۱ دی ۱۳۹۵، ۱۰:۵۴
کد خبر: 82355060
T T
۰ نفر
پرداخت معوقات بانكی رونق بخش موتور اقتصاد

زاهدان - ایرنا- پرداخت مطالبات معوقه بانكی از سوی بدهكاران منجر به افزایش پرداخت تسهیلات از سوی بانك ها و در نتیجه رونق بخش اقتصادی كشور می شود و در واقع بدهكاران بانكی با ادای دین شان می توانند نقش مهمی در توسعه بخش های مختلف صنعتی، معدنی و غیره ایفا كنند.

به گزارش ایرنا به گفته بسیاری از كارشناسان، بانك ها به عنوان موتور محرك پیشرفت اقتصاد مقاومتی در صورتی می توانند با پرداخت تسهیلات به كار آفرینان و واحدهای تولیدی رونق بخش تولید و اقتصاد باشند كه پرداخت وصول مطالبات آنها انجام شده باشد.
یك نوع شاخص بین نسبت معوقات بانكی به پرداخت تسهیلات از سوی بانك ها وجود دارد كه باید متناسب باشد به طوری كه از هر طرف این شاخص كم یا زیاد شود اثرات سوء آن در پرداخت تسهیلات از سوی بانك ها مشخص می شود.
پرداخت نشدن معوقات بانكی و انباشت آن تاثیر منفی در رونق اقتصادی و ركود بازار و اقتصاد دارد و بر عكس آن هر چه وصول مطالبات و معوقات بیشتر باشد سبب پرداخت تسهیلات بیشتر از سوی بانك و در نتیجه رونق اقتصادی كشور می شود.
به گفته كارشناسان حوزه اقتصاد از آنجایی كه بانكداری بخش مهمی از هر نظام مالی محسوب می شود و نقش مهمی در تامین منابع ملی مورد نیاز صنایع و واحدهای تولیدی دارد عدم پرداخت معوقات بانكی آثار سو بر آنها می گذارد.
رئیس شورای هماهنگی بانك های سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه 15 بانك با 423 شعبه در سراسر استان عضو این شورا هستند گفت: میزان معوقات این بانك ها در استان تا پایان آبان امسال چهار هزار و 232 میلیارد و783 میلیون ریال است كه نسبت به سال گذشته در این مدت 30 درصد رشد داشته است.
وحیدرضا صمدزاده با بیان اینكه ام پی ال (نسبت مطالبات به تسهیلات پرداختی) این بانك حدود 9 (8.9) درصد است افزود: این شاخص در سیستان و بلوچستان با توجه به فعالیت كمتر بخش های تولیدی و صنعتی نسبت به بسیاری از استان های كشور پایین تر است.
وی تصریح كرد: كل منابع این 15 بانك عضو شورای هماهنگی بانك های سیستان و بلوچستان 84 هزار میلیارد ریال است.
وی مطالبات معوقه بانكی را یكی از موانع گردش پول و پرداخت تسهیلات ذكر كرد و افزود: معوقات بانكی به عنوان منابع مهم بانك ها در صورتی كه وصول شوند می توانند نقش مهمی در رونق اقتصادی داشته باشند.
وی گفت: عمده مطالبات بانكی استان در زمینه طرح های تولیدی است كه در روند كار با مشكل روبه رو شده و نتوانسته اند معوقات خود را به موقع پرداخت كنند.
رئیس شورای هماهنگی بانك های سیستان و بلوچستان گفت: تمامی بانك های استان در زمینه همكاری برای رونق تولید بر اساس مصوبات و بخشنامه ها اتفاق نظر دارند و به صورت یكنواخت پاسخگوی واحدهای معرفی شده خواهند بود.
وی خاطرنشان كرد: هدف و برنامه بانك ها تملك واحدهای دچار مشكلات بانكی، نیست بلكه بانك ها نیز در زمینه رونق تولید در كنار دستگاه های دیگر آماده همكاری هستند.
هم اینك حدود هزار و 300 واحد صنعتی با اشتغال 24 هزار نفر در سیستان و بلوچستان وجود دارد كه تنها 14واحد از آنها دارای اشتغال بیش از 100 نفر هستند.
7316**6081 خبرنگار: عصمت جهانی ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
۰ نفر