس جمهوری در دفاع از حرمت آزادی وظیفه ای دارد.
معاون حقوقی رئیس جمهوری ادامه داد: البته هر كجا كه آزادی است، كنارش حق و تكلیفی هم تعریف شده است. مطبوعات و رسانه ها در كنار حق آزادی كه قانون اساسی تاكید كرده وظایفی هم دارند كه از جمله این تكالیف رعایت حقوق دیگران است. اگر از مجرای رسانه تجاوز به آزادی دیگران و حرمت دیگران بشود به حقوق عامه مردم و به منافع ملی تجاوز شده است.
انصاری گفت: برخورد با متجاوز تكلیف قانونی است؛ چه این تجاوز در عرصه سرزمین باشد و چه تجاوز به حقوق اقتصادی و اموال مردم باشد و چه تجاوز به حیثیت و آبروی اشخاص و ابروی نظام. بنابراین اگر در جایی اخبار غلط ارایه شود و یا به دولت و رییس جمهوری به عنوان فرد دوم نظام تهمت زده شود، طبق وظایف قانونی نمی توانیم بی تفاوت باشیم و اتفاقا اگر كار قانونی نكنیم، نقض قانونی كردیم و به متجاوزان و متخلفان از قانون كمك كرده ایم.
وی افزود: جامعه مطبوعاتی ما به طور گسترده در مسیر درست حركت می كنند و معدود نشریاتی هستند كه از حدود انصاف و قانون تجاوز می كنند. برخی از رسانه ها حقیقتا از نشریات منافقین دوران اولیه انقلاب كپی برداری و مدام ناامیدی را در جامعه مطرح می كنند؛ بذر نفاق، بد اخلاقی و نفرت را در جامعه می كارند و در حقیقت از مجاری تنفس جامعه، سم تزریق می كنند.
انصاری گفت: در مواردی محدود كه برخی رسانه ها تذكراتی را نادیده گرفتند و آشكارا حقوق دیگران را نقض كردند و یا موجب تشویش اذهان عمومی شده اند، اقدام حقوقی كرده ایم و شكایت را به قوه قضاییه فرستاده ایم؛ آن قوه هم طبق قوانین به این مسئله رسیدگی خواهد كرد.

**آخرین جلسه تطبیق لایحه جامع انتخابات با سیاست های كلی در هفته آینده
معاون حقوقی رئیس جمهوری درباره قانون لایحه جامع انتخابات گفت: از قبل در وزارت كشور با كسب نظر از همه كارشناسان و صاحب نظران لایحه جامع انتخابات تقدیم دولت شده بود اما بعد از ابلاغ سیاست های كلی انتخابات از سوی رهبر معظم انقلاب، یك وقفه كوتاهی به بررسی لایحه دادیم تا وزارت كشور فرصت پیدا كند لایحه را با سیاست های كلی تطبیق دهد و كمیته ای مركب از وزیر كشور، وزیر دادگستری، معاون امور مجلس و معاون حقوقی رییس جمهوری تشكیل شده و ما جلساتی را تشكیل دادیم و سیاست ها را با قانون منطبق كردیم.
انصاری ادامه داد: آخرین جلسه هم در هفته آینده خواهد بود و مجددا با اصلاحات جزیی در پرتو تطبیق با سیاست های كلی، در كمیسیون سیاسی دولت بررسی و تصویب خواهد شد و دنبال راهكاری هستیم كه خارج از نوبت در دستور كار دولت قرار بگیرد.
وی گفت: پیش بینی هایی كردیم كه روند رسیدگی در دولت با سرعت بیشتری انجام شود و نهایتا لایحه را به زودی تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهیم كرد. معاون حقوقی رییس جمهوری گفت: ما در روند طبیعی لایحه از مركز پژوهش ها و برخی از نمایندگان مجلس از جمله رییس كمیسیون شوراها استفاده كردیم؛ بنابراین پیش بینی می كنیم كه سرعت رسیدگی در مجلس هم شتاب بگیرد.

**دو مورد شكایت دولت ناشی از تخلفات رسانه ای
معاون حقوقی رئیس جمهوری افزود: در رابطه باشكایات همانطور كه گفته شد شكایاتی كه ما مطرح كردیم ناشی از تخلفات رسانه ای افرادی بود كه به دادگاه روحانیت شكایت كردیم و دو مورد بیشتر نبوده و مسیر قانونی خودش را طی می كند. قرار است كه از هیچ رسانه ای شكایتی نشود و جاهایی كه به حقوق عامه بر می گردد، مردم ما را نخواهند بخشید.
انصاری درباره شكایت های برخی مقامات دولتی از نمایندگان مجلس نیز گفت: در خصوص مواردی كه احیانا از تریبون مجلس یا توسط نماینده ای به خصوص در دور گذشته مواردی بوده است كه قوانین نادیده گرفته شده بود و رسما اتهاماتی سنگین و واهی علیه برخی مسئولین مطرح كرده بودند، طبق آیین نامه مجلس شكایت انجام و به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان ارجاع شد و با توجه به اتمام كار مجلس نهم عملا رسیدگی به آن موارد ناتمام ماند.
وی ادامه داد: ما در تعاملی كه با با هیات رییسه مجلس و رییس كمیسیون نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی برقرار كردیم تلاشمان بر این است كه شكایتی مطرح نشود و با تعامل سازنده ای كه معاونان محترم دارند، سعی داریم با پاسخ رسمی و از تریبون مجلس مطرح شود و شاهد تضییع حقی نباشیم اما قانون این چنین چیزی را پیش بینی كرده است و اگر موردی برای حق شخصی وجود داشته باشد از طریق كمیسیون نظارت بر رفتار نمایندگان پیگیری خواهد شد.

**تدوین لایحه منافع و ذینفعان برای مبارزه با رانت خواری
معاون حقوقی رییس جمهوری درباره این كه در دوره معاونت قبلی خانم امین زاده بحث بیمه خانواده، وكیل خانواده و كد بندی قوانین مطرح شده بود، گفت: ما در دوره معاونت جدید، شورای علمی معاونت كه از اساتید ممتاز و حقوقدانان برجسته دانشگاهها هستند، سعی كردیم بررسی مسایل حقوقی دولت را ارتقاء كیفی دهیم.
انصاری اضافه كرد: معاونت حقوقی و معاونت پژوهشی را هم تقویت كردیم. لایحه تعارض منافع و ذینفعان به دلیل اهمیت و ضرورتی كه در این مقطع مبارزه با رانت خواری دارد، دراولویت قرار دادیم كه این لایحه تدوین شده و در جلسات متعدد شورای علمی در دست بررسی است و به زودی پس از بررسی به صورت رسمی تقدیم دولت خواهد شد.
وی گفت: همزمان لایحه شفافیت در دست تدوین و بررسی است. مجموعه قوانین با اولویت هایی در حال بررسی برای كدگذاری است . اولویت اول را برای قوانین اقتصادی ناظر بر اقتصاد مقاومتی و چند موضوع از جمله قوانین بانكی، بیمه، گمرك و پولی و مالی و ارزی در كار گروه های كارشناسی در دست داریم كه زمانی كه نهایی شد، تقدیم دولت خواهیم كرد .
معاون حقوقی رییس جمهوری گفت: در خصوص قانون جامع وكالت كه قبلا به مجلس تقدیم شده بود در دوره گذشته بررسی آن به اتمام نرسیده بود؛ مجددا در تعامل خوبی كه با نمایندگان مجلس داشتیم و هم چنین با كانون وكلا و قضات عالی، رسیدگی به لایحه جامع وكالت در مجلس سرعت خواهد گرفت. ما بخش های دیگری را هم فعال كرده ایم، بخش قانون اساسی و حقوق شهروندی و بخش مستند سازی املاك دولت و قسمت دعاوی دولت كه مربوط به دولت است و تعامل و مذاكره با مراكز دانشگاهی و حوزوی را داریم كه آموزش و پرورش و صداو سیما هم به آن اضافه خواهد شد.
انصاری درباره فشار بر رسانه ها با نزدیك شدن به انتخابات گفت: به هیچ وجه فشاری بر رسانه ها نخواهد بود و اگر احیانا فشار و محدودیتی غیر قانونی و غیر ضروری بر رسانه ها وجود داشته باشد، برداشته می شود. ما رسانه های آزاد را عامل رشد و بالندگی جامعه می دانیم. هر چه به سمت انتخابات پیش می رویم، فضای رسانه ای ما باید پر نشاط تر و آزاد تر باشد و در فضای منصفانه و قانونی نقد عملكردها و دیدگاههای احزاب و مردم بشود.
وی افزود: البته فكر می كنم برخورد قضایی و حقوقی با تخلفات رسانه ای باید آخرین اقدام و درمان باشد. خود جامعه رسانه ای باید با سازو كار كارآمد و صنفی و حرفه ای به مقابله با رسانه نماهایی كه به حیثیت خبرنگاری لطمه می زنند و با رفتار هنجار شكنانه خودشان به جامعه رسانه ای ظلم می كنند، برخورد كنند.
معاون رئیس جمهوری یادآور شد: با كمال تاسف انگار توهین و هتاكی به رییس جمهوری و قوه مجریه آزاد است؛ برخی از رسانه ها رسالت خود را فراموش كرده اند و آزادانه به رییس جمهوری و مقامات پس از وی توهین می كنند و همچنان آزاد هستند؛ به خصوص برخی رسانه ها كه از بیت المال استفاده می كنند بیشتر توهین می كنند كه این باعث تاسف است كه از پول مردم علیه مردم توطئه می شود. از پول نظام علیه نظام تخریب صورت می گیرد. این رسانه ها مداوم به مردم القا می كنند كه كاری صورت نگرفته و ناامیدی را القا می كنند.
سیام**1058**9399**1429خبرنگار: محمد افضلی/الهام تقی زاده**انتشاردهنده:محسن طاهرزاده
۰ نفر