مجیدی:فیلم حضرت محمد (ص) را برای معرفی پیامبر به جهانیان ساختم

آنكارا – ایرنا - مجید مجیدی كارگردان فیلم حضرت محمد (ص) كه در چهارمین هفته اكران سراسری این فیلم در سینماهای تركیه به استانبول سفر نموده است،در پاسخ به برخی منتقدین گفت: این فیلم را نه برای مسلمانان، شیعیان و یا سنی ها، بلكه برای معرفی حضرت محمد (ص) به تمامی بشریت ساختم.

به گزارش ایرنا، وی در استانبول با شماری از شبكه های خبری و رسانه های شاخص تركیه گفت و گو كرد.
مجیدی در گفت و گو با شبكه تلویزیونی دولتی TRT WORLD در خصوص ادامه فعالیت های هنری اش در ایران گفت: معتقدم فیلم ساز هم مانند سایر هنرمندان و گروههای مرجع ، متعلق به همه گذشته ها و ریشه های كشورش هست. وقتی فردی از هویت اش جدا می شود ممكن است در جای غیر از موطن اش محصولی را هم ارائه نماید ، لیكن این محصول واقعی نخواهد بود چون آن هنرمند حس دقیق از سرزمین اش ندارد . هنرمند موقعی می تواند آثار واقعی نماید كه متعلق به هویت و سرزمین اش باشد و اگر اینگونه شد آن هنر اعم از فیلم و سایر محصولات می تواند جهان را هم تحت تاثیر قرار دهد.
من ایرانی هستم و هویت خویش را دوست دارم و متعلق به آب و خاك ایران اسلامی هستم.
مجیدی در خصوص پرداختن به كودكان در فیلم های خود و ساخت فیلم ها مطرح چون چون بچه های آسمان ، باران و رنگ خدا گفت: دنیای بچه ها ، نوجوانان مملو از پاكی و زلالی و شفافی است و معتقدم دنیای كودكان پلی است به دنیای بزرگسال و زلالی كودكان می تواند تاثیر بسزایی در دنیای بزرگسالان كه احیانا با آلودگی ها و غیر شفافیت آغشته شده داشته باشد.
من برای ارائه تصویر پاك و بی آلایش از زندگی و پیرامون آن دنیای كودكان را انتخاب می كنم و لیكن بدنبال القاء به دنیای بزرگترها هستم .
مجیدی در پاسخ به اینكه شما در فیلم حضرت محمد هم دوران كودكی آن حضرت را انتخاب كردید ، چرا این مقطع انتخاب شد؟ گفت: من برای ساخت فیلم حضرت محمد ( ص) خیلی مطالعه كردم و بعد از از پژوهش های متمادی ، دوران كودكی نبی مكرم اسلام (ص) را انتخاب كردم . من با ساخت این فیلم بدنبال تقویت وحدت امت اسلامی بودم و از این رو همانطوریكه گفتم با بررسی و تتبع فراوان این مقطع سنی مبارك پیامبر اعظم را برگزیدم.
او در پاسخ به اینكه به نظر شما جامعه غرب اسلام را چگونه می شناسند؟ گفت: متاسفانه دنیای غرب با اسلام حقیقی بسیار بیگانه می باشند . البته مردم جوامع غربی مقصر نیستند چون دولت ها و جریانات حاكم بر جوامع غربی نه تنها تصویر درستی از اسلام را ارائه نمی دهند بلكه تصویرسازی وارونه و خلاف واقع را ترویج می نمایند.
غربی ها با ارائه و طراحی پروژه اسلام هراسی جوامع خویش را به تغافل وادار می كنند و با استفاده از این پروژه مقابله با اسلام در در دستور خود دارند. از این رو مردم جوامع غربی با اسلام واقعی فاصله داشته و شناختی واقعی از اسلام ندارند .
آنها تنها چیزی كه از اسلام می دانند خشونت و كشتار و خون ریزی است كه اتفافا مسبب آنهایی كه این تصویر را را از اسلام ارائه می دهند ، ساخته و پرداخته خود غربی هاست.غربی ها اسلام را مساوی با رادیكالیسم معرفی می نمایند كه تصویر بسیار غیرواقع می باشد. داعش كه غربی ها سعی در القاء آن به جهان غرب و سایر جوامع دارند ، همان وهابیت و گروههای تكفیری هستند كه نسبتی با اسلام ندارند . داعش اسلام را به سرقت برده است.اسلام دین محبت ، رحمت ، برادری و صلح و دوستی است و وجود نبی مكرم اسلام (ص) بهترین الگوی این اسلام می باشد.
مجیدی در خصوص خصومت و مخالفت برخی از كشورها همچون عربستان و مصر و تحریم فیلم گفت: بلی متاسفانه فیلم حضرت محمد (ص) در عربستان سعودی و مصر از سوی افراطی ها حرام اعلام شده است و این به دلیل تعصبات غیر منطقی است . آنها بدون مشاهده فیلم حكم بر حرام بودن آن دادند و من از آن مفتی ها خواستم اول فیلم را ببینند و بعد افتاء بدهند و لیكن حاضر به پذیرش نشدند . ببینید فیلم من دومین فیلم در خصوص پیامبر اعظم می باشد در حالیكه در غرب 200 فیلم در خصوص حضرت عیسی (ع) و 150 فیلم در مورد حضرت موسی ( ع) و 42 فیلم در خصوص زندگانی بودا ساخته شده است . دنیای اسلام در معرفی پیامبر خاتم از طریق دنیای رسانه كم كاری كرده است.
البته تلاش برای اتحاد مسلمین و تقویت وحدت امت اسلامی در سایه نبی مكرم اسلام (ص) و ارائه تصویر درست از اسلام و مقابله با تصویر سازی غلطی كه وهابیت وگروههای همچون داعش از اسلام دارند ، از اهداف اصلی من برای ساختن این فیلم بود.
او از استقبال خوب مردم تركیه و تمهیدات دولت تركیه تشكر كرد و گفت: ایران و تركیه دو كشور بزرگ و قدرتمند دارای مشتركات فراوان فرهتگی و تاریخی است و من امیدوارم در آینده بتوانم با همكاری فیلمسازان ترك ، محصول مشتركی را تولید نماییم.
مجیدی همچنین با كانال تلویزیون خبر ترك مصاحبه داشت.
وی در پاسخ به سئوال مجری مبنی بر اینكه چرا دومین فیلم در خصوص حضرت محمد (ص) را در مقطعی ساختید كه اسلام هراسی در جهان گسترش می یابد.؟ گفت: شرایط جهانی در خصوص جهان اسلام را بسیار غیر واقع و متفاوت دیدم و از این رو درصدد آمدم برای معرفی اسلام واقعی و تصویری درست از نبی مكرم اسلام فیلم بسازم.
مجری با طرح این سئوال كه گفتید كه هدف اصلی از ساخت فیلم معرفی اسلام به غیر مسلمانان بود و لیكن این فیلم بیشتر در جهان اسلام مورد توجه قرار گرفت، آیا این درست است؟ و فیلم چرا فارسی بود؟ چون اگر هدف غیر مسلمانان باشد، چرا به زبان انگلیسی و عربی ساخته نشد؟
مجیدی گفت: : من دو هدف داشتم یكی توجه و محوریت دادن به ارزش های مشترك جهان اسلام و وحدت امت اسلامی و دیگری باز كردن پنجره جدید از اسلام برای دنیای غرب بود. ارائه تصویر زیبایی از رحمت و رحمت نبی مكرم اسلام(ص) به جهان غرب برای من مهم بود.
این فیلم در فستیوال های غربی مانند كانادا و سایر جاها حضور داشته و با استقبال هم مواجه گردید و البته این فیلم در جهان اسلام بیشتر مورد توجه قرار گرفت. فیلم به زبان فارسی ساخته شد اما به زبان های دیگر هم ترجمه شده است.
وی در خصوص اینكه چرا اكران فیلم در تركیه دیر اجرا شد؟ گفت: در تركیه 7 ماه قبل هماهنگی های لازم برای اكران صورت گرفت و البته مشكلات تكنیكی و صداگذاری هم بر تاخیر اكران مزید علت شد.
باید عرض كنم كه در خصوص حضرت مسیح تا كنون 200 فیلم و حضرت موسی 120 فیلم و بودا 42 فیلم ساخته شده است و لیكن برای حضرت محمد (ص) 2 فیلم، این بدین معناست كه ما در جهان اسلام پیرامون حضرت محمد (ص) كم كاری كردیم و دنیای غرب تفكرات خویش و اندیشه های حضرت مسیح و موسی را با استفاده از زبان سینما به دیگر جوامع معرفی داشته است. ما باید رحمت واسعه پیامبر اكرم(ص) را به جهانیان معرفی نماییم.
مجیدی در خصوص اینكه فیلمی از مولانا جلال الدین رومی خواهد ساخت یا نه، گفت: هنوز تصمیمی نگرفته است ولی دغدغه ای برای ساختن فیلمی با محوریت شخصیت بزرگی چون مولانا را دارد . مولانا جایگاه بالایی در ادبیات ایران دارد و همچنین در تركیه هم مورد توجه زیاد است و شاید در آینده این پروژه را تحقق بخشم .
خاورم/2011** انتشار دهنده: مریم شفیعی