۷ دی ۱۳۹۵، ۱۲:۲۹
کد خبر: 82363197
T T
۰ نفر
جهانگیری: پیشرفت كشور عده ای را آزار می دهد/تورم در آذرماه به 7.2 درصد رسید

تهران- ایرنا- معاون اول رئیس جمهوری، عملكرد اقتصادی دولت یازدهم را با توجه به رشد 7.4 درصدی در 6 ماه اول سال 95امیدوار كننده دانست و گفت: متاسفانه پیشرفت كشور عده ای را آزار می دهد و دستاوردهای كشور را كوچك می پندارند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در نشست ارائه گزارش عملكرد پروژه های اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت، معدن و تجارت كه در این وزارتخانه برگزار شد، افزود: ما باید تمام تلاشمان برای ایران اسلامی باشد چرا كه در نهایت این كشور است كه خواهد ماند.
وی ادامه داد: افرادی با شعارهایشان كشور را به آن وضعیت سیاسی، اقتصادی و بین المللی رساندند و تمام نیروهای انقلاب را به جان هم انداختند اما اكنون عده ای آمده اند كه امید را به كشور آورده و مردم به آینده كشور امیدوار شدند.
معاون اول رییس جمهوری اظهار داشت: تا شاخصی در كشور گفته می شود كه مثلا كشور در 6 ماه اول 7.4 رشد داشته است، آقایی كه معنی رشد را نمی داند می گوید چرا در مقابل رشد فلان كشور ما این رشد را داشته ایم؟ باید به این افراد بگوییم برادر عزیز از این گفته ها چه چیزی حاصل شما می شود كه دستاورد كشور را چنین كوچك جلوه می دهید.
جهانگیری گفت: مگر رهبری نفرمودند به آمار رسمی كشور ایراد نگیرید، بنده و رییس جمهوری اصلا اطلاع نداریم چه كسی این آمارها را تهیه می كند، این آمارها توسط دستگاه های رسمی كشور مشخص شده است.
وی افزود: مركز آمار كشور رشد اقتصادی بدون نفت كشور را 4.3 اعلام كرده، ‌در منطقه كدام كشور چنین رشدی را داشته است و در بخش صنعت وقتی رشد بالای 4 درصد و در بخش كشاورزی رشد بالای 5 درصد از سوی مراكز رسمی آمار اعلام شده باید این اقدامات انسان را خوشحال كند كه با گذر از ركود بی سابقه ای كه كشور از آن رنج می برد، رشد حاصل شده است.

**تورم آذرماه امسال به 7.2 درصد رسید
معاون اول رییس جمهوری گفت: امسال تورم به 7.2 درصد در آذر ماه و رشد اقتصادی 6.4 درصد رسیده و 700 هزار شغل ایجاد شده است اما عده ای می گویند در جیب مردم تاثیر نداشته است.
جهانگیری با ذكر خاطره ای افزود: كشوری كه به ته دره برده شده، حال چند پله بالاتر آمده و هنوز ته دره است، اتفاقی كه در تورم سال 91 و 92 انجام شد و ركود حاصل از آن درآمد سرانه مردم را به قدری كاهش داد كه دولت هر چه تلاش می كند، تاكنون نتوانسته آنچنان كه باید جبران نماید.
وی اضافه كرد: امروز عده ای آمده اند كشور را به ثبات برسانند و در مقابل، عده ای تمام هدف خود را قرار داده اند كه چطور می توان امید مردم را گرفت. امید مردم بزرگترین سرمایه كشور است و اگر ناامید شوند، ممكن است دست به هر اقدامی بزنند، امید مردم باعث همراهی با سیاست ها می شود كه برخی این نقطه را نشانه رفته اند.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: از این موضوع گله مندیم؛ برخی رسانه هایی كه از پول بیت المال استفاده می كنند طی روزهای اخیر تیترهایی زدند كه اگر قرار بود مجموعه بیرون از كشور مردم را نسبت به آینده نظام مایوس كنند، این چنین نمی توانستند عمل كنند؛ حتی اگر این رسانه ها به انتخابات هم فكر می كنند به مصلحت گروهی و شخصی نیست كه این اقدامات را انجام دهند.
جهانگیری با بیان اینكه خوشبختانه مردم متوجه همه امور هستند، گفت: بعنوان دولت باید به صورت جدی حركت دقیقی كه سیاستگذاری كرده ایم در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی به پیش ببریم.

**مانع كارشكنی آمریكا شویم
معاون اول رئیس جمهوری اشاره ای هم به بخش سیاست خارجی كرد و گفت: در سیاست خارجی و در موضوع برجام ممكن است یكی، دو اشكال هم باشد چرا كه موضوعی دو طرفه میان ما و 6 قدرت جهانی بود و پیداست كه همه ایده آل های ما نبوده است ولی این قراردادی بود كه اكثریت كشورها به ایران تبریك گفتند.
معاون اول رئیس جمهوری با تاكید بر این كه حتما آمریكا با ما دشمنی خواهد كرد اما باید تلاش كنیم تا مانع كارشكنی آمریكا شویم، افزود: از روزی كه گفته شد قرارداد خرید هواپیما بسته شده عده ای عزا گرفتند، تا كی مردم باید از ذلیل ترین كشورهای دنیا هواپیمای دست دوم بیاورند.
جهانگیری ادامه داد: عده ای می گویند اولویت خرید هواپیماست یا موضوعات دیگری است؟ دولت حتما اگر پول داشت قطعا اولویت هایش جای دیگری بود ولی در قرارداد خرید هواپیما قرار شد 15 درصد پرداخت شود و 85 درصد باقی از محل فروش بلیط برگردانده شود كه كار بزرگی صورت گرفته است.
وی اضافه كرد: باید كارها را جدی دنبال كنیم و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید از ظرفیت داخل كشور با قدرت استفاده كند و دولت نیز از آن حمایت خواهد كرد. نباید اجازه دهیم كالایی كه در داخل كشور تولید می شود از خارج وارد شود و این برخلاف سیاست اقتصاد مقاومتی است.
معاون اول رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: كشور باید به سمت صنعتی شدن حركت كند و این ظرفیت وجود دارد و برای این منظور راهبرد توسعه صنعتی كشور نوشته شده است. ایران جزء كشورهای اول دنیا در زمینه داشتن فارغ التحصیلان مهندسی و بازار 80 میلیونی است.
جهانگیری با تاكید بر اهمیت بخش خدمات فنی در آینده اشتغال و توسعه كشور افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت جایگاه مهم و تعیین كننده ای دارد و در قانون این وزارتخانه سیاستگذار توسعه صنعتی كشور معرفی شده است و همه باید از آن تبعیت كنند. توسعه كشور زمانی محقق می شود كه بخش صنعت توسعه یابد.
وی درباره حوزه معادن كشور نیز با یادآوری شناسایی بیش از 60 نوع مواد معدنی اظهار داشت: ایران در زمینه معدن پتانسیل فراوانی دارد كه در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی نقش كلیدی دارد.
معاون اول رییس جمهوری افزود: مدیران پروژه ها، سركشی های مكرر داشته باشند تا در صورت بروز موانع، آنها را برطرف كنند. پروژه های وزارت صنعت ، معدن وتجارت در جهت افزایش تولید و اشتغال كشور است و به دلیل گستردگی و عام المنفعه بودن نقش كلیدی دارد .

**پرداخت تسهیلات بانكی به بیش از 19 هزار واحد صنعتی
جهانگیری ادامه داد: توجه به هفت هزار و 500 واحد تولیدی واقعا تدبیر دقیقی بود كه دولت در ابتدای سال جاری بر روی واحدهای كوچك و متوسط تمركز كرد و ارائه تسهیلات به واحد های متوقف شده سبب راه افتادن آنها شد. البته برخی تردید داشتند كه پولی هزینه شود و تولیدی از آن خارج نشود و منابع جدید از بین برود .
وی اضافه كرد: موضع گیری وزارت صنعت ، معدن وتجارت در خصوص نحوه پرداخت تسهیلات توسط بانكها به پروژه ها قابل توجه بود و بیش از 19 هزار واحد موفق شدند از منابع بانكی تسهیلات دریافت كنند و وارد چرخه تولید شوند. از سوی دیگر نظارت این وزارتخانه به نحوه استفاده از تسهیلات ارائه شده به واحدها نیز قابل تقدیر است .

**از نحوه اجرای بسته حمایت از صادرات غیرنفتی راضی نیستم/قرار نیست میزی اشغال شود و در آخر بگوید نشد
معاون اول رییس جمهوری همچنین با بیان اینكه از نحوه اجرای بسته حمایت از صادرات غیر نفتی راضی نیستم ، گفت: وزرای صنعت ، معدن وتجارت و اقتصادی و دارایی باید وقت بگذارند و دستگاه هایی را كه در این زمینه به تعهدات خود عمل نكرده اند به مردم معرفی كنند .
جهانگیری افزود: قرار نیست میزی اشغال شود و در آخر بگوید نشد. این دفعه این چنین نخواهد بود و باید دستگاهی كه در راستای اقتصاد مقاومتی فعال بوده تشویق و دستگاهی كه فعالیتی نداشته، معرفی شوند .
وی به گزارش 9 ماهه گمرك كشور و رشد 32 درصدی وزنی صادرات اشاره كرده و گفت: اقدام خوبی در این بخش انجام شده است و باید با همین نیت تا آخر سال حركت كرد و امیدوارم به هدف قابل توجهی دست یابیم .
معاون اول رییس جمهوری در بخش مدیریت واردات گفت: كشور وارد تراز قیمت تجاری شده و باید كاری كنیم كه اقتصاد كشور بدون نفت تنظیم شود، البته از سال گذشته تراز تجاری كشور مثبت بوده است و دولت تلاش كرده وابستگی بودجه به نفت كاهش دهد.
جهانگیری خاطر نشان كرد: هرچند ممكن است در این حالت كالاهای واسطه ای و سرمایه ای بیشتر وارد كشور شود ولی انتظار داریم بر واردات كشور نظارت بیشتری صورت گیرد و باید جلوی ورود كالاهای قاچاق گرفته شود كه در سال های گذشته اقدامات قابل توجهی در این زمینه صورت گرفته است.
وی تصریح كرد: در بخش واردات باید به گونه ای ساماندهی شود كه با سیاست گذاری تراز تجاری كشور همواره مثبت باقی بماند .
معاون اول رییس جمهوری همچنین با پنج هزار و400 طرح با پیشرفت فیزیكی 60 درصد اشاره كرد و گفت: این طرح ها باید تا پایان سال جاری تكمیل شود و براساس گزارش اعلامی نسبت به 9 ماهه سال جاری بیش از 97 درصد این طرح ها با اعتباری بالغ بر 17 هزار میلیارد تومان تكمیل شده است كه الباقی تا پایان سال تكمیل شود .
جهانگیری به اجرای 33 طرح بزرگ صنعتی در كشور اشاره كرد و افزود: تاكنون از این میزان 18 طرح از جمله پروژه های فولاد هرمزگان و چهارمحال و بختیاری به بهره برداری رسیده است و با تلاش وپیگیری مابقی طرح ها نیز تكمیل شود .
وی همچنین به مشكلات نظام بانكی اشاره كرد وگفت: به رغم مشكلاتی كه نظام بانكی كشور از جمله بدهی دولت و معوقات خود بانكها روبروهستند در هشت ماهه سال جاری 326 هزار میلیارد تومان تسهیلات به طرح ها ارائه شده است كه در بخش صنعت ومعدن 84 درصد تسهیلات مربوط به سرمایه در گردش بوده است .
معاون اول رییس جمهوری در بخش معدن اظهار داشت: البته رشد 6 ماهه در بخش معدن منفی 9 دهم بوده كه مناسب نیست و می توان در 6 ماهه دوم جبران كرد. هرچند معدن در شاخص مركز آمار در مرحله فرآوری اولیه دیده می شود .
جهانگیری به بخش ساختمان نیز اشاره كرد و گفت: این بخش را آن طور كه باید نتوانستیم فعال كنیم و بخش هایی از واحد های صنعتی مرتبط با ساختمان دارای مشكل هستند. البته برخی تلاش كردند تا با صادرات مشكلات را جبران كنند ولی وزارت صنعت ، معدن وتجارت، سازمان برنامه وبودجه و راه وشهرسازی برای فعال كردن بخش ساختمان باید كار ویژه ای را انجام دهند .
سیام ** 1053** 9314**1429
خبرنگار: حمید شریفی كیا*داود توسلی* انتشار:محسن طاهرزاده