۱۷ آذر ۱۳۹۵، ۱۵:۵۸
کد خبر: 82336894
T T
۰ نفر
مدیركل سیاسی وزارت كشور: سابقه ای از برهم زدن برنامه های اصولگرایان وجود ندارد

مشهد- ایرنا- مدیركل سیاسی وزارت كشور گفت: سابقه برهم زدن برنامه های اصولگرایان نه تنها در طول فعالیت دولت تدبیر و امید بلكه از گذشته نیز وجود نداشته و حتی در چارچوب دولت یازدهم بستر برهم زدن برنامه های افراد، گروهها و تشكلهای سیاسی در دانشگاه و نیز سطح جامعه فراهم نیست.

محمدامین رضازاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در مشهد افزود: امروز بر خلاف گذشته از نظر دولت یازدهم و مسئولان وزارت كشور همانگونه كه ایجاد ممانعت و محدودیت در سخنرانی علی مطهری بد است ایجاد محدودیت در سخنرانی یك چهره اصولگرا نیز نامطلوب تلقی می شود.
وی ادامه داد: طی هفته جاری در برنامه های ویژه سالگرد 16 آذر و 'روز دانشجو' فضای خوبی در كشور و دانشگاهها حاكم بود. سخنرانان با گرایشهای مختلف در استانها و شهرهای متعدد حضور یافتند و به این مناسبت برنامه های گسترده ای برگزار شد.
مدیركل سیاسی وزارت كشور گفت: امسال در این ایام فقط سه مراسم سخنرانی در سطح كشور لغو شد، این پذیرفته نیست كه حتی یك مراسم دارای مجوزهای قانونی لغو شود.
وی افزود: شش مراسم دیگر هم با وجود دریافت مجوزهای لازم اما بخاطر عدم امكان حضور سخنران برگزار نشد. سایر سخنرانیها در همه گرایشها به خوبی برگزار شد و مراسم روز دانشجو در آرامش، با نشاط خاص در میان دانشجویان توام با روحیه آزادیخواهی، استقلال طلبی و صداقت برگزار شد.
رضازاده ادامه داد: در این میان، در فضای مجازی گزارشهای مبنی بر لغو برخی مراسم دارای مجوز پخش شد در حالی كه اینگونه نبود. در برخی از این موارد ناهماهنگیها و ارائه نشدن به موقع درخواست برگزاری مراسم و تشكیل نشدن نشست هیات نظارت دانشگاه و مانند آن مانع از صدور مجوز شده است.
وی گفت: صدور مجوزهای این جلسات و نشستها بر عهده هیات نظارت دانشگاه است. با این حال به عنوان كارگزار دولت تدبیر و امید و وزارت كشور حاضر به سختگیری به هر دلیل در اعطای مجوزها نیستیم و به همان میزان كه موافق نیستیم سخنرانی علی مطهری لغو گردد همان اندازه مخالفیم در ارائه مجوز به علیرضا زاكانی تعلل شود.
مدیركل سیاسی وزارت كشور افزود: تاكید و تلاش بر آن است كه فضا برای سخنرانی هر فرد با هر گرایش سیاسی و فكری بطور یكسان فراهم شود.
وی ادامه داد: سیاست نظام جمهوریاسلامی و نیز دولت تدبیر و امید آن است كه فضای جامعه توام با نشاط، آرامش و به دور از التهابات كاذب سیاسی باشد و تاكنون نیز همینگونه بوده است.

* دولت قبل و فعالیت تنها یك جریان سیاسی در دانشگاه
مدیركل سیاسی وزارت كشور همچنین گفت: در دولت قبل به دلایلی در فضای دانشگاهها عرصه فقط برای فعالیت تشكلهای یك جریان سیاسی فراهم بود.
وی افزود: حتی نمی توان مدعی شد سلائق گوناگون در دانشگاهها تشكل داشتند و یا حتی این امكان فراهم نبود كه افرادی از سلائق و گرایشهای مختلف سیاسی در دانشگاه حضور یافته و سخنرانی كنند.
رضازاده ادامه داد: امروز در چارچوب فعالیت دولت یازدهم نهایت تلاش می شود كه همه گرایشهای سیاسی در چارچوب مقررات و قانون در قالب تشكلهای دانشجویی فعال باشند. طی سه سال گذشته هم نیز هر ساله فعالیت این تشكلها بهبود یافته و تقویت شده است.
وی گفت: در عین حال این شرایط هنوز برای برخی تشكلهای دانشجویی مطلوب نیست و معتقدند در برخی جاها محدودیتهایی برای تعدادی از آنها ایجاد می شود .
مدیركل سیاسی وزارت كشور افزود: اگر موردی از این محدودیتها هم باشد مورد نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نیز دولت نیست ضمن آنكه همه دستگاههای ذیربط در امور دانشجویی موافق فراهم شدن شرایط یكسان در دانشگاه برای فعالیت همه تشكلهای سیاسی هستند.

* بزرگنمایی و القائات پیرامون سخنرانی برخی افراد
وی در خصوص برگزار نشدن سخنرانی زاكانی در یكی از دانشگاههای كشور هم گفت: از دیدگاه ما خوب نیست به كسی كه مسئولیتی در مجلس و یا دولت و مانند آن داشته اجازه و فرصت سخنرانی داده نشود.
رضازاده افزود: این نگرش در میان همكاران ما، مسئولان دانشگاهها و مدیریتهای مختلف باید حاكم باشد و شرایط و فرصت سخنرانی برای هر چهره سیاسی با هر گرایش فراهم شود.
وی ادامه داد: در یكی از دانشگاهها هم اصغرزاده و زاكانی همزمان درخواست سخنرانی داشتند كه هیات نظارت دانشگاه به صورت مناظره مجوز صادر كرد اما به دلیل عدم پذیرش بسیج دانشجویی برای حضور در این مناظره در مجموع برنامه لغو شد.
مدیركل سیاسی وزارت كشور گفت: امروز برخی بزرگنماییها برای برخی افراد صورت می گیرد و اینگونه القا می شود كه اجازه سخنرانی داده نشده است.
وی افزود: این امر در زمینه عملكرد دولتی كه همه تلاش خود را بر آن گذاشته كه در چارچوب قانونی همه نظرات و دیدگاهها فرصت و فضای ارائه بیابند، دور از عدالت و بی انصافی است.
رضازاده به برخی فضاسازیهای در این موضوع اشاره و بیان كرد: در سخنرانیهای روز 16 آذر امسال به هیچ وجه لغو یا ممانعت از برگزاری برنامه ها را نداشته ایم.
وی ادامه داد: رسانه ها به عنوان ركن موثر بر افكار عمومی باید از منبع و مرجع دقیق و خاص آن اطلاعات را دریافت كند و اطلاعات درست را منعكس نمایند.
مدیركل سیاسی وزارت كشور گفت: موردی از برهم زده شدن مراسم 16 آذر كه بدترین شكل لغو برنامه ها است نیز رخ نداده است.

* فضای یكسان و آزاد در انتخابات
وی در ادامه اظهار كرد: در انتخابات این فضای یكسان و آزاد برای برنامه ها اهمیت و حساسیت بیشتری می یابد ضمن آنكه اسفند پارسال انتخاباتی بسیار موفق با شاخصهایی برجسته در بهترین شرایط امنیتی و با نهایت همدلی برگزار شد چنانكه بر خلاف انتخابات گذشته كه بطور متوسط 11 نفر در درگیری و اختلافات و غیره كشته می شدند اسفند پارسال حتی یك نفر هم مصدوم نشد و ابطال انتخابات نیز به حداقل ممكن رسید.
رضازاده افزود: پیرامون انتخابات آتی نیز تاكید همه مسئولان نظام و دولت بر آن است كه انتخاباتی قانونمند، سالم و امن برگزار و شرایط مساوی برای فعالیت احزاب، گروهها و جریانات سیاسی فراهم شود.

* نگرانی عینی وجود ندارد/ دغدغه ها ذهنی است
وی در ادامه گفت: در زمینه فعالیت افراد و گروهها با گرایشهای سیاسی مختلف دغدغه و نگرانی عینی وجود ندارد و بیشتر این نگرانیها ذهنی است.
مدیركل سیاسی وزارت كشور افزود: اما مواردی از فضاسازیهای انتخاباتی دیده می شود با این هدف كه القا شود دولت اجازه فعالیت به برخی گروههای مخالف نمی دهد. این اقدامات منصفانه نیست زیرا دولت هرگز چنین محدودیتی را ایجاد نكرده و نمی كند.
وی در زمینه برخی توهین و افتراها به رئیس جمهوری در سخنرانیها نیز گفت: دولت معتقد است باید فضای نقد در جامعه حاكم باشد زیرا این نقد به اصلاح امور كمك می كند اما تخریب، توهین و تهدید به مسئولان به ویژه روسای سه قوه عناوین مجرمانه دارد و جرم محسوب می شود.
رضازاده افزود: اگر فرد یا افرادی توهین كنند باید پاسخگو باشند. این ظرفیت تعامل و گذشت مقامات به ویژه رئیس جمهوری نباید موجب شود هركس هر آنچه خواست بگوید ضمن آنكه اگر خود مقامات پاسخی ندهند قوه قضاییه و داستان به عنوان مدعی العموم می توانند به موضوع وارد شود.
وی ادامه داد: فلسفه تفكیك قوا نیز همین امر است كه قوه قضاییه بعنوان ملجا و مامن همه آحاد مردم با هر گرایش و تفكر سیاسی از تضییع حق افراد جلوگیری كند. یك اصلاح طلب نیز همچون سایرین حق دارد انتظار داشته باشد حقوق وی از سوی حاكمیت و مدعی العموم تامین شود.

* دولت یازدهم دانشجوی ستاره دار ندارد
مدیركل سیاسی وزارت كشور همچنین فعالیت سیاسی را كاری تخصصی توصیف و بیان كرد: در خوشبینانه ترین شرایط هفت درصد دانشجویان وارد عرصه فعالیتهای سیاسی و تشكلهای دانشجویی می شوند و سایر دانشجویان نسبت به این مسائل حساس هستند اما خود را درگیر نمی كنند.
وی افزود: این شرایط به دلیل هزینه های سنگینی است كه این فعالیتها دارد و موجب می شود برخی پرهیز كرده و كمتر به سراغ آن بروند.
رضازاده ادامه داد: با نوع نگرش و تلاش دولت تدبیر و امید پیرامون اهمیت احساس امنیت افراد و گروههای سیاسی، طی فعالیت دولت یازدهم موردی از دانشجویان ستاره دار وجود نداشته است ضمن آنكه با پیگیریهای صورت گرفته مشكل برخی از دانشجویان از گذشته هم مرتفع شد.

* تقویت فضای مهربانی و مدارا
وی در پاسخ به پرسشی پیرامون بسته بودن فضای مشهد و محدودیت برگزاری برخی سخنرانیها طی هفته های گذشته در این شهر نیز گفت: برخی اظهارنظرها و مواضع در ماههای اخیر چنین فضای و تصویری را از این خطه در كشور ایجاد كرده است تبدیل به طنز و نقدهای طنزگونه اصحاب قلم شده است.
مدیركل سیاسی وزارت كشور افزود: مشهد جایگاه مرقد مطهر امام علی بن موسی الرضا(ع) و بسیار مهم است و همین شرایط اقتضا می كند بهانه ای فراهم نشود تا علیه استان و برخی شخصیتها و بزرگان خراسان كه از دلسوزان نظام هستند مباحثی طرح شود.
وی ادامه داد: این شخصیتها می توانند فضای مهربانی و محبت و مدارا را در استان تقویت و كمك كنند. استاندار و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی و سایر مسئولان خراسان هم هم می توانند به فضای همدلی، هماهنگی و وحدت كمك كرده ضمن آنكه جریانهای سیاسی اعتدالی، اصلاح طلب، اصولگرا و مستقل، تشكلهای دانشجویی و نیز سایر اعضای جامعه مدنی در ایجاد و تقویت این وحدت نقش موثری دارند.
رضازاده گفت: شخصیتهای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و جریانهای مختلف خراسان رضوی می تواند نقش موثری در این وحدت ایفا نموده تا این استان نمادی از وحدت در كشور هم باشد و انتظار هم این است كه وحدت و یكدلی را در این خراسان داشته باشیم.
خبرنگار: فاطمه یوسفی** منتشركننده: حسین كریم زاده
1906/1858