۲۲ آذر ۱۳۹۵، ۱۵:۳۲
کد خبر: 82343503
T T
۰ نفر
نماینده بخش كشاورزی: پرداخت سود و بهره بالای بانكی مهمترین مشكل كشاورزان است

تهران- ایرنا- نماینده بخش كشاورزی در جشن شكرگزاری برداشت محصول گندم، سود بالای بانكی و پرداخت بدهی سال های گذشته را از مهمترین مشكلات كشاورزان اعلام كرد و گفت: بهره های بالای بانكی باعث كاهش رقابت در تولید این بخش شده است.

«حسین شاه نظری» امروز (دوشنبه) در این آیین كه با حضور رییس جمهوری در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: برای توسعه و صادرات به كاهش سود های بانكی نیاز است.
شاه نظری گفت: با تدبیر و حمایت دولت یازدهم از تولیدات كشاورزی بویژه گندم، امسال باید به فكر صادرات این محصول باشیم.
وی افزود: در سالیان گذشته گندم زیر قیمت فروخته می شد. گرچه اكنون نرخ گندم همچنان پایین است اما زیر قیمت تمام شده محصول نیست و این موضوع برای تولیدكنندگان و كشاورزان دلگرمی ایجاد كرده است.
گندمكار نمونه كشور در سال های گذشته گفت: 35 سال تجربه نشان می دهد با بهره‌گیری از سیستم آبیاری قطره‌ای به ازای هر مترمكعب دو كیلوگرم گندم تولید می شود و این روش حجم مصرف آب را به نصف كاهش می دهد.
وی اضافه كرد: بكارگیری روش های نوین آبیاری و صرفه جویی در آب می تواند تولید گندم كشور را به دو برابر افزایش دهد. بنابراین انتظار می رود دولت برای بهینه سازی مصرف آب و افزایش تولید باید بیش از پیش به این امر توجه كند.
شاه نظری گندم را از محصولات راهبردی و پایه محصولات كشاورزی برشمرد و گفت: ما كشاورزان می‌توانیم با پشتكار و تلاش در تولید محصولات كشاورزی مانند گندم، كشور را از واردات بی نیاز كنیم.
به گزارش ایرنا، دومین جشن شكرگزاری برداشت محصول گندم امروز پس از 12 سال وقفه با حضور مسئولان بلندپایه كشوری برپا شد.
نخستین جشن گندم در سال 1383 برگزار شده بود.
رییس جمهوری در این مراسم اعلام كرد امسال 147 هزار میلیارد ریال منابع مالی به بخش كشاورزی اختصاص یافت كه نصف كل بودجه عمرانی كشور می شود.
در این مراسم وزیر امور اقتصادی و دارایی، رییس كل بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران و رییس سازمان برنامه و بودجه، تندیس بخش كشاورزی را به سبب حمایت از این بخش در زمینه تامین اعتبارات دریافت كردند.
همچنین از سه تولیدكننده برتر بخش زراعت و دو نفر از مسوولان بخش كشاورزی به سبب اجرای طرح های كاربردی اقلیم تجلیل شد.
طبق آمارها، امسال دولت با خرید تضمینی 11 میلیون و 500 هزار تن گندم توانست ركورد تولید و خرید این محصول را بشكند.
اقتصام**9186**1961** خبرنگار: هما همت خواه** انتشاردهنده: مریم مسعود
۰ نفر