به گزارش ایرنا، عسلویه شهری صنعتی، بعنوان قطب انرژی كشور و بدون پیوست فرهنگی است كه هر كسی در هرجایی وقتی نام آن را می شنود یاد فلرهای بزرگ و تاسیسات نفتی و گازی می افتد، شهری صنعتی و كارگری كه چهره ای خسته ای را از شهر در ذهن ها تداعی می كند.
اما امروز در سفر به عسلویه جنبه های دیگری از زیبایی های دیدنی و گردشگری طبیعی و صنعتی این منطقه برما آشكار شد.
در بدو روز به این شهرستان دریایی بكر را دیدم كه زیبایی اش تحسین همه همسفرانم را بر انگیخت و از بین لوله ها و فلر های نفتی وارد دهكده ای شدیم كه پس از گذشتن از درختان تو در تو فضای متفاوت و باور نكردنی داشت.
در این دهكده دیگر خبر از فلرها و فاز های مختلف گازی نبود بلكه در آنجا متخصصان و جوانان خوشفكر ایرانی با دغدغه فرهنگی برای پویایی، نشاط و شادابی كاركنان، خانواده هایشان و مردم بومی منطقه مشغول ساخت مجموعه ای فرهنگی تفریحیشامل ویلا وپلاژ از ضایعات صنعتی تلاش می كردند.
جوانان و مهندسان خوش ذوق ایرانی با استفاده از نمادها و المانهای صنعتی این شهر و ایده های ابتكاری جالب با كمترین هزینه فضایی متفاوت را برای تفریح مردم فراهم می كنند.
با این تاسیسات دیگر عسلویه تنها مكانی برای كارهای سخت و طاقت فرسا نیست، بلكه به مكانی فوق العاده برای تفریح خانواده ها تبدیل شده است.
استان بوشهر بیشترین مرز آبی را با خلیج فارس دارد و این ظرفیت در گذشته به نحوه مطلوبی استفاده نمی شد اما اكنون دهكده های گردشگری استان با محوریت دریا این امكان را می دهد كه با تمركز به دریا و تفریح های دریایی استفاده بهتری از این نعمت خدادادی شود.
آماده سازی فضا برای استفاده از دریا در عسلویه ثابت كرد كه صنعت تنها به دنبال نفت و گاز نیست بلكه می شود در كنار تاسیسات نفت و گاز از دریا برای نشاط و شادابی مردم نیز بهره برد.
ایران با وجود دارا بودن پنج هزار و 800 كیلومتر نوار ساحلی در خلیج فارس، دریای عمان و خزر، نه تنها سهم بسیار ناچیزی از درآمدهای گردشگری دریایی جهان و خاورمیانه را به خود اختصاص داده بلكه حتی نتواسته گردشگری داخلی را هم پاسخگو باشد.
طوریكه بسیاری از هموطنان برای بهره گیری از سواحل و امكانات گردشگری دریایی راهی كشورهای همسایه می شوند.
شهرهای ساحلی در جهان از جمله مناطق آباد و پررونقی به شمار می روند كه معضلات بیكاری در آنها كمتر مشاهده می شود اما نوار ساحلی ایران با چالشهای زیادی در بحث اشتغال روبرو است.
با این وجود اقدام و عمل مفید و موثر برای رسیدن به جایگاه واقعی ایران در حوزه گردشگری دریایی و كسب درآمد از این راه كمتر دیده شده است.
مغفول ماندن ظرفیتهای گردشگری دریایی ایران، یكی از مهمترین میراث رسیده به دولت یازدهم است كه در این دولت گردشگری و توسعه زیرساخت های این حوزه بعنوان یكی از اولویتهای اساسی مطرح است.
هفت استان كشور برای ایجاد هفت دهكده ساحلی بزرگ انتخاب شده اند كه بوشهر با بیش از 300 هزار متر نوار ساحلی جزو این استانها است.
در سالهای گذشته نبود امكانات مناسب تفریحی و رفاهی در منطقه پتروشیمی پارس (عسلویه) در كنار اقامتگاههایی كه فعالیتشان محدود به ارائه خدمات اولیه بود سبب فرسودگی شغلی و یكنواختی در زندگی برخی از كاركنان و خانواده های آنها شد.
به همین دلیل شركت عملیات غیرصنعتی پازارگاد آستین ها را بالا زد و تغییر فضای زندگی این افراد را آغاز كرد.
ایجاد فضاهای تفریحی و فرهنگی برای افزایش روحیه كاركنان و خانواده های آنان در منطقه عسلویه منجر به خلق ایده ای از سوی این شركت شد تا بتواند تجربه ای نو در ساحلی متفاوت را با بهره گیری از جذابیت های دریا برای كاركنان صنعت نفت رقم بزند.
دهكده گردشگری پازارگاد در20 هكتار از زمینهای ساحلی منطقه شیرینو با عرض 300 متر ساحل در شهرستانهای كنگان و عسلویه ایجاد شده است.
این زمینها با كمك نیروی پدافند غیرعامل ارتش در اختیار شركت عملیات غیر نفتی پازارگاد قرار گرفته است.
مدیرعامل شركت عملیات های غیر نفتی پازارگاد در این زمینه گفت: در این دهكده تلاش شده از ظرفیت های دریایی در زمینه تفریحی و گردشگری استفاده شود.
محمد صفائیان افزود: در این ارتباط 80 نوع بازی دریایی در این دهكده گردشگری برنامه ریزی و وسایل آن خریداری شده است.
وی اضافه كرد: روزانه 420 نفر از كاركنان این شركت در این مجموعه در سه شیفت فعالیت می كنند تا بتوانیم فازهای دیگر این مجموعه را نیز به بهره برداری برسانیم.
مدیرعامل شركت عملیات های غیر نفتی پازارگاد گفت: با توجه به اینكه شركت عملیات غیرنفتی پازارگاد مسئول اجرای پروژه های غیرنفتی است به همین دلیل بازگشت پول مهم نیست بلكه به دنبال ایجاد فضایی شاد و نشاط آور برای كاهش آسیب های اجتماعی هستیم.
صفائیان گفت: خانواده ها تا پیش از این برای تفریح به كشور های دیگر سفر می كردند كه علاوه بر خروج ارز فرهنگ های غربی وارد كشور می شد اما با تقویت دهكده های گردشگری و بهره گیری بیشتر از سواحل مردم را می توان جذب این ظرفیت ها كرد.
مدیرعامل شركت عملیات های غیر نفتی پازارگاد افزود: تاكنون 200 میلیارد ریال از سوی این شركت برای هزینه ساخت این دهكده مصوب شده است.
وی اضافه كرد: ساخت دهكده گردشگری دریایی پازارگاد سال گذشته با 120 میلیارد ریال انجام شد كه تنها 50 میلیارد ریال از این هزینه بازگشت سرمایه داشته است.
صفائیان گفت: دهكده گردشگری پازارگاد برای دوره های سنی و قشرهای مختلف جامعه طراحی شده است.
وی با اشاره به آماده شدن 60 درصد دهكده گردشگری پازارگاد در سال گذشته گفت: 40 درصد از كار این دهكده باقی مانده و امسال برای توسعهآن و ارائه خدمات بیشتر به خانواده ها 40 درصد به زیرساختها و فعالیتهای آن افزوده می شود.
صفائیان یادآور شد: دهكده پازارگاد سال گذشته ویژه خانواده های كاركنان بود اما امسال برنامه ریزی شده است تا برای عموم مردم آزاد باشد و ورودی ها نیز كاهش پیدا كند.
مدیرعامل شركت عملیات های غیر نفتی پازارگاد درباره حفظ محیط زیست بیان كرد: این طرح مورد تائید محیط زیست است ودریافت مجوز از سوی گردشگری به معنی داشتن همه مجوزهاست.
صفائیان با تاكید بر حفظ محیط زیست بعنوان یك راهبرد مهم در صنعت پتروشیمی ایران گفت: برای ساخت دهكده گردشگری دریایی پازارگاد تمام مطالعات زیست محیطی انجام شده و مجوزهای لازم نیز دریافت شده است.
وی افزود: در این طرح گردشگری پلاژ شنا برای بانوان، انواع ورزشهای دریایی، غواصی، اریكه ساحلی، لم كده با مبلمان ساحلی، شهربازی، بازارچه صنایع دستی و سنتی، رستوران طراحی شده است.
صفائیان گفت: برخی از وسایل شهربازی و امكانات پیش بینی شده برای بازیهای دریایی منحصر به فرد و جدید است از جمله سینمای شش بعدی، برگزاری كنسرتهای موسیقی سنتی ایران كه از سوی هفت گروه محلی اجرا می شود.
وی گفت: با استفاده از لوله های جی.آر. پی اقامتگاههای سه نفره با رعایت تمام اصول اچ. اس. ای ساخته شده است و در فاز نخست 20 محل اقامت مورد استفاده قرار می گیرد.
صفائیان یادآور شد: علاوه برآن ویلاهای ساحلی دو طبقه دیگری نیز برای متقاضیان اقامت در دهكده ساخته شده است و با قیمت مناسب آماده میزبانی از میهمانان می شوند.
وی اظهار كرد: ساخت كوه سنگی به ارتفاع 30 متر و در زیر آن یك قهوهخانه سنتی و مكانی برای برگزاری جشنها را از دیگر طرحهای این شركت در سال جاری در
دهكده گردشگری پازارگاد عنوان كرد.
وی با بیان اینكه برای ساخت دهكده هیچ درختی تخریب و یا قطع نشده است گفت: كاشت بیش از پنج هزار اصله نهال گل از بارزترین اقدامهای انجام شده در راه صیانت از محیط زیست این منطقه گردشگری است.
وی گفت: از نكات بارز این پروژه استفاده از انبار ضایعات شركتهای یاد شده است كه در كاهش هزینه نقش بسزایی داشته است به همین دلیل حجم كار با هزینه انجام شده باوركردنی نیست.
صفائیان اظهار كرد: با توجه به موفقیت دهكده گردشگری پازارگاد پیشنهاد كار این مجموعه در دهكده گردشگری امید بوشهر نیز صادر شده است.
مدیرعامل شركت عملیات غیرصنعتی پازارگاد بیان كرد: در دهكده امید بوشهر حدود 160 میلیارد ریال تاكنون هزینه شده است و تلاش می شود تا با ساخت هتلها و كلبههای شناور، گردشگران را به این منطقه جذب كرد.
صفائیان گفت: برای تكمیل پروژه دهكده گردشگری امید بوشهر به یكهزارو 700 میلیارد ریال اعتبار نیاز است كه در پی جذب سرمایهگذار هستیم.
وی ادامه داد: براساس برنامه ریزیها قرار است در این دهكده گردشگری هتلی به شكل ستاره دریایی ساخته شود كه هر شاخه آن به چشماندازهای زیبا و متنوعی میرسد و در وسط آن هم فضای ورزشی و تفریحی طراحی شده است.
صفائیان گفت: ساخت ویلاهای شناور، تاكسی های شناور برای تخلیه فاضلاب سپتیك و آبرسانی به این ویلاها و ساخت كلبه های چوبی سبك و قابل حمل از جمله طرحهای جدید در بخش گردشگری است كه دهكده امید بوشهر اجرا می شود.
مسئول دفتر خدمات فنی دهكده پازارگاد نیز گفت: تلاش شده است در این مجموعه بیشترین مانور ها و طرح ها با محوریت دریا صورت گیرد.
میلاد داوودی اظهار كرد: دهكده گردشگری پازارگاد از دی ماه سال گذشته آغاز و فاز نخست آن به بهره برداری رسید و در زمان حاضر نیز به دنبال گسترش امكانات در این دهكده و ایجاد یك سری تاسیسات در دهكده امید بوشهر هستیم.
وی بیان كرد: ویلاهای لوله ای (ویولا) كه با استفاده از لوله های جی آر پی است، ویلا های شناور، پلاژ بانوان و شهربازی خشكی از جمله طرح هایی است كه در این مجموعه در دست اجراست و قرار است بخشی از اینها در دهكده پازارگاد و بخشی در دهكده امید بوشهر نصب شود.
مسئول دفتر خدمات فنی دهكده پازارگاد افزود: تلاش شده در این مجموعه با ابتكار عمل از دور ریختنی های صنعتی برای ایجاد فضای گردشگری استفاده شود.
معاون مسئول دفتر خدمات فنی دهكده پازارگاد گفت: با ارائه طرح گردشگری در دریا برای نخستین بار توانستیم در یك طرح بنادر و دریانوردی را با میراث فرهنگی پیوند دهیم.
امیرحسین صفائیان افزود: تاكنون در همه شهر های ساحلی كشور تفریح تنها در ساحل بوده است اما در طراحی این دهكده تلاش شده كه با ورود تفریح و اسكان افراد در دریا رونق كار را گسترش دهیم.
وی اضافه كرد: نخستین قدم بزرگ گردشگری در عسلویه بعنوان یك منطقه صنعتی برداشته شده است و با توجه به همت كارفرمایان و تعهد كارگران انتظار می رود استان بوشهر نیز حمایت لازم در این زمینه را داشته باشد.
صفائیان با تاكید بر ضرورت حمایت مسئولان استان از این طرح گردشگری دریایی افزود: با استفاده از گردشگری دریایی مردم برای تفریح در نیمه دوم سال كه همه جا هوا سرد است نیازی نیست به كشورهای دیگر بروند و می توانند در جنوبی ترین نقطه كشور از ساحل بكر و امكاناتی بهتر از كشورهای دیگر خوش بگذرانند.
وی با تاكید براینكه در این پروژه تلاش شده بافت سنتی منطقه تغییر نكند گفت: در هیچ كای ایران با این برنامه ریزی از ساحل استفاده نشده و مجموعه پازارگاد تلاش دارد كه از این ظرفیت خدادادی بهره بیشتری ببرد.
6047/6043** خبرنگار: موناعیدان* انتشاردهنده: خدانظرخواجه
بوشهر- ایرنا- عسلویه را امروز همه بعنوان قطب انرژی و پویایی صنعت نفت و گاز كشور می شناسند و از دیدنی های طبیعی آن كه البته بخشی از آن بر اثر توسعه صنعت تخریب شده غافل هستند اما ایجاد دهكده گردشگری پازارگاد كه جلوه ای از خوشفكری جوانان متخصص ایرانی است، جاذبه های گردشگر پسندمدرنی را در این منطقه خلق كرده است.