۱۵ دی ۱۳۹۵، ۸:۱۷
کد خبر: 82373565
T T
۰ نفر
زمزمه حضور ناو جنگی آمریكا در دریای جنوبی و هشدار جدی چین

پكن - ایرنا - با مطرح شدن حضور دوباره ناو جنگی آمریكا در دریای جنوبی چین، پكن هشدار داد كه ارتش این كشور در صورتی كه قلمرو و تمامیت ارضی آن در این پهنه آبی از سوی آمریكا تهدید شود به شدت با آن مقابله می كند.

به گزارش ایرنا، واكنش چین در شرایطی مطرح می شود كه آمریكا از تصمیم خود برای افزایش تجهیزات و تسلیحات نظامی اش در دریای جنوبی خبر داده و اعلام كرده كه ناوشكن «نیمیتس» را با هفت هزار و 500 خدمه و نیرو به دریای جنوبی گسیل می دارد.
امروز چهارشنبه تارنمای «یی سی» چین گزارش كرد كه اگر قرار باشد آمریكا در دریای جنوبی تمامیت ارضی پكن را تهدید كند، چین به آن واكنش جدی نشان خواهد داد.
همزمان نشریه «ناوی تایمز» آمریكا و برخی نشریات دیگر این كشور هم گزارش كرده اند كه واشنگتن احتمالا علاوه بر حضور این كشتی جنگی، به دنبال استقرار توپخانه های سیار و سامانه های ضد هوایی در دریای جنوبی برای سرنگون كردن موشك هاست.
هنوز به زمان دقیق اجرای این برنامه اشاره ای نشده اما برخی مقام های پنتاگون گفته اند كه در محدوده قلمرو دریایی چین هم حضور خواهند یافت و به دنبال استقرار تسلیحات هجومی و دفاعی در دریای جنوبی هستند.
آمریكا پیشتر و در اردیبهشت ماه سالجاری نیز اقدام به اعزام یك ناو جنگی خود به نزدیكی جزایر مصنوعی واقع در دریای چین جنوبی كرد كه در آن زمان با اعتراض شدید چین مواجه شد.
«جایو شیائو جو» رئیس مركز ارتباطات دفاعی چین و آمریكا در آكادمی علوم نظامی ارتش گفت كه ارتش آمریكا به دنبال راه هایی برای ورود به دریای جنوبی است.
وی افزود: آنها می خواهند با داشتن توپخانه های سیار امكان واكنش فوری در هر درگیری نظامی را داشته باشند.
تارنمای «یی سی» چین از قول شماری از كارشناسان نیروی دریایی این كشور آورده است كه این می تواند خطر رویارویی نظامی دو كشور را به دنبال داشته باشد.
تصمیم آمریكا به اعزام كشتی و ناوشكن «نیمیتس» به دریای جنوبی پس از آن صورت می گیرد كه چین به تازگی ناو هواپیمابر «لیائونینگ» خود را با چند ناو دیگر راهی غرب اقیانوس آرام كرد و دیروز (سه شنبه) نیز رسما تایید كرد كه این ناو در دریای جنوبی رزمایش جنگی برگزار كرده است.
چین خود را مالك 90 درصد دریای جنوبی می داند و این در حالیست كه برخی كشورها از جمله فیلیپین، مالزی، برونئی و ویتنام نیز ادعای مالكیت بخشی از این دریا را مطرح كرده‌اند.
آساق**231*1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی