به گزارش ایرنا،'سید اكبرالدین ' روز دوشنبه در سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل كه در رسانه های هند منتشر شد افزود:ساختار فعلی شورای امنیت سازمان ملل پاسخگوی نیازهای جامعه جهانی نیست .
وی با اشاره به حمایت تعداد زیادی از كشورها از انجام اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل افزود:نمایندگان بیش از 50 كشور در نشستی كه درسازمان ملل انجام شد، نگرانی خود را در خصوص وضعیت فعلی شورای امنیت و لزوم اصلاحات در ان اعلام كردند.
به گفته وی ،نمایندگان دائم فرانسه وانگلیس نیز دراین جلسه حمایت خود را از عضویت هند در شورای امنیت سازمان ملل اعلام و خاطرنشان كردند باید قدرت های جدید جهانی عضویت شورای امنیت سازمان ملل شوند.
'ماتیو ریكرافت'، نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل در این جلسه گفت: انگلیس از عضویت ژاپن ،آلمان ،هند و برزیل در سازمان ملل حمایت می كند.
وی خاطرنشان كرد 'ترزا می' نخست وزیر انگلیس در سفر هفته گذشته به هند در خصوص عضویت این كشور در شورای امنیت سازمان ملل با مودی گفت وگو كرد.
'الكسیس لامك' معاون نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل نیز گفت: فرانسه امیدوار است كه قدرت های جدید جهانی و نمایندگان كشور های آفریقایی در شورای امنیت حضور داشته باشند.
وی خاطرنشان كرد اعضای دائم شورای امنیت باید از وتو لوایح شورای امنیت سازمان ملل در خصوص جنایات جمعی خودداری كنند.
كشورهای ژاپن، برزیل، آلمان و هند درسالهای اخیر تلاش گسترده ای برای بدست آوردن كرسی دائم در شورای امنیت سازمان ملل آغاز كرده اند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد از پنج عضو دائم و 10 عضو غیردائم تشكیل شده است.
كشورهای امریكا ، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین از اعضای دائم شورای امنیت از حق وتو برخوردارند.
استفاده این كشورها از حق وتو در سالهای گذشته بارها باعث بن بست رسیدن تلاش های حل مناقشات بین المللی شد به گونه ای كه بسیاری از كشورهای مستقل بارها خواستار اصلاح ساختار شورای امنیت و لغو حق وتو شده اند.
آساق**267*انتشار دهنده:احمدعلی خلیل نژاد
نماینده دائم هند در سازمان ملل
اصلاح ساختار شورای امنیت سازمان ملل ضروری است
۲۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۶:۰۸
کد خبر:
82308087
دهلی نو-ایرنا-نماینده دائم هند در سازمان ملل با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار شورای امنیت سازمان ملل تصریح كرد این شورا باید متناسب با شرایط جدید جهانی ،تغییرات فوری در آن صورت گیرد.