تولید بنزین از پالایشگاه ستاره خلیج فارس تاپایان امسال آغاز می شود

تهران- ایرنا- فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، از راه اندازی واحد بنزین سازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی كشور، تا پایان امسال خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سردار «عبادلله عبداللهی» امروز (یكشنبه) در نشستی خبری با تشریح عملكرد این قرارگاه، ظرفیت نهایی پالایشگاه ستاره خلیج فارس را 360 هزار بشكه در روز عنوان كرد و افزود: از یك ماه پیش تولید روزانه 10 میلیون لیتر گازوییل و نفتا در آن آغاز شده است.

**ساخت كشتی
وی یادآور شد: با لغو قرارداد ساخت كشتی از سوی شركت های كره ای، قرارگاه خاتم النبیا می تواند با ایجاد كنسرسیومی با محوریت صدرا، این كشتی ها را در كشور بسازد.
سردار عبداللهی ادامه داد: این كشتی ها را می توان با تامین فاینانس 85 درصدی و ارایه سهم 15 درصدی دولت بسازیم.
وی ادامه داد: قرار بود این كشتی ها را شركت های كره ای بسازند اما به دلیل تحریم ها خودداری كردند.
سردار عبداللهی می گوید با ساخت هر كشتی برای یك هزار نفر اشتغالزایی در كشور فراهم می شود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با بیان این كه شركت صدرا تجربه ساخت كشتی های افرامكس را در مدت 22 ماه دارد، گفت: كره ای ها در گذشته 215 میلیون دلار برای ساخت كشتی از ایران گرفته بودند كه اجرایی نشد.
به گزارش ایرنا، شركت كشتیرانی جمهوری اسلامی نخستین قرارداد سفارش ساخت كشتی را با تامین اعتبار (فاینانس ) خارجی به هیوندای كره جنوبی سفارش داده است.
براساس این توافق كه در سئول امضا شد، گروه صنایع سنگین هیوندای، بزرگ ترین گروه كشتی سازی جهان اعلام كرده است كه امروز قرار داد ساخت كشتی های كانتینری مگاسایز 14 هزار و500 TEU و تانكر های حمل مشتقات نفتی و محموله های شیمیایی 49هزار تنی را با تامین مالی بانك ها و شركت های كره ای با كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران منعقد كرد.
منابع ساخت این كشتی ها از طریق فاینانس توسط بانك های كره تامین می شود.
شركت هیوندای در موافقت نامه اجرایی امضا شده توسط طرفین، متعهد شد نسبت به نهایی كردن برنامه آموزش نیرو، انتقال دانش طراحی، مهندسی و اطلاعات فنی و مدل های نرم افزاری با یكی از شركت های سازنده كشتی در داخل كشور در حداكثر چهار ماه اقدام كند.
شركت هیوندایی متعهد شد از تولیدات و توانمندی های فناوری شركت های دانش بنیان و تولیدی جمهوری اسلامی ایران نهایت استفاده را در ساخت و نصب تجهیزات و تولید نهایی محصولات دریایی كند.

**توسعه فازهای پارس جنوبی
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با بیان این كه قرارگاه خاتم‌الانبیا در بخش بزرگ اقتصادی فعالیت دارد، گفت: چندی پیش فازهای 15 و 16 پارس جنوبی را راه اندازی كردیم كه با بهره برداری از آنها 25 میلیون متر مكعب گاز به میزان تولید گاز كشور افزوده شد.
عبداللهی با بیان این كه میزان واردات گاز ما روزانه حدود 12 میلیون مترمكعب است، افزود: فازهای 13 ، 22 و 24 پارس جنوبی نیز از پیشرفت بیش از 80 درصدی برخوردارند كه با بهره برداری از آنها 115 میلیون متر مكعب در روز گاز تولید خواهد شد.
وی به فعالیت های قرارگاه در بخش آب اشاره كرد و ادامه داد: از 45 میلیارد مترمكعب مخازن آب كشور، 25 میلیارد متر مكعب مخزن توسط قرارگاه خاتم‌الانبیا ساخته شده كه معادل 55 درصد مخازن موجود كشور است.

** سهم 50 درصدی قرارگاه در ساخت آزادراه های كشور
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با بیان این كه 10 هزار و 500 كیلومتر نیز خط انتقال نفت، گاز و آب ساخته شده و یا در حال احداث است، گفت: قرارگاه خاتم‌الانبیا در ساخت 50 درصد آزادراه‌های كشور نیز نقش دارد.
عبداللهی به سرمایه گذاری قرارگاه در ساخت سه آزادراه اشاره كرد و افزود: آزاد راه حرم تا حرم و كمربندی 160 كیلومتری تهران از جمله طرح های در دست اجراست.
وی اضافه كرد: طرح بزرگ جمع آوری روان آب ها، طرح های انتقال آب و ساخت بندر نیز از طرح های در دست اجرای قرارگاه به شمار می رود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا از راه اندازی طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار تا پایان امسال خبر داد.

** ارزش پنج هزار و 500 میلیارد ریالی پروژه های نیمه كاره كشور
عبداللهی به پروژه های نیمه كاره كشور اشاره كرد و گفت: میزان پروژه های نیمه كاره كشور حدود پنج هزار و 500 میلیارد ریال است كه حتی اگر سالانه 500 هزار میلیارد ریال برای تكمیل آنها هزینه شود، به پایان رساندن همه آنها به 11 سال زمان نیاز دارد.
وی با بیان این كه قرارگاه خاتم‌الانبیا 65 پروژه نیمه كاره را در اختیار گرفته ، افزود: برای این طرح ها، یك هزار و 260 میلیارد ریال هزینه شده است.
عبداللهی ادامه داد: این طرح ها شامل 55 پروژه عمرانی و 10 پروژه نفتی است كه پروژه های عمرانی تا پایان امسال راه اندازی می شوند.
وی با بیان این كه این طرح ها سالانه یك هزار و 400 میلیارد ریال برای كشور، درآمدزایی خواهند داشت، اضافه كرد: پروژه های نفتی نیز در صورت تامین منابع مالی تا 2 سال دیگر به اتمام خواهند رسید.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا درباره احداث راه آهن زاهدان به چابهار نیز گفت: این خط آهن به طول 610 كیلومتر است كه بخشی از زیرساخت آن انجام شده است.
وی با تاكید بر لزوم تامین منابع مالی آن، افزود: طرح توسعه بندر شهید بهشتی تا پایان امسال به پایان می رسد كه باید منابع مالی برای احداث خط آهن و اتصال آن به بندر فراهم شود.

**مشاركت در طرح های شیرین سازی آب
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا درباره مشاركت قرارگاه در طرح های شیرین سازی آب، گفت: میزان شیرین سازی آب دریا توسط كشورهای حاشیه خلیج فارس روزانه 24 میلیون متر مكعب است در حالی كه در كشورمان 300هزار مترمكعب آب شیرین تولید می شود.
عبداللهی اضافه كرد: در راستای استفاده از فرصت احداث خط لوله هفتم سراسری انتقال گاز از عسلویه به استان سیستان و بلوچستان، پیشنهاد داده ایم طرح های تولید مشترك آب و برق در سواحل جنوبی، اجرا شود.
وی افزود: در گام نخست، برای اجرای طرح پنج هزار مگاواتی به عنوان پایلوت پیشنهاد داده ایم كه از آن برای تامین آب شرب و صنعتی استفاده شود.

**تامین 2 فاینانس چینی
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا درباره مشاركت در تامین مالی پروژه ها نیز گفت: در دولت یازدهم، برای 2 طرح فاینانس چینی تامین كردیم كه شامل خط دو انتقال تبریز و قطار سریع‌السیر اصفهان- قم- تهران است.
عبداللهی با بیان این كه باید از منابع مردمی اقدام به تامین مالی كرد، افزود: 1.2 تریلیون ریال پول در اختیار مردم است كه می توان آن را جذب كرد.
وی گفت: به عنوان مثال، پس از تامین بخشی از هزینه پالایشگاه ستاره خلیج فارس از محل صندوق توسعه ملی، اقدام به جذب منابع مالی مورد نیاز از طریق بازار سرمایه كردیم به طوری كه سه هزار میلیارد ریال اوراق در كمتر از یك دقیقه به فروش رفت.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با انتقاد از نظام بانكی، گفت: از مشكلات اقتصادی كشور، بانك ها هستند كه با آنها برای مشاركت در اجرای طرح های عمرانی و كسب سودهای حلال مذاكره كردیم اما پاسخی نگرفتیم.
عبداللهی درباره اجرای آزادراه تهران- شمال نیز گفت: قرارداد مشاركت قرارگاه در آزادراه تهران- شمال پس از ترك تشریفات در دولت دهم ابلاغ شد.
وی با بیان این كه ساخت این آزادراه حدود 25 سال به درازا كشیده است، افزود: پیشنهاد ساخت این آزادراه را در مدت سه تا چهار سال مطرح كردیم، اما با ما همراهی نشد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا اضافه كرد: به دولت، پیشنهاد مشاركت در طرح در قالب كنسرسیوم و حتی مشاركت 60 درصدی ارایه شد، اما به نتیجه نرسید.
عبداللهی همچنین به مشاركت قرارگاه در طرح های محرومیت زدایی اشاره كرد و بیان داشت: قرارگاه خاتم الانبیا بیش از هفت هزار و 500 طرح كوچك و بزرگ در مناطق محروم اجرا كرده است.
اقتصام** 2022** 1070**1561** خبرنگار: میثم طاهری** انتشاردهنده: مژگان توانا