اسماعیل نجار روز چهارشنبه در گردهمایی فعالان مدیریت بحران خراسان جنوبی در بیرجند افزود: فرونشست یك و چهار دهم میلی متر زمین در روز، فاجعه ای است كه باید مدیریت آن كارشناسی شده باشد و به آن عمل كرد.
وی همچنین ایمن سازی زیرساخت ها و پروژه های عمرانی را مهمترین راه های مبارزه با بحران دانست و بیان كرد: مسكن، محل حضور و زندگی خانواده به عنوان یك نهاد مهم اجتماعی است پس باید نظارتی دقیق بر ساخت آن وجود داشته باشد.
نجار، مكان یابی درست، آزمایش خاك، مصالح استاندارد، كاركرد استاندارد و نظارت دقیق را از مهمترین عوامل ساختمان سازی بیان كرد و افزود: اگر این عناصر در احداث ساختمان رعایت شود شاهد بحران های كمتری در جامعه خواهیم بود.
به گفته وی این عوامل در ژاپن فرهنگ سازی شده است، افراد قبل از ساخت و ساز به فكر اركان ایمن سازی بنا هستند، این امر باعث شد در زلزله های هشت ریشتری هم تلفاتی گزارش نشود.
وی در ادامه تاكید كرد: خراسان جنوبی منطقه زلزله خیز است، بی شك آسیب پذیری بیشتری هم نسبت به سایر استان ها دارد.
به گفته وی، زلزله یكی از مباحث مهم مدیریت بحران كشور بخصوص در خراسان جنوبی است و تجربه هم نشانگر این است كه در 50 سال گذشته مردم شاهد 6 زلزله بالای 6.5 تا هفت ریشتر در استان بودند.
به گزارش ایرنا، نجار در ادامه انسجام، هماهنگی و همكاری فرا بخشی را از مهمترین اصول كنترل و مدیریت بحران دانست و عنوان كرد: این عوامل مدیریت بحران را در هر منطقه ای به آمادگی كامل در همه سطوح می رساند.
وی اظهار كرد: مدیریت منسجم بحران در هر استانی و به تبع آن در كشور باعث جلو گیری از موازی كاری و مخارج بیهوده می شود و امروزه جدای از بحث كمبود اعتبار، مدیریتی كه بر پایه علمی استوار باشد، مورد نیاز است.
وی تصریح كرد: 290 میلیارد ریال اعتبار ملی به مدیریت بحران خراسان جنوبی تحقق یافت كه با توجه به حادثه خیز بودن استان باید بودجه بیشتری به این بخش اختصاص یابد.
** امكانات مدیریت بحران باید آماده كار باشد
رئیس سازمان مدیریت بحران، گفت: تمام امكانات موجود سازمان مدیریت بحران باید آماده به كار و به صورت هفتگی آزمایش شود.
وی اضافه كرد: گاه مشاهده شده كه طرز استفاده از امكاناتی نظیر تشك های بادی و نردبان را آموزش ندیدند و در حوادثی مانند خیابان جمهوری تهران دچار مشكل شدیم.
وی تغییر اقلیم را هم از دیگر عوامل بحران بیان كرد و افزود: گرم شدن یك و هفت دهم درجه سانتی گراد زمین هم قابل تامل است كه به دلیل بارش كم باران، تراكنش و در صورت بروز باران سیل آسا باعث بیابان زایی، از بین رفتن پوشش گیاهی، گرد و غبار و كم شدن كشت و زرع شده است.
** بیمه حوادث یكی از برترین اقدام های قبل از بحران است
نجار بیمه حوادث را یكی از برترین اقدام های قبل از بحران دانست و گفت: بیمه باعث رضایتمندی مردم و كاهش هزینه دولت می شود.
به گفته وی در گذشته لایحه ای در این ارتباط از طریق دولت بررسی شد كه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی هم مطرح شد،دولت را مكلف می كند كه ضمن ایجاد یك صندوق ، 20 هزار میلیارد ریال از محل 10 و 12 قانون بودجه به این بخش اختصاص دهد كه تمام ساختمان های كشور با مشاركت مردم بیمه شود.
وی اظهار كرد: با اجرا شدن این طرح ضمن اینكه بیمه حوادث در كشور فرهنگ سازی می شود، شركت های بیمه هم در بحث ایمنی ساخت بنا هم نظارت بیشتری خواهند داشت و این امر خود باعث ایمن سازی كشور در مواقع بحرانی خواهد شد.
خراسان جنوبی با 780هزار نفر جمعیت و 151 هزار كیلومتر مربع مساحت پس از سیستان بلوچستان و كرمان سومین استان پهناور و دومین استان بیابانی كشور است.
*3215*2047*خبرنگار-محمدرسول ابراهیمی اسفدن*انتشار دهند- عباسقلی اشكورجیری*
رئیس سازمان مدیریت بحران:
بسیاری از مناطق ایران با فرونشست زمین به دلیل برداشت بی رویه آب مواجه است
۸ دی ۱۳۹۵، ۱۵:۱۸
کد خبر:
82365214
بیرجند- ایرنا- معاون وزیر كشور و رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: بسیاری از مناطق ایران به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب های زیرزمینی با فرونشست زمین مواجه است، تهران هم از این بحران مستثنی نیست.