۲۶ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۲۰
کد خبر: 82310889
T T
۰ نفر

نخستین همایش ملی باریجه در آمل برگزار شد

۲۶ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۲۰
کد خبر: 82310889
نخستین همایش ملی باریجه در آمل برگزار شد

ساری - ایرنا- نخستین همایش ملی باریجه با هدف شناخت علمی وكاربردی كردن بیشتر گیاهان دارویی روز چهارشنبه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی در شهر امل برگزار شد.

به گزارش خبرنگارایرنا، رئیس برگزاری این همایش گفت:همایش ملی باریجه به منظور نیل به اهداف سند چشم انداز 20 ساله، اجرای نقشه جامع علمی كشور و پیشبرد ماموریت های ملی و منطقه ای در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان و استفاده از گیاهان دارویی در ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی و امنیت غذایی برگزار شد.
فاضل لاریجانی افزود: اقتصاد و صنعت، زراعت، اكولوژی، فیزیولوژی، به نژادی و تولید، گیاه پالایی، مكانیزاسیون، بیولوژی، بیوتكنولوژی و كشت بافت، محیط زیست ومنابع طبیعی پایدار، كابرد فناوری های نوین كشاورزی، گیاه شناسی، شیمی گیاهی، داروسازی، پزشكی و طب سنتی، فرآوری و بسته بندی، اكوتوریسم و فضای سبز و مردم گیاه شناسی از محورهای این همایش است.
وی با اشاره به اینكه 41 مقاله علمی از محققان وپژوهشگران سراسر كشور به دبیرخانه این همایش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی ارسال شده است، افزود: ازاین تعداد 16مقاله پذیرش شد كه 7 مقاله به شكل سخنرانی و 9 مقاله درقالب پوستر ارائه شده است.
لاریجانی كه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی نیزهست، اضافه كرد: همایش ملی باریجه با امتیاز بازآموزی برای پزشكان، داروسازان و مهندسان كشاورزی است.
وی اضافه كرد: تلاش داریم هر ساله و در راستای فعالیت های قطب گیاهان دارویی واحد، یك همایش ملی تخصصی در زمینه گیاهان دارویی در این واحد دانشگاهی برگزار شود تا این دانشگاه به میزبان دائمی همایش های تخصصی گیاهان دارویی در كشور تبدیل شود.
فاضل لاریجانی گفت: همایش ملی باریجه با همكاری شبكه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی، انجمن گیاهان دارویی ایران و سازمان‌ها و مؤسسات ذی‌ربط برگزار شد.
باریجه گیاهی پایا با ساقه ضخیم به ارتفاع ۱ تا ۲ متر و برگ‌هایی به رنگ سبز مایل به خاكستری و پوشیده از تار به طول ۳۰ سانتیمتر بوده، از سن پنج سالگی به بعد با ایجاد ساقه گل دهنده به مرحله زایشی وارد می‌ شود؛ گیاه باریجه در طول عمر تنها یك بار به گل نشسته و بذر می‌دهد و پس از آن از بین می‌رود.
گل‌های آن زرد و در قسمت‌های فوقانی ساقه ظاهر می شود؛ میوه آن بیضی شكل و دراز به طول ۲/۱۲ تا ۲/۱۵ میلیمتر و عرض ۸/۵ تا ۸/۶ میلیمتر می‌باشد كه كناره آن باریك‌تر از نصف قسمت محتوای دانه است.
این گیاه خیلی كمیاب است و خواص دارویی بسیار دارد و در صنعت داروسازی استفاده می شود.
خبرنگار: مهدی غلامی**انتشاردهنده: سید محسن حسن نیا
/1899ك/7327
۰ نفر