به گزارش ایرنا، به گفته تجار و بازرگانانان ایرانی شركت كننده در نمایشگاه بازرگانی هند ،این مشكلات باعث شده كه تجار ایرانی،توان رقابت با كالاهای كشورهای دیگر كه با هزینه های كمرگی بسیار پایین و حتی صفر وارد بازار این كشور می شود، را نداشته باشند.
تجار ایرانی امسال با دو غرفه در سی و ششمین نمایشگاه بین المللی بازرگانی كه از هفته گذشته در پراگتی میدان دهلی نو به همراه 26 كشور دیگر شركت كرده است .
در نمایشگاه امسال دهلی، تجار ایرانی با محصولاتی همچون پسته ،آجیل ،زعفران و خرما در نمایشگاه حضور دارند.
'مظفر زنگنه' مدیرعامل شركت امین تجارت پیشرو گفت كه تعرفه های گمركی بالا ، وجود قوانین دست و پاگیر گمركی و اجاره بالای غرفه ها باعث شد كه سال گذشته تجار ایرانی شركت كننده در نمایشگاه ضررهای زیادی متحمل شوند.
وی افزود:قیمت محصولاتی ایرانی در نمایشگاه با احتساب 35 درصد عوارض گمركی ،هزینه آزمایشگاه ،حمل و نقل و دیگر هزینه ها، بسیار گران تمام می شود كه باعث می شود كه توان رقابت با كالاهای دیگر كشورها را نداشته باشد.
زنگنه گفت كه بالا بودن هزینه های گمركی و جانبی باعث شده كه هر سال نسبت به سال قبل از تعداد شركت های ایرانی در نمایشگاه كاسته شود به گونه ای كه دو سال پیش 12 شركت ، سال گذشته پنج شركت و امسال به دو شركت كاهش یافته است .
وی تصریح كرد سال گذشته شركت امین تجارت پیشرو برای 20 هزار دلار كالای ارائه شده ، مبلغ 14 هزار دلار عوارض كمرگی ، هزینه های جانبی پرداخت كرد.
ناظمی یكی دیگر از شركت كنندگان ایرانی در نمایشگاه گفت كه امسال با اجرای طرح دولت هند برای خروج اسكناس های 500 و 1000 روپیه ای از گردش مالی باعث شد كه میزان فروش نسبت به سال های گذشته به شدت كاهش یابد.
وی تصریح كرد بسیاری از مردم پول كافی برای خرید دراختیار ندارند و خواستار خرید كالا با اسكناس های قدیمی و از رده خارج شده هستند.
این شركت كننده ایرانی در نمایشگاه دهلی نو گفت كه برخی از كشورهای شركت كننده در نمایشگاه مانند افغانستان هیچ هزینه گمركی نمی پردازد و این امر باعث شده كه كالاهای ایرانی با هزینه های گمركی بالا توان رقابت با محصولات این كشورها را نداشته باشند.
وی تصریح كرد مسئولان باید توجه ویژه ای برای كاهش عوارض گمركی و مشكلات دیگر برای حضور بیشتر تجار ایرانی در بازار هند داشته باشند.
به گفته وی هم اكنون بخش زیادی از خشكبار ایران كه به كشورهای سوریه ،لبنان و لیبی صادر می شد به دلیل مشكلات این كشورها متوقف شده است .
یكی دیگر از تجار شركت كننده در نمایشگاه كه خواست نامش محفوظ بماند گفت كه تجار ایرانی به واسطه مشكلات هر سال تعدادشان نسبت به سال های قبل كاهش می یابد.
وی كه بیش از 14 سال در امر صادرات خشكبار فعالیت می كند تصریح كرد تجربه سالهای طولانی ثابت كرده كه مسئولان عزمی برای رفع مشكلات ندارند.
وی در خصوص علت بالا بودن قیمت كالاهای عرضه شده ایرانی در نمایشگاه گفت كه هزینه های جانبی باعث افزایش دوبرابری قیمت محصولات ایرانی شده بعنوان مثال قیمت هر بسته خرما بعد از اضافه كردن هزینه های گمركی و جانبی به حدود 400 روپیه در نظر گرفته شده كه با این قیمت خریداری برای آن پیدا نمی شود.
حسین بامیری رایزان بازرگانی ایران در دهلی نو گفت كه برخی از افراد با ارائه خشكبار درجه دو و با كیفیت پایین در نمایشگاه دهلی نه تنها كمكی به افزایش صادرات و استقبال از كالاهای ایرانی نمی كنند بلكه به صادرات كشور در درازمدت نیز ضربه می زنند.
وی در خصوص تعرفه بالای گمركی هند برای كالاهای ایرانی اظهار كرد هر كشوری براساس نوع روابط با دیگر كشورها اقدام به برقراری تعرفه گمركی می كند و این یك كار جدیدی نیست .
رایزن بازرگانی ایران در هند گفت كه افراد شركت كننده در نمایشگاه هیچگونه هماهنگی با مسئولان سفارت ایران در دهلی نو و رایزنی بازرگانی انجام نداده اند.
وی افزود:برخی از كالاهای عرضه شده در نمایشگاه دو برابر بازار هند عرضه می شود كه این امر باعث عدم استقبال و وارد شدن ضربه به صادر خواهد شد.
براساس گزارش وزارت بازرگانی هند حجم مبادلات ایران و هند در 11 ماه سال مالی 2015-2016 ، هشت میلیارد و 299 میلیون دلار بوده كه پنج میلیارد و 674 میلیون دلار مربوط به صادرات ایران به هند و دو میلیارد و 625 میلیون دلار نیز صادرات هند به ایران بوده است .
به گفته مقامات بازرگانی هند حجم تجارت ایران و هند درسال مالی 2014-2015 نیز 13 میلیارد و 250 میلیون دلار بوده است كه 9 میلیارد دلار ازاین مبلغ مربوط به صادرات ایران و بقیه مربوط به صادرات هند بوده است .
براساس این گزارش 6.5 میلیارد دلار از صادرات ایران مربوط به نفت و بقیه صادرات غیر نفتی بوده است .
بیشترین صادرات ایران به هند را نفت و فرآورده های پتروشیمی و مقدار كمی میوه و خشكبار تشكیل می دهد.
بیشترین صادرات هند به ایران نیز برنج ،چای ،سویا و فولاد تشكیل داده است .
آساق** انتشار دهنده:احمدعلی خلیل نژاد
دهلی نو-ایرنا- تعدادی ازتجار ایرانی شركت كننده در نمایشگاه بین المللی تجاری هند ،وجود قوانین دست وپاگیر گمركی،تحمیل هزینه های جانبی و تعرفه بالای گمركی را از مشكلات و موانع اصلی برای ورود كالاهای ایرانی به بازار هند می دانند.