به گزارش ایرنا، پایگاه اینترنتی موسسه بین المللی صلح، سناتور «لیندسی گراهام» از ایالت كارولینای شمالی آمریكا در این نشست گفت: دولت ترامپ باید رویكرد لایه به لایه و چندجانبه ای را برای مقابله با تندروی اتخاذ كرده و از امضای توافق هایی با روسیه خودداری كنند كه ضمن تضعیف دمكراسی، در نهایت به تحیكم قدرت تروریست ها كمك می كند.
وی افزود: ابزار آمریكا برای مقابله با تروریسم باید شامل سرمایه گذاری در زمینه برنامه های توسعه اقتصادی و گسترش حقوق سیاسی در كنار تقویت قدرت نظامی و جمع آوری اطلاعاتی باشد.
گراهام همچنین گفت: دولت جدید آمریكا باید درباره اهدافش در خصوص افراط گرایی خشونت آمیز شفاف سازی كند.
وی اظهارات ترامپ درباره همكاری با روسیه برای نابودی افراط گرایی را گمراه كننده خواند و افزود: رئیس جمهوری منتخب به طور كامل عوامل آن به ویژه در سوریه را درك نمی كند.
این سناتور جمهوریخواه تندرو مدعی شد كه هر گونه توافقی با روسیه و ایران احتمالا توافق خوبی نیست.
«مایكل فلین» مشاور امنیت ملی دولت ترامپ در حاشیه این نشست گفت: دیدگاهش درباره این كه رهبری آمریكا و مشاركت آن در مسائل جهانی برای دولت ترامپ نیز حائز اهمیت است، در گفت و گوهای نشست موسسه بین المللی صلح درباره سیاست خارجی و امنیت ملی تقویت شده است.
وی افزود: چه بخواهیم چه نخواهیم این چیزی است كه جهان از ما می خواهد. آمریكا بر خلاف هر كشور دیگری می تواند این نقش را با فروتنی اما بسیار هوشمندانه، راهبردی و به روشی مبتكرانه انجام دهد.
فلین اضافه كرد: فكر می كنم در دوران رئیس جمهوری منتخب آمریكا شاهد نقش این كشور هم در زمینه رهبری جهانی وهم همكاری با شركایش در منطقه خواهیم بود.
در این نشست همچنین درباره خطرات غیرقابل پیش بینی و بی ثبات كننده گفت و گو شد و «جیك كین» ژنرال بازنشسته موسسه مطالعه جنگ در این زمینه گفت:دولت ترامپ مطمئن است كه در آینده از برخی مسائل راهبردی شگفت زده خواهد شد. اما تاكنون كسی نتوانسته به طور دقیق این مسائل را پیش بینی كند.
«كریستالینا گورگیوا» مدیر اجرایی بانك جهانی در این زمینه گفت: مسائلی كه فكر می كنیم باید به دقت تحت نظر داشته باشیم انتخابات مهم در اروپا است و اتفاقاتی كه در تاریخ برگزاری این انتخابات ها رخ می دهد می تواند تاثیر غیرقابل پیش بینی بر نتایج آنها داشته باشد.
«جولیت كایمن/Juliette Kayyem » تحلیل گر امنیت ملی شبكه خبری سی ان ان و مشاور سابق امنیت ملی امریكا نیز گفت: یكی از مسائلی كه در آینده مطرح خواهد بود، «تروریست های گرگ تنها» و افرادی هستند كه ممكن است از سوی داعش هدایت نشده باشند اما از این گروه تروریستی الهام گرفته باشند. من از این گروه ها بیش از گروه های تحت امر داعش نگران هستم.
«سرهنگ هماسعید/ Sarhang Hamasaeed,» مدیر برنامه خاورمیانه موسسه بین المللی صلح نیز اظهار داشت: ایجاد صلح از طریق میانجی گری بین جوامع متخاصم تلاشی جاه طلبانه است كه می تواند از طریق فعالیت سخت و موثر به آن تحقق بخشید.
وی افزود: بسیاری در خاورمیانه به ویژه جوانان در جریان جنگ به دنیا آمده اند. درگیری های امروز پیچیده تر، منطقه ای و جهانی شده اند. درگیری های خشونت آمیزی كه بیشتر در خیابان ها رخ می دهد و چندان از خطوط مقدم جنگ دور نیستند.
وی گفت: ما باید با همكاری جمعی، درگیری های خشونت آمیز را رفع كنیم و از بروز درگیری های جدید جلوگیری كنیم. با استفاده از این دو رویكرد و تحمل پذیری می توان صلح را در دشوارترین جنگ ها از جمله در عراق، سوریه، افغانستان وسایر مناطق برقرار كرد.
شركت كنندگان در این نشست های موسسه بین المللی صلح همچنین در نشستی كه به گفت و گو درباره اولویت های امنیت ملی دولت بعدی آمریكا اختصاص داشت، درباره توئیت های ترامپ صحبت كردند.
به گزارش ایرنا، «مارتا راداتس/ Martha Raddatz,» خبرنگار ارشد مسائل جهانی ای بی سی نیوز با اشاره به پیام های توئیتری ترامپ گفت: این چیزی است كه ما تا قبل از این هرگز ندیده بودیم. این توئیت ها در سیاست خارجی چه نقشی خواهد داشت؟
به گزارش ایرنا، «مادلین آلبرایت» وزیر امور خارجه سابق آمریكا گفت كه بسیار نگران توئیت ها و پیام هایی است كه از طریق شبكه های اجتماعی منتقل می شود. آمریكا باید این پیام را به دنیا انتقال دهد كه به عنوان یك شریك در امور جهانی مشاركت دارد.
آلبرایت خواستار شفاف سازی درباره نقش آمریكا در جهان شد و گفت: اولویت اصلی شفاف سازی درباره نقش آمریكا در جهان به ویژه در رابطه با چین، روسیه و اروپا است. دولت كنونی و قبلی آمریكا به شكل موثری به این مسائل نپرداخته اند.
در این نشست همچنین درباره امنیت سایبری، افزایش تهدید «فعالان غیردولتی» گفت و گو شد و «جیمز استاوردیس James/ Stavridis» دریادار بازنشسته آمریكایی گفت امنیت سایبری در اولویت چالش های اصلی دولت جدید آمریكا است. وی گفت در مباحث سایبری ما بیشترین اختلاف را در سطح تهدیدها كه بالا است و نیز آمادگی كه بسیار پایین است، داریم.
«تام كانن» سناتور جمهوری خواه از ایالت كنزاس، كه در كمیته دفاعی و امنیت فعالیت می كند گفت كه دیدگاه هایش عمدتا با اهداف بیان شده ترامپ مطابقت دارد.
وی افزود: ما به افزایش اساسی در بودجه دفاعی مان نیاز داریم و باید بررسی كاملی در زمینه وضعیت هسته ای و تسریع در تحولات دربخش تولید انرژی آمریكا انجام گیرد.
«فردریك كمپ» رئیس اندیشكده شورای آتلانتیك نیز گفت: تعامل عمیق تر و نقش فعال تر رهبری درگیری های بین المللی حائز اهمیت است.
به گزارش ایرنا، «جان كری» وزیر امور خارجه آمریكا در این نشست از سیاست خارجی دولت «باراك اوباما» دفاع كرد و گفت سیاست های اوباما از توافق آب و هوایی پاریس گرفته تا توافق هسته ای با ایران و جلوگیری از شیوع ابولا نمونه هایی از تلاش های موفقیت آمیز این دولت است.
«استفان جی هادلی» رئیس موسسه بین المللی صلح و مشاور سابق امنیت ملی آمریكا نیز خواستار همكاری دو حزبی در سیاست خارجی آمریكا شد و گفت هر دولتی با مشكلات و ابزارهای بجا مانده توسط دولت قبلی خود روی كار می آید. «دوران انتقالی خوب مدیریت شده» می تواند به دولت جدید كمك كند بر این مشكلات فائق آمده و درك بهتری از نحوه مدیریت استفاده از ابزارها برای رفع چنین مشكلاتی داشته باشد.
اروپام**9158**گزارش از: بهجت عباسی** انتشار دهنده: زهرا هژبری
سیاست خارجی دولت بعدی آمریكا و چالش های آن؛ از نگرانی درباره توافق ها با روسیه تا توئیت های ترامپ
۲۲ دی ۱۳۹۵، ۱۱:۵۸
کد خبر:
82382705
تهران-ایرنا- تعدادی از مقام های كنونی و پیشین آمریكایی از جان كری و مادلین آلبرایت وزیران فعلی و قبلی خارجه تا سناتور جمهوریخواه تندرو «تام كانن» با حضور در نشست روز گذشته (10 ژانویه/21 دی) درموسسه بین المللی صلح، درباره سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ و چالش های آن گفت و گو كردند.