جشنواره موسیقی كلاسیك ایرانی می تواند تك نوازی،سازوآواز وگروه نوازی را احیا ‌كند

تهران- ایرنا- سرپرست یك گروه موسیقی گفت: توجه جشنواره موسیقی كلاسیك ایرانی به سه فرم مهم تك نوازی، ساز و آواز و گروه نوازی كه در سال های گذشته نادیده گرفته شده است خوشبختانه به معنی درك نیاز امروز موسیقی ماست.

سرپرست و نوازنده گروه موسیقی اورانوس جشنواره موسیقی كلاسیك ایرانی را فرصتی
خوب برای ارائه رنگ های موسیقی كلاسیك ایرانی به جامعه می داند.
نخستین جشنواره ی «موسیقی كلاسیك ایرانی» آذر امسال برگزار می شود.
به گزارش روز سه شنبه ی خبرنگار موسیقی ایرنا، گروه موسیقی «اورانوس» به سرپرستی آیدین علیانسب، یكی از گروه هایی است كه در نخستین جشنواره ی «موسیقی كلاسیك ایران» به اجرای موسیقی می پردازد.
علیانسب كه نوازندگی تار گروه خود را هم بر عهده دارد، درباره ی حضور این گروه در نخستین جشنواره ی «موسیقی كلاسیك ایرانی»، گفت: ما یك گروه 12 نفره هستیم كه قرار است روی صحنه برویم و علیرضا وكیلی منش در این اجرا خواننده ی گروه ما را بر عهده دارد.
این نوازنده گفت: در این اجرا وكیلی منش سه تصنیف را با اجرای گروه می خواند. دو قطعه ی بی كلام و چهارمضراب سه گاه از ساخته های من، نیز در این كنسرت اجرا خواهد شد. افزون بر این ها، ما بخش ساز و آواز را هم خواهیم داشت و در بخش چهارمضراب «پگاه»، از ساخته های پرویز مشكاتیان را نیز اجرا می كنیم.
علیانسب درباره ی سازبندی گروه در این اجرا گفت: هر ساز در اركستر قدرتی دارد و با اجرایش قدرت خود را نشان می دهد، از این رو ما حضور سازهای مختلف را در گروه مغتنم می دانیم.
وی درباره ی برگزاری جشنواره ی «موسیقی كلاسیك ایرانی» هم دیدگاه خود را این طور شرح داد: به نظرم این جشنواره اتفاق بسیار مهمی است؛ تكنوازان، خوانندگان و دیگر موسیقی دان ها در این جشنواره با اجراهای هم آشنا می شوند و می توانند فرم های اجرایی و آوازی دیگر فعالان این حوزه را از نزدیك ببینند و تجربه های تازه یی به دست آورند.
این تار نواز ادامه داد: سه فرم تكنوازی، ساز و آواز و گروه نوازی، از جمله فرم های بسیار مهمی است كه به دلایل مختلفی طی سال های گذشته نادیده گرفته شده است. وقتی یك جشنواره به این سه فرم می پردازد، یعنی به خوبی درك كرده كه موسیقی كلاسیك ایرانی امروزه به چه فضایی نیاز دارد.
سرپرست گروه «اورانوس» گفت: وقتی مخاطب و موسیقی دان ها در كنار هم با این فضا روبه رو شوند، می توانند با توانایی ها و خواسته های هم از نزدیك آشنا شوند؛ از این رو، موسیقی دانان می توانند برای خود مخاطب هم جذب كنند.
علیا نسب با تأكید بر اینكه جامعه ی موسیقی نیاز به همه نوع موسیقی دارد، گفت: هر موسیقی و هر صدا، رنگ خاص خود را دارد. جامعه به همه ی رَنگ های موسیقایی نیاز دارد اما باید شرایط به گونه یی باشد كه همه ی این رنگ ها جایی را برای معرفی و عرضه ی خود داشته باشند و بتوانند مخاطبانی را با خود همراه كنند.
وی به عنوان سرپرست یك گروه موسیقی اظهار امیدواری كرد سال آینده هنرمندان بیش تری با جشنواره ی «موسیقی كلاسیك ایرانی» همراه شوند و موسیقی كلاسیك ایرانی برای همیشه صاحب این جشنواره بماند، چراكه این جشنواره می تواند به رونق این نوع موسیقی كمك كند.
گروه موسیقی «اورانوس» یكشنبه 21 آذر ماه، ساعت 21 تا 23 در تالار رودكی روی صحنه می رود. در اجرای این گروه، علیرضا وكیلی منش خواننده است و آیدین علیانسب نیز افزون بر سرپرستی گروه، نوازندگی تار را نیز بر عهده دارد.
دیگر نوازندگان این گروه عبارتند از: الهام امین خانی (سنتور)، هومن قنبری (تار)، امیرعلی لطفی (تار باس)، فرنوش تدیّن (عود)، فرشید برزگر (رباب)، مازیار شریفیان (قیچك)، سیاوش مولاییان (كمانچه)، كیاوش بكتاشیان (نی) و شایان یزدی زاده (تنبك).
نخستین جشنواره ی «موسیقی كلاسیك ایرانی» 19 تا 24 آذر ماه به دبیری امیر مردانه در تالار رودكی برگزار می شود.
فراهنگ**3067**1823 خبرنگار: امیرحسین دولتشاهی* انتشار دهنده: طاهره نبی اللهی
۰ نفر