به گزارش ایرنا ، انوشیروان محسنی بندپی روز چهارشنبه در كنگره سه روزه توسعه مطالعات اجتماعی در شیراز اظهار داشت: تحصیلات پایین و خشونت خانگی از مولفه های مهم اجتماعی است كه به اختلالات روانی و افسردگی می انجامد و باید با مداخلات سلامت و تخصصی كنترل و پایش شود تا به سلامت بیشتر جامعه بینجامد .
وی با بیان اینكه زنان یك و سه دهم درصد بیشتر از مردان در معرض افسردگی و بیماریهای روانی قرار دارند، گفت:این اختلالات در استان های مختلف كشور متفاوت است، برخی مناطق تا 36 درصد هم اختلال روانی و افسردگی دارند در برخی از استان ها هم این نسبت به 9 درصد می رسد .
رئیس سازمان بهزیستی گفت: وسواس، افسردگی و نارسایی های خلقی مهمترین اختلالات روانی است كه نیاز به مداخله و پایش دارد، در این زمینه مسایل درآمدی و فقر هم موثر است، مطالعات نشان می دهد كه تهران 6 برابر سیستان و بلوچستان درآمد سرانه دارد ، درآمد سرانه در استان های حاشیه ای غرب كشور نیز پایین است،این موارد می تواند به افزایش اختلالات روانی و افسردگی منجر شود.
محسنی بندپی به پیر شدن جمعیت كشور اشاره كرد و گفت: افزایش متوسط سن نیز می تواند در سلامت روان تاثیر داشته باشد، براساس مطالعات تا سال 2050 جمعیت زیر 15 سال و جمعیت بالای 60 سال در كشور ما برابری می كند، این موضوع نشان می دهد كه باید برای قشر سالمند هم تدبیر بیشتر داشت و برای جلوگیری از افسردگی و اختلالات روانی این قشر هم برنامه ریزی كرد.
وی بیان داشت:شیوه افسردگی در دهك های 10 تا 15 سال جامعه هم مشهود است ، شیوع بیماری در این دهك جامعه شاید تا دو و نیم برابر سایر دهك ها باشد كه باید برای این موضوع برنامه داشت .
این مقام مسئول وجود دو میلیون و 600 هزار زن سرپرست خانوار در كشور را یادآورشد و گفت: یك میلیون و 800 هزار نفر در این طیف زنانی هستند كه همسرانشان فوت شده است، 350 هزار نفر همسر از كار افتاده دارند و250 هزار نفر از آنان از همسر خود طلاق گرفته اند و 135 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار ازدواج نكرده اند.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: مطالعات نشان می دهد كه افراد بیوه یك و نیم برابر بیشتر از سایر افراد دچار اختلالات روانی می شوند.
خبرنگار : نیكنام خشنودی ** انتشار دهنده:غلامرضا مالك زاده
6113 /1876
رئیس سازمان بهزیستی: 200 هزار نفر در ایران اختلال روانی مزمن دارند
۱ دی ۱۳۹۵، ۱۱:۳۷
کد خبر:
82355139
شیراز - ایرنا- رئیس سازمان بهزیستی گفت: 200 هزار نفر در كشور اختلال روانی مزمن دارند كه این افراد نیازمند درمان و مداخلات پزشكی هستند.