به گزارش ایرنا، حضور شبانه شترها در برخی راههای ارتباطی سیستان و بلوچستان تاكنون منجر به بروز حوادث رانندگی و تلفات و خسارت شده است و از آنجایی كه شترها هیچ نشانه ای نداشتند امكان شناسایی مالكان آنها مقدور نبود، با پلاك دار شدن شترها علاوه بر دقت بیشتر مالكان شترها در نگهداری از این حیوان اهلی، از بروز مشكلات متعدد از جمله قاچاق شتر نیز جلوگیری می شود.
«محمدشریف خالقی نیا» یكشنبه شب در نشست كمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز سیستان و بلوچستان اظهار داشت: 95 هزار راس دام از ابتدای سال تاكنون در سراسر استان پلاك كوبی شده اند كه این روند همچنان ادامه دارد.
وی بیان كرد: برای كنترل بیماری های دامی اقدامات بسیار خوبی در سیستان و بلوچستان انجام شده كه از آن جمله برای نخستین بار در این استان آزمایشگاه تشخیص بیماری كرونا راه اندازی شده است.
وی افزود: مهمترین دغدغه ما امسال مشكل واردات دام از پاكستان است كه تعطیلی كشتارگاه ها و افزایش قاچاق دام را در پی داشته است.
دبیر كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز سیستان و بلوچستان گفت: امسال موفق شدیم بزرگترین باند مافیای مرغ را در استان شناسایی و منهدم كنیم.
خالقی نیا اظهار داشت: با انهدام این باند زمینه اشتغال 2 هزار و 200 نفر در سیستان و بلوچستان فعال شده است.
وی بیان كرد: 190 واحد مرغداری در سیستان و بلوچستان با گردش مالی 176 میلیارد تومان فعال است كه 95 درصد از این مرغداری ها فعالیت بسیار خوبی دارند.
وی خاطر نشان كرد: 10 واحد كشتارگاه صنعتی در سیستان و بلوچستان وجود دارد به طوری كه تهران و استان مركزی در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی افزود: در هشت ماهه سال گذشته 79 هزار و 820 راس دام وارد سیستان و بلوچستان شده كه امسال 38درصد رشد داشته است.
مدیركل دامپزشكی سیستان و بلوچستان نیز گفت: ویروس جدید مشترك میان انسان و دام به كشور وارد شده كه علائم آن قابل مشاهده نیست و بسیار خطرناك است.
مهدی حسینی اظهار داشت: این ویروس كه 'H5_8' نام دارد، اكنون تعدادی از مرغداریهای كشور را در تهران و قزوین درگیر كرده است.
وی بیان كرد: آزمایشگاه تشخیص بیماری كرونا در سیستان و بلوچستان با اعتباری افزون بر هفت میلیارد ریال راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: در گذشته گوشت برای آزمایش به استان كرمان فرستاده می شد كه پاسخ آن حداقل یك ماه طول می كشید اما اكنون در كمتر از 48 ساعت این آزمایش انجام می شود.
مدیركل تعزیرات حكومتی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: میزان پروندههای ورودی به تعزیرات حكومتی استان از ابتدای سال تا كنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته 31 درصد كاهش یافته است.
سید مرتضی مدنی فدكی اظهار داشت: از ابتدای سال تاكنون بیش از 2 هزار و 400 پرونده به تعزیرات حكومتی استان وارد شده و متخلفان این پروندهها به 166 میلیارد ریال جریمه محكوم شدند.
وی بیان كرد: اداره كل تعزیرات حكومتی سیستان و بلوچستان اقدامات بسیار زیادی در حوزه پیشگیری از قاچاق كالا و ارز در استان انجام داده است.
3213** 6081*شبس*1613* خبرنگار: اكبر نوری **انتشار دهنده: عبدالله غفاری
دبیر كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز:
شترهای سیستان و بلوچستان پلاك دار می شوند
۱۴ آذر ۱۳۹۵، ۲۳:۰۲
کد خبر:
82332520
زاهدان - ایرنا- دبیر كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز سیستان و بلوچستان گفت: طرح پلاك دار كردن شترها در این استان از روز شنبه آغاز شده و قرار است در مرحله نخست 35 هزار نفر شتر هویت دار شوند.