به گزارش ایرنا، خبرگزاری اسپوتنیك امروز یكشنبه به نقل از روزنامه آلمانی زبان 'بیلد' نوشت: دولت تركیه از زمان كودتای نافرجام 15 ژوئیه (25 تیر) هزاران نفر را به دلیل اتهام ارتباط با سازمان دهندگان كودتا بازداشت یا عزل كرده است.
شولتز در مصاحبه با این نشریه آلمانی كه امروز یكشنبه منتشر شد، گفت: «ما در اتحادیه اروپا باید تحریم های اقتصادی ای كه می توان علیه تركیه وضع كرد، مد نظر داشته باشیم. اصلاح اتحادیه گمركی اتحادیه اروپا كه تركیه عضو آن است، باید قبل از سال جاری اتفاق افتاد. نمی توانم تصور كنم كه بعد از موجی از بازداشت مخالفان و روزنامه نگاران این اتحادیه را گسترش دهیم.»
شولتز افزود: اگر آنكارا مجازات اعدام را بازگرداند، اتحادیه اروپا مذاكرات سختی را درباره روند عضویت این كشور در این اتحادیه خواهد داشت.
به نوشته اسپوتنیك، تركیه روز چهارم نوامبر (14 آبان) 12 عضو حزب دمكراتیك خلق ها (HDP) در پارلمان این كشور را دستگیر كرد.
روزنامه مخالف جمهوریت تركیه نیز روز جمعه گزارش داد كه «آكین آتالای» رئیس شورای اجرایی این روزنامه را حین ورود به كشور در فرودگاه استانبول دستگیر كرده اند.
به نوشته اسپوتنیك، موضع گیری جدید اتحادیه اروپا در ارتباط با آنچه كه موارد متعدد نقض حقوق بشر از سوی تركیه قلمداد می شود، اتخاذ شده است.
به گزارش ایرنا، دفتر جرایم رسانه ای دادستانی استانبول كه پیگیر پرونده اتهامات وارده به نویسندگان و مسئولان روزنامه جمهوریت می باشد، حكم دستگیری آكین آتالای را كه در برلین به سر می برد، صادر كرده بود و او هنگام ورود به تركیه دستگیر شد.
دولت آنكارا هفته گذشته با بخشنامه جدید در حكم قانون، فعالیت 15 رسانه را به اتهام همكاری و همدستی با پ.ك.ك توقیف كرده است.
جمعیت روزنامه نگاران تركیه كه یكی از مهمترین نهادهای صنفی روزنامه نگاران این كشور می باشد، در واكنش به اعمال فشارهای دولت به فعالیت آزاد رسانه ای، متذكر شده است به دنبال اعلام حالت فوق العاده در تركیه كه نزدیك به سه ماه و نیم از آن می گذرد، كارت خبرنگاری صدها تن از فعالان رسانه ای در تركیه لغو شده و دهها رسانه نیز توقیف شده است و روزنامه نگاران بسیاری دستگیر و روانه زندان شده اند.
تركیه به دنبال كودتای نافرجام این كشور شاهد بازداشت گسترده خبرنگاران و مخالفان بوده و بسیاری از افراد از جمله خلبانان این كشور از كار بركنار شده اند.
پلیس تركیه بامداد روز چهارشنبه (19 آبان) عملیات همزمانی را در هشت شهر این كشور برای دستگیری 55 نفر از خلبانان نیروی هوایی تركیه كه به دست داشتن در كودتای نافرجام 25 تیر متهم هستند، آغاز كرد. این در حالی است كه دو هفته پیش نیز حكم دستگیری 73 خلبان ترك صادر شده بود.
اروپام**9158
مترجم: بهجت عباسی**انتشار دهنده: فریبا مدنی
تهران-ایرنا- «مارتین شولتز» رئیس پارلمان اروپا در مصاحبه با یك روزنامه آلمانی گفت: «اتحادیه اروپا باید به تحریم های اقتصادی علیه تركیه به دلیل پیگرد گروه های مخالف فكر كند.»