۱ دی ۱۳۹۵، ۱۱:۴۸
کد خبر: 82355163
T T
۰ نفر

شناسایی 500 بیمار مبتلا به ایدز در بوشهر

۱ دی ۱۳۹۵، ۱۱:۴۸
کد خبر: 82355163
شناسایی 500 بیمار مبتلا به ایدز در بوشهر

بوشهر- ایرنا- متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشكی بوشهر گفت: 500 بیمار مبتلا به ایدز در این استان شناسایی شده و زیر نظر مراكز مشاوره بیماریهای رفتاری قرار دارند.

به گزارش ایرنا، دكتر كتایون وحدت روز چهارشنبه در نخستین همایش علمی - آموزشی ایدز در استان بوشهر با اشاره به اینكه قدمت مراكز مشاوره بیماریهای رفتاری در استان به 11 سال می ‌رسد افزود: از این تعداد بیمار اچ آی وی مثبت بیش از 100 نفر در حال دریافت خدمات درمانی رایگان هستند.
رئیس مركز تحقیقات طب عفونی و گرمسیری خلیج فارس اظهاركرد: ایدز یا سندرم نقص ایمنی اكتسابی نوعی بیماری است كه در دستگاه ایمنی از طریق ویروس اچ آی وی ایجاد می ‌شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بوشهر گفت: عوامل زیادی در ابتلا به بیماری ایدز شناخته شده اما تماس جنسی پرخطر شایع‌ترین راه انتقال ویروس اچ آی وی در جهان است.
وحدت بیان كرد: استفاده ازسوزن و سرسرنگ مشترك یا تجهیزات مورد استفاده برای تزریق، متولد شدن از مادر مبتلا به ایدز، دریافت خون و فرآورده‌های خونی، پیوند اعضا از فرد مبتلا به ویروس، تزریق غیربهداشتی و شیوه‌های دندان‌ پزشكی از جمله راههای انتقال این ویروس هستند.
وی با اشاره به اینكه روبان قرمز به عنوان نماد بین‌المللی ضرورت آگاهی و همبستگی در برابر ایدز تعیین شده افزود: گازگرفتن توسط فرد مبتلا كه باعث زخمی شدن و تخریب بافت و خون آمدن شود، تماس با پوست زخمی، جراحت و یا خلط بیمار مبتلا به ایدز و خالكوبی با وسایل غیراستریل از دیگر راه‌های ابتلا به بیماری ایدز است.
رئیس مركز تحقیقات طب عفونی و گرمسیری خلیج فارس افزود: این بیماری از طریق گزش حشرات ازقبیل پشه، بزاق، اشك یا عرق بدن، دست دادن با بیمار یا استفاده مشترك از ظرف غذا انتقال پیدا نمی ‌كند.
وحدت اظهار كرد: انجام كارهایی مانند دست دادن، بغل كردن، بوسیدن، در آغوش گرفتن و بازی كردن با نوزاد یا كودك مبتلا، در كنار یكدیگر نشستن، زندگی كردن یا خوابیدن در اتاق شخص مبتلا، همكار بودن و اشتغال در محل كار نیز باعث انتقال این بیماری نمی‌ شود.
متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشكی بوشهر گفت: در زمان حاضر بیش از 30 هزار مورد یعنی تنها 30درصد از كل مبتلایان به ایدز در كشور از سال 93 تا ابتدای دی ماه 94 شناسایی شده‌اند و 70 درصد بقیه افراد از بیماری خود بی ‌خبر هستند.
وحدت افزود: در مقایسه با سال 93، میزان ابتلای زنان 41 درصد افزایش یافته و در زمان حاضر در گروه‌ بندی سنی از میان 30 درصد مبتلایان شناسایی شده 4درصد زیر 15سال، 2 درصد 15 تا 19 سال و 55 درصد سنین 21 تا 35 سال تشكیل می دهند.
رئیس مركز تحقیقات طب عفونی و گرمسیری خلیج فارس اضافه كرد: بیشترین موارد مبتلا به ایدز در ایران در استانهای مازندران، كرمانشاه، فارس، هرمزگان، خراسان رضوی، اصفهان و تهران سكونت دارند.
وی اظهار كرد: برای بیماری ایدز تاكنون هیچ‌ گونه درمان قطعی و واكسن شناخته شده‌ای كشف نشده و تنها روش مداخله‌ای موثر و راه حل مشكل ایدز، پیشگیری از ابتلا به این بیماری و آموزش آحاد جامعه است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بوشهر بیان كرد: خانم‌هایی كه قصد بارداری داشته و اچ آی وی مثبت هستند، می‌توانند تحت درمان قرار گرفته و پس از 3 ماه اول بارداری دارو درمانی برای آنان آغاز و تا شش هفته پس از زایمان تحت درمان قرار می‌گیرند كه به طور 100 درصد كودكانی سالم را به دنیا می آورند.
وحدت ادامه داد: به هنگام مصرف دارو تعداد ویروس‌های موجود در بدن فرد بیمار به صفر می‌رسد اما به محض قطع كردن آن، شمار ویروس‌ها در خون زیاد شده از این رو بیمار باید درمان دارویی را زیر نظر پزشك متخصص و به صورت دائم ادامه دهد.
رئیس مركز تحقیقات طب عفونی و گرمسیری خلیج فارس گفت: به همت وزرات بهداشت و به كمك معاونت‌های بهداشتی دانشگاههای علوم پزشكی سراسر كشور، در هر استان مراكزی با عنوان مراكز مشاوره بیماری‌های رفتاری راه‌اندازی شده كه قابلیت آموزش، مشاوره و پیشگیری دارد و همه خدمات به صورت رایگان در اختیار افراد قرار می‌گیرد.
این همایش به مناسبت هفته جهانی ایدز توسط انجمن علمی - دانشجویی 'طلوع سلامت' دانشگاه علوم پزشكی بوشهر با حضور سید ابراهیم هاشم ‌ورزی معاون اداره كل فرهنگی وزارت بهداشت برگزار شد.
6047/6043** خبرنگار: موناعیدان* انتشاردهنده: خدانظرخواجه
۰ نفر