۱۴ دی ۱۳۹۵، ۱۰:۴۹
کد خبر: 82372362
T T
۰ نفر
تعجب مربی تیم تكواندو زنان هنگ كنگ از رشد سریع این رشته رزمی در ایران

تهران – ایرنا - مربی همراه تیم ملی تكواندو زنان هنگ كنگ در حاشیه اردوی مشترك كشورش با تیم ملی ایران،گفت:‌كره جنوبی مهد تكواندو و پیشروترین كشور این رشته است اما ما تهران را برای برگزاری اردوی مشترك انتخاب كردیم زیرا باید می فهمیدیم چطور ایران توانسته در زمانی كوتاه جایگاه بالایی در تكواندو جهان پیدا كند.

كارمن چیو هنگ كنگی كه در اصل داور بین المللی بوده اما به عنوان مربی همراه تیم ملی زنان هنگ كنگ را همراهی می كند، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:‌ تكواندو ایران در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته و مشخص است كه در این رشته سرمایه گذاری خوبی انجام شده است ما برای این به تهران آمده ایم تا بتوانیم از تجربیات آن ها برای توسعه این رشته در كشورمان استفاده كنیم .
چیو افزود: دو مرد هدایت تیم ملی تكواندو زنان هنگ كنك را بر عهده دارند كه با توجه به شرایط تیم ملی زنان ایران امكان حضور در این اردوی مشترك را نداشتند و من به عنوان مربی و داور بین المللی این رشته كه سابقه 12 سال داوری را در میادین مختلف جهانی و آسیایی دارم، تیم را در سفر به تهران و حضور در اردوی مشترك همراهی كردم .
وی درخصوص سطح فنی تكواندو زنان ایران گفت:‌ تكواندو كاران ایرانی از فیزیك خوب و آمادگی فنی بالایی برخوردارند و هنگام تماشای رقابت های آنان در لیگ برتر متوجه شدم ورزشكاران تسلیم ناپذیری بوده و جسارت بسیار زیادی دارند كه این روحیه برای رشته های رزمی یك اصل بسیار مهم محسوب می شود.
كارمن چیو همچنین گفت:‌ برغم اینكه زنان تكواندو كار ایرانی با توجه به اعتقاداتشان نمی توانند همچون زنان تكواندو كار سایر كشورها با مردان تمرین كنند اما شرایط بسیار خوبی دارند و در مسابقات جهانی به خوبی می درخشند .
به گفته این داور بین المللی تكواندو، زنان تكواندو كار ایران تا اینجا رشد بسیار خوبی داشته اند و نشان داده اند كه می توانند در كنار احترام به ارزش هایشان با تلاش مضاعف جایگاه خوبی را در آسیا و جهان كسب كنند.
چیو كه در تمام طول تمرین دو تیم تكواندو زنان ایران و هنگ كنگ مشغول تصویر برداری از نحوه تمرین و دستورات مهرو كمرانی و سارا خوش جمال فكری سرمربی و مربی تیم ملی تكواندو كشورمان به تكواندو كاران بود، ادامه داد:‌ ما در هنگ كنگ مدارس اختصاصی رشته تكواندو داریم و دختران این كشور تكواندو را از سن نوجوانی شروع می كنند اما تمرینات تیم ملی به صورت پاره وقت است به همین خاطر هنگ كنگ تاكنون در رشته تكواندو نتایج خوبی كسب نكرده و جایگاه قابل توجهی در سطح جهانی ندارد.
چیو در بخش دیگری از سخنانش گفت:‌ سال گذشته تیم ملی تكواندو زنان هنگ كنگ یك اردوی مشترك با تكواندوكاران كره جنوبی برگزار كرد، آنان از نظر تكنیكی بسیار جلو هستند اما متاسفانه به دلیل آشنایی كم با زبان انگلیسی، برقراری ارتباط در این اردوی مشترك دستاورد زیادی برای ما نداشت .
این مربی - داور هنگ كنگی با بیان اینكه در گذشته كره ای ها و چینی ها قهرمانان بلامنازع آسیا بودند گفت:‌اما حالا ایران جایگاه بسیار خوبی در آسیا و حتی جهان دارد و معلوم است این رشته را به صورت اصولی از سنین پایه آغاز كرده و به نظرم امروز ایران در رده نونهالان و نوجوانان نمره هشت از 10 را در اختیار دارد و در رده بزرگسالان نیز زنان ایران نمره هفت را می گیرند .
وی در ادامه حضور در اردوی مشترك تكواندو كاران زن ایرانی را برای زنان هنگ كنگی تجربه ای بسیار مفید عنوان كرد و گفت: مشخص است كه تیم ملی تكواندو زنان ایران زمان زیادی را برای رسیدن به آمادگی صرف می كنند و ما باید از تجربیات آنان در پیشرفت این رشته زنان در كشور خود نهایت استفاده را بكنیم .
كارمن چیو اظهار امیدواری كردكه تیم ملی زنان كشورش برای مسابقات تكواندو بین المللی جام فجر كه فروردین ماه سال 96 برگزار می شود دوباره به تهران سفر كند.
این ورزشكار زن هنگ گنگی خاطرنشان كرد:‌ استفاده از حجاب تجربه تازه ای برای تكواندو كاران این كشور بود البته وقتی از آن برای حضور در شهر یا آمد و شدها استفاده می كردیم آسان تر بود ، اما در تمرین كمی بازیكنان ما را با چالش مواجه كرد.
اردوی مشترك تیم های ملی تكواندو زنان ایران و هنگ كنگ با حضور هفت تكواندو كار ایرانی و چهار تكواندو كار هنگ كنگی از چهارم دی ماه در تهران آغاز شد و روز گذشته (13 دی ماه ) با حضور زهرا سروی در سالن تمرینات به كار خود پایان داد.
تكواندوكاران هنگ كنگی امشب تهران را به مقصد كشورشان ترك می كنند.
ورزشی **1828 – 1701
خبرنگار : خدیجه روزبهانی* انتشار دهنده: حمید قدیمی