در گزارش اختصاصی امروز (دوشنبه) ورلد نت دیلی آمده است: گرچه رسانه های دولتی و برخی مقام های منتخب آمریكایی درباره مداخله فرضی روسیه در انتخابات آمریكا هشدار داده اند، اما كارشناسان می گویند عربستان سعودی به عنوان متحد آمریكا عامل مداخله گر خارجی به مراتب خطرناك تر از روسیه است.
گزارش جدید تشكیلات اطلاعاتی آلمان نشان می دهد كه عربستان حامی مالی گروه های سلفی تندرو است. این كشور به همراه برخی دولت های دیگر مانند كویت و قطر به اتخاذ راهبرد بلندمدت نفوذ از طریق شبكه های به اصطلاح خیریه اسلامی متهم هستند.
فیلیپ هینی تحلیلگر سابق وزارت امنیت داخلی آمریكا معتقد است كه این گزارش به هیچ وجه عجیب نیست.
وی با اشاره به حمایت عربستان از برخی گروه های تروریستی مانند طالبان، اضافه كرد كه عربستان همصدا با غرب تاكید دارد كه از تروریسم حمایت نمی كند٬ پس باید اذعان كرد كه برداشت غرب از كلمه 'متحد' با آنچه عربستان می پندارد، كاملا متفاوت است.
به گفته این كارشناس امنیتی آمریكایی، رهبران غربی به تدریج در می یابند كه به دلایلی كه به سوریه و یمن مربوط می شود، عربستان تهدیدی بالقوه برای ارزش های دمكراتیك است، اما رسانه ها در انعكاس مداخله عربستان، درست عمل نكرده اند.
هینی افزود: دهها سال است كه رسانه های غالب در پرداختن به بسیاری از تهدیدهایی كه غرب با آن ها مواجه است٬ صادقانه عمل نكرده اند. این نكته كه یافتن اسناد مربوط به نفوذ عربستان چندان آسان نیست، باعث شده است كه رسانه ها هدف اصلی خود را كه تحقیق و گزارش واقعیت به دور از گرایش های سیاسی است٬ كنار بگذارند.
بر اساس گزارش ورلد نت دیلی، 'پاملا گلر' نویسنده و فعال ضد تروریسم تاكید دارد كه آمریكا نباید به عربستان به عنوان یك متحد تكیه كند و برای این كار باید قبل از هر چیز در زمینه انرژی به استقلال برسد.
وی گفت: نفوذ عربستان به مراتب از آن چه ما بتوانیم تصور كنیم وسیع تر است. ریاض بسیاری از پرسنل دیپلماتیك را كه در عربستان مستقر بوده اند، خریده و میلیاردها دلار صرف گسترش ایدئولوژی وهابیت در سراسر جهان كرده است.
این كارشناس آمریكایی معتقد است كه نفوذ عربستان را باید به مراتب خطرناك تر از نفوذ فرضی روسیه قلمداد كرد، زیرا 'سعودی ها فعالانه در تلاش هستند كه جهان را بی ثبات كنند.'
وی به غرب توصیه كرد كه 'همه مناسبات' خود را با حكومت سعودی لغو كند.
ورلد نت دیلی افزود: 'جی ام دیویس' استاد دانشگاه استنفورد استدلال می كند كه گزارش جدید دستگاه اطلاعاتی آلمان صرفا مهر تاییدی بر واقعیتی است كه بیشتر ناظران آگاه از قبل می دانسته اند: عربستان سعودی 'مهم ترین دولت حامی تروریسم در غرب و در سراسر جهان است.
وی اینگونه توضیح می دهد كه دست كم از اواخر دهه 70، عربستان و شخصیت های عالی رتبه آن با كارزار افراطی گری علیه شوروی در افغانستان، سیاست گسترش تندروی به كشورهای غیرمسلمان جهان را به عنوان ابزاری برای انتشار نفوذ وهابی به خارج و سرپوش گذاشتن بر خشونت های داخل در پیش گرفته اند.
به گفته او، این كه عربستان همچنان متحد غرب قلمداد می شود٬ صرفا به ادامه وضعیت آشفته سیاست های غرب و نیز مشاركت خود غرب در فعالیت های افراط گرایی منجر خواهد شد.
دیویس همچنین یادآور شد كه آمریكا غالبا به عنوان شریك رژیم سعودی در انتشار افراطی گری عمل كرده است.
وی گفت: هركدام از دولت های آمریكا به نوعی علیه یك كشور غیرمسلمان یا قدرت سكولار از افراطی گری حمایت كرده اند: ریگان در افغانستان، بوش و كلینتون در یوگوسلاوی و بوسنی، بوش پدر در عراق و كوزوو، اوباما در لیبی، سوریه و دیگر نقاط. واقعیت تلخ این است كه غرب تحت رهبری آمریكا از حمایت افراطی گری در خارج به منظور پیشبرد آمال ژئوپولیتیكی اش خرسند بوده است؛ آمالی كه بسیاری از آن ها با هدف مقابله با روسیه طراحی شده است اما ثابت شده است كه كنترل كردن این افراطی گری كار بسیار دشواری است. همان سعودی های افراطی كه به آمریكا برای حمله به بوسنی در دهه 90 كمك كردند، بعدها با گذرنامه های بوسنیایی خود فروشگاهی را در آلمان باز كرده و نقشه حمله 11سپتامبر را كشیدند.
دیویس با مقایسه تئوری های توطئه رسانه ها درباره روسیه از یك سو و 'غفلت كامل از عربستان در رسانه های غالب به عنوان عامل اصلی فعالیت های تروریستی در سوریه و برنامه های افراطی آن در اروپا و در دیگر نقاط جهان'، افزود: عربستان سعودی همچنان پشت این واقعیت پنهان می شود كه تولید كننده مهم نفت در جهان است و تنها صادركننده ای كه اگر بخواهد می تواند تولید را به میزان چشمگیری افزایش دهد. علاوه بر این، ریاض به خاطر درآمدهای نفتی كلان خود، حمایت احزاب سیاسی آمریكا و تشكیلات نومحافظه كار/نولیبرال سیاست خارجی را پشت خود دارد.
به گفته این كارشناس امنیتی آمریكا، دولت ترامپ به جای تلاش برای مواجهه با روسیه، باید به دنبال همكاری با دولت پوتین برای قطع سلطه عربستان بر سرمایه های غربی باشد. بر اساس دیدگاه او، ترامپ همچنین باید رژیم عربستان و توسعه منابع انرژی و مبادلات بازرگانی با آن را تحریم كند تا سعودی ها دستشان از بازار قطع شود.
دیویس همچنین توصیه كرد كه غربی ها نباید از واقعیت كشوری كه آن را متحد خود در منطقه خلیج فارس می دانند، غافل شوند.
وی افزود: دو ستونی كه حكومت سعودی را سرپا نگه داشته عبارتند از بی رحمی و نفت؛ دولتی خودخواه تر، سركوبگرتر، خطرناك تر و شرورتر از عربستان را نمی توان بر روی كره زمین یافت.
خاورم**9156**2041**مترجم: مهدخت پازوكی**انتشار دهنده: سید شاهپور حسینی
ورلد نت دیلی: آمریكا به همپیمانی با عربستانِ حامی تروریسم خاتمه دهد
۶ دی ۱۳۹۵، ۱۳:۱۴
کد خبر:
82361777
تهران – ایرنا – پایگاه خبری آمریكایی ورلد نت دیلی با استناد به دیدگاه های سه كارشناس امنیتی برجسته٬عربستان سعودی را مهم ترین دولت حامی تروریسم و عامل انتشار دیدگاه افراطی وهابیت در غرب معرفی كرد و خواستار قطع همكاری های واشنگتن با ریاض شد.