۲ آذر ۱۳۹۵، ۹:۴۸
کد خبر: 82317392
T T
۰ نفر
برای اولین بار/اجرای موسیقی درمانی معلولان

تهران- ایرنا- مدیر كل دفتر امور توانبخشی روزانه سازمان بهزیستی كشور گفت: این سازمان، امسال برای نخستین بار در كشور، موسیقی درمانی را جهت معلولان مراكز روزانه و شبانه اجرا می كند.

«موسیقی درمانی متشكل از مداخلات مبتنی بر شواهد و فرایندی است كه در آن درمانگر با استفاده از موسیقی و همه جنبه های فیزیكی، عاطفی، روانی، اجتماعی، معنوی و زیبایی شناسی آن به بهبود وضعیت جسمانی و روحی و روانی فرد مخاطب كمك می كند.»
زهرا نوع پرست روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: موسیقی درمانی برای معلولان یاد شده در زمان حاضر در استان هایی همچون همدان و كردستان در حال اجراست؛ اما به زودی در همه استان های كشور اجرایی می شود.
وی اظهار كرد: «نقاشی درمانی» در سال گذشته برای معلولان اجرا شد و امسال نیز موسیقی درمانی برای آنان با هدف توسعه هنر درمانی در مراكز توانبخشی روزانه و شبانه سراسركشور، در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان كرد: هم اكنون اتاق ویژه ای برای موسیقی درمانی در مراكز توانبخشی بهزیستی راه اندازی شده است و این مراكز با بهره گیری از متدولوژی (روش شناسی )های آموزشی این خدمت هنردرمانی را به معلولان ارائه می دهند.
وی یادآور شد: تمام مراكز توانبخشی ذهنی بهزیستی از سال گذشته ملزم به راه اندازی یك اتاق مرتبط با هنردرمانی و ارائه نقاشی درمانی در آن شده اند كه در این راستا بخشی از وسایل استاندارد مربوط به هنردرمانی برای این اتاق ها تهیه شده است.
مدیر كل دفتر امور توانبخشی روزانه سازمان بهزیستی كشور گفت: بیش از 400 مركز توانبخشی در سال گذشته برای ارائه خدمات نقاشی درمانی، آموزش دیدند و امسال هم موسیقی درمانی را برای مراكز توانبخشی استان ها در نظر گرفتیم كه باید تا انتهای سال ادامه داشته باشد.
نوع پرست تاكید كرد: مراكزی كه آموزش نقاشی را ارائه داده اند ، امسال در بحث موسیقی درمانی ورود می كنند.
وی در پاسخ به این سئوال كه در فرآیند موسیقی درمانی از چه سازهایی استفاده می شود، اظهار كرد: در این فرآیند اغلب از ابزار اولیه موسیقی (احتمالا ارف و سازدهنی) استفاده می شود و ما به مربی آموزش می دهیم كه برای مددجو، كدام یك از شیوه های موسیقی درمانی ، موثرتر است؛ بنابراین همه سازها یا همه موسیقی ها در این فرآیند بكار گرفته نخواهند شد.
مدیر كل دفتر امور توانبخشی روزانه سازمان بهزیستی كشور گفت: همچنین موسیقی هایی برای معلولان به كار گرفته می شود كه از نظر درمانی بتواند حس آرامش را به آنان القا كند.
نوع پرست تصریح كرد: موسیقی درمانی برای همه گروه های معلولان است اما نقاشی درمانی بیشتر برای معلولان ذهنی مطرح است.
وی یادآور شد: هنردرمانی در مراكز توانبخشی بهزیستی به معلولان بطور رایگان ارائه می شود اما بدیهی است كه بخشی از خانواده های دارای فرزند معلول، كودكان خود را به مراكز توانبخشی نمی آورند و احتمالا از بخش های هنری دیگری (بخش خصوصی) استفاده می كنند.
به گفته وی ، طی سال گذشته 403 مربی هنری برای ارائه خدمات هنر درمانی ، آموزش دیدند.
مدیر كل دفتر امور توانبخشی روزانه سازمان بهزیستی كشور در خصوص اعتبار درنظر گرفته شده برای هنردرمانی اضافه كرد: به ازای هر مركز توانبخشی كه آموزش هنردرمانی را می بیند، پنج میلیون تومان در نظر گرفته شده است كه این هزینه برای تمام مخارج از جمله ادوات آموزشی و آموزش مدرس است.
به گزارش ایرنا ، بررسی ها و برآوردهای سازمان بهزیستی نشان می دهد 2 درصد جمعیت كشور واجد خصوصیاتی هستند كه باید به آنان خدمت توانبخشی ارائه شود به آن معنا كه حدود یك و نیم میلیون تن در كشور معلولیت متوسط به بالا دارند. بر همین اساس اكنون حدود یك میلیون و 300 هزار فرد دارای معلولیت در سازمان بهزیستی دارای پرونده اند كه از این جمع 36 درصد ، زن و 64 درصد، مرد هستند.
از لحاظ درصد معلولیت و تیپ معلولیت ها، 10.5 درصد معلولان دچار معلولیت بینایی، حدود 40 درصد دچار معلولیت جسمی و حركتی، 26 درصد دچار معلولیت ذهنی، هشت درصد دچار معلولیت روانی مزمن، 14.5 درصد دچار معلولیت شنوایی و حدود یك و نیم درصد معلولان دچار معلولیت صوت و گفتار هستند.
گفتنی است هنردرمانی به فعالیت‌های خلاق روان درمانی با استفاده از مواد و روش های هنری ، دیداری و شنیداری اطلاق می شود و نقاشی‌درمانی شاخه‌ای از هنردرمانی است كه به عنوان تحلیل روانكاوانه استفاده شده است و كاهش رفتارهای پرخاشگرانه یكی از نتایج آن است.
هم اكنون یك هزار مركز توانبخشی روزانه در كشور فعالیت دارد.
اجتمام**9185**1776
خبرنگار: سادات حسینی خواه**انتشاردهنده:لیلاخطیب زاده
۰ نفر