۲۵ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۴۸
کد خبر: 82309472
T T
۰ نفر
ولایتی: آفتاب امپراطوری آمریكا رو به افول/ترامپ طالب پرداختن به مسایل داخلی كشورش است

تهران- ایرنا- رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینكه آفتاب امپراطوری آمریكایی ها رو به افول است، گفت: كسی كه در آمریكا روی كار آمده متناسب با شرایط بسیار سخت،‌ ضعف اقتصادی و مشكلات اساسی در آمریكا است. او طالب این است كه به مسایل داخلی آمریكا بپردازد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی اكبر ولایتی روز سه شنبه پس از دیدارهای جداگانه با وزیر دفاع سابق فرانسه، معاون اول رییس‌ پارلمان عراق و رییس شورای سیاسی حزب‌الله لبنان در پاسخ به سوالی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریكا افزود: آنچه كه در آمریكا اتفاق افتاده نشان دهنده واقعیت درون آمریكا و یاس آنها از سیاست های سنتی آنها بوده است؛ بنابراین، شخصی روی كار آمده كه از ابتدا شعارهای ضد سنت های رایج آمریكا را می دهد.
وی ادامه داد: صرف‌نظر از این كه رییس جمهوری جدید آمریكا چه ویژگی‌هایی دارد و چه مقدار از این ویژگی‌ها مثبت یا منفی است حكایت از آن دارد كه مردم آمریكا دیگر آن جاه‌طلبی‌ها و بلندپروازی‌هایی كه از زمان بوش رایج شد و زمانی كه در سال 1991 بوش پدر در یك سخنرانی در جمع نیروی دریایی آمریكا گفته بود كه تنها ابرقدرت دنیا آمریكا است، بعد از قریب ربع قرن به این نتیجه رسیدند كه دست از این كارها بردارند.
رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حضور بی‌دلیل آمریكایی ها در عراق، افغانستان، سوریه وجاهای دیگر گفت: این حضورها نه تنها برای‌ آنها هزینه‌ داشته است اما فایده‌ای هم به دنبال نداشت.
ولایتی با بیان این كه امروز سعودی‌ها با ابزارهای آمریكایی مردم را در یمن به خاك و خون می‌كشند یادآور شد: آن‌ها داعش را به وجود آورده‌اند كه حضور آنها برای كشورهای منطقه خسارت‌ بار بوده است .
وی با اشاره به این كه دیگر بودجه و امكانات آمریكایی‌ها توان و كشش ادعا و توهمات زمان بوش را ندارد گفت: به تعبیر قدیمی آفتاب امپراطوری آمریكایی‌ها بر سراسر كره زمین نمی تابد، هر چند كه هیچ‌گاه نمی تابید و این ادعای آنها بود.
رییس مركز تحقیقات استراتژیك با بیان این كه قدرت آمریكا رو به افول است، یادآور شد: همانطور كه انگلیسی ‌ها پس از جنگ جهانی بساط خود را از دنیا جمع كردند و در حد استطاعتشان به كار سیاست و روابط خارجی خود پرداختند، آمریكایی‌ها هم مجبورند واقعیت های موجود در دنیا را بپذیرند.
وی اضافه كرد: كسی كه در آمریكا روی كار آمده متناسب با شرایط بسیار سخت،‌ ضعف اقتصادی و مشكلات اساسی در آمریكا است. او طالب این است كه به مسایل داخلی آمریكا بپردازد.
ولایتی با اشاره به این كه در واقع بلندپروازی‌های گذشته آمریكایی‌ را به این روز انداخته است گفت: این بلندپروازی ها موجب شد كه مردم آمریكا به كسی رأی دهند كه خیلی از انگیزه‌های گذشته را برای بلندپروازی ها ندارد.
رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره ادعای ترامپ مبنی بر پاره كردن توافق هسته ای ایران با گروه 1+5، گفت: همانطور كه رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر آنها قرارداد را پاره كنند جمهوری اسلامی ایران قرارداد را آتش می زند.
وی ادامه داد: آمریكایی ها در توافق هسته ای با ایران به قولشان عمل نكردند و بدعهدی شان ثابت شد و موجب شد آنها كه در گروه 1+5 آمریكا را همراهی می كردند كم كم خرج خود را از آمریكا جدا كند.
ولایتی گفت: امروز دیگر محال است آمریكا بتواند این 6 كشور را دور هم جمع كند و تصمیماتی بگیرند كه قبلا گرفتند. زیرا جمهوری اسلامی ایران با استدلال و اقتداری كه دارد ثابت كرد كه آمریكایی ها ادعای دروغ می كنند و به عهدشان پایبند نیستند.
رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: این را شخصی مثل آقای پوتین در سن پترزبورگ اعلام كرد كه آمریكایی ها راجع به اینكه ایرانی ها به سمت سلاح هسته ای می روند مردم را فریب دادند چرا كه در ایران چنین چیزی نیست.
وی گفت: امروز كشورهایی مثل فرانسه و آلمان به این روش آمریكایی ها معترض اند.
ولایتی با اشاره به این كه روابط آمریكایی ها با كشورهای دیگر چگونه خواهد بود گفت: روابط ایران با كشورهای دیگر مثل اروپایی و آسیایی مسیر خودش را می رود.
رییس مركز تحقیقات استراتژیك درباره دیدارهای امروز خود با مقام های فرانسوی، لبنانی و عراقی گفت: در این دیدارها در رابطه با تحولات منطقه و گسترش روابط دوجانبه بحث و گفت و گو داشتیم.
وی ادامه داد: با سید ابراهیم امین السید رییس شورای سیاسی حزب‌الله لبنان در رابطه با آن چه كه باعث روی كار آمدن رییس‌جمهور جدید لبنان 'میشل عون' و حمایت حزب‌الله لبنان با تمام قدرت از وی و سوریه بحث و گفت و گو كردیم.
ولایتی ادامه داد: در دیدار با وزیر سابق دفاع فرانسه درباره مسایل منطقه بحث و گفت و گو كردیم و هر دو معتقد بودیم كه به این كه تمامیت ارضی كشورهای منطقه باید محفوظ بماند و هر نوع تجزیه و تجزیه طلبی و تشویق به تجزیه كشورهای منطقه به ضرر ملت های منطقه است و موجب مشكلات جدیدی خواهد شد كه انتهایی نخواهد داشت.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی كشورهای منطقه دفاع می كند و قویا معتقد است كه به هیچ وجه مرزهای كنونی كشورهای منطقه نباید دست بخورد و باید محفوظ بماند.
رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هر نوع صدایی مثل آنچه در آمریكا كه زمانی رییس ستاد ارتش آمریكا گفته بود كه عراق به سه قسمت تقسیم شود و سوریه باید چهارقسمت شود این را جمهوری اسلامی ایران با آن مخالف است و پای این عقیده اش هم ایستاده است.
ولایتی ادامه داد: مثالی كه برای وزیر دفاع سابق فرانسه زدم ، لیبی بود. گفتم شماها كاری كردید كه لیبی تبدیل شده به كشوری كه هیچ كس آنجا مسوولیت مشكلات را نمی پذیرد و حكومت های متعدد در جاهای مختلف است.
وی ادامه داد: نتیجه این بر می گردد به آثار سوء عدم امنیت در این منطقه و كل منطقه از جمله اروپا و این تجربه لیبی و سومالی برای همه ما كافی است كه دیگر غربی ها به خصوص آمریكایی هایی كه دنبال این مسایل هستند به این فكر نیفتند كه كشورهای مهمی مثل عراق و سوریه تجزیه شوند.
رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه كرد: یكی از علل حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت و مردم سوریه و عراق جلوگیری از تجزیه این كشورها و حمایت از تمامیت ارضی و حمایت از حكومت های قانونی است.
وی درباره دیدار خود با حجت الاسلام همام باقر حمودی معاون اول رییس پارلمان عراق از ائتلاف المواطن گفت: در خصوص روابط دو جانبه صحبت شد و اینكه روابط ایران و عراق یك رابطه بی نظیر در دنیا است و میلیون ها نفر از اتباع دو كشور طی سال به كشور متقابل رفتار و آمد دارند و چنین پدیده ای را در هیچ كجای دنیا نمی بینیم.
ولایتی یادآور شد: در زمان رژیم بعث و صدام حسین مرز میان ما مرز خصومت بود كه امروز مرز صمیمیت است و شاید قریب به 3 میلیون ایرانی برای پیاده روی اربعین به عراق سفر كردند و می كنند و چنین صمیمتی بین ایران و عراق موجب شده است كه دو كشور پشت به پشت هم در مقابل توطئه های دیگر به خصوص آمریكایی ها و صهیونیست ها بایستند.
رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی مبنی بر این كه شاهد كاهش تنش‌ها نسبت به گذشته و نابودی تروریست ها در منطقه هستیم و گفته می‌شود كه چین خواهان سهم‌خواهی در منطقه است گفت: رابطه ایران و چین به لحاظ تجاری در درجه اول است. یعنی بالاترین رقم مبادلات تجاری بین ایران و كشورهای خارجی با كشور چین است. ما بیش‌ترین روابط تجاری در بین كشورهای خارجی را با چین داریم و در سالی كه گذشت بیش از 50 میلیارد دلار حجم مبادلات تجاری بین این دو كشور بود.
وی ادامه داد: روابط ایران و چین به سمتی پیش می رود كه می شود نام آن را رابطه راهبردی و استراتژیك گذاشت. این را ما در گفت و گوهایی كه با بعضی از مقام های چینی داشتیم به این تفاهم رسیدیم و نزدیك شدیم كه آینده روابط دو كشور ایران و چین روابطی استراتژیك خواهد بود.
ولایتی یادآور شد: اخیرا در دیدارهایی كه مقام های اقتصادی ما از جمله وزیر دارایی با مقام های چین داشتند قراردادهای ارزشمندی را تفاهم كردند كه از پروژه های بسیار مهم و راهبردی كه در ایران قرار است انجام شود و تامین اعتبار از طرف چینی ها شود كه این در حال شكل گیری است .
رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: بدون تردید چین یكی از دوستان نزدیك جمهوری اسلامی ایران است. ما در گفته ها و عملكرد آنها هیچ نوع زیاده‌خواهی نمی‌بینیم و جمهوری اسلامی ایران بر اساس نگاه به شرق ، رابطه خود را با كشورهای روسیه ، چین و كشورهای آسیایی پیش می‌برد.
وی تاكید كرد: آینده روابط ایران و چین، هم به لحاظ دوجانبه و هم به لحاظ حضور ایران در (پیمان) شانگهای كه در آینده عضو دائم آن خواهد شد و همچنین در رابطه با همكاری در خصوص جاده ابریشم رابطه ای بسیار مهم و ارزشمند خواهد بود.
سیام**1058**1449خبرنگار: محمد افضلی**انتشاردهنده: امیر كاردان راد
۰ نفر