به گزارش ایرنا، سیدحسین اردهالی روز چهارشنبه مراسم افتتاحیه كنگره بین المللی مراقبت های ویژه ایران افزود: در كشورهای پیشرفته متوجه شدند هر اقدامی مانند افزایش نیروی كار، ایزوله كردن فضا و ضدعفونی كردن تجهیزات و سیاست های درست در زمینه استفاده از آنتی بیوتیك نمی تواند به شكل مناسب عفونت را كنترل كند.
وی اظهاركرد: به همین علت انجمن مراقبت های ویژه نیز چنین سیاستی را در پیش گرفته است و از سخنرانان خارجی دعوت كرده تا در برنامه های آموزشی به چنین مباحثی بپردازند.
اردهالی با بیان اینكه مصرف آنتیبیوتیك ها در بخش مراقبت های ویژه باید هدفمند باشد، اظهارداشت: استفاده هدفمند از آنتی بیوتیك به این معنی است كه عفونت بیمار را درست تشخیص و شناسایی كرد و همچنین بتوان آنتی بیوتیك را با نوع و دوز مناسب و در فواصل زمانی مناسب به بیمار تجویز كرد.
دبیرعلمی كنگره بین المللی مراقبت های ویژه ایران، با اشاره به اهمیت مفهوم مراقبت های تغذیه ای از بیمار در بخش مراقبت های ویژه گفت: بیمار در بخش مراقبت های ویژه نیازمند تغذیه موثر است و برای رسیدگی به این مساله بیماران ابتدا باید به لحاظ شرایط جسمانی و تغذیه ای تقسیم بندی شوند.
اردهالی ادامه داد: امكان بلع برای برخی بیماران وجود ندارد اما دستگاه گوارشی آنها به خوبی فعالیت می كند، به همین علت از دستگاه های كمكی برای تغذیه به شكل بسیار ساده و قابل هضم استفاده می شود حتی برخی نیز امكان هضم غذا را نیز ندارند و تغذیه آنها با مواد مقوی مورد نیاز از طریق وریدهای بزرگ انجام می شود.
این پزشك فوق تخصص مراقبت های ویژه ادامه داد:همچنین دربخش مراقبت های ویژه باید درنظر داشت كه بیمار پیش و پس از جراحی چه نوع تغذیه ای باید داشته باشد و از این نظر كاملا تحت نظارت قرار گیرد، سیاست ما در بخش مراقبت های ویژه باید به این شكل باشد كه پس از ورود بیمار به بخش در ابتدا باید وضعیت تغذیه آنها و محتوای غذای آنها مشخص شود.
وی توجه به تنفس بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه را ضروری دانست و اضافه كرد: تنفس بیماران در این بخش نیز مانند تغذیه آنها دسته بندی می شود، باید درمانهای حمایتی تنفسی آنها را با توجه به شرایط بیماری آنها تهاجمی یا غیرتهاجمی انتخاب كرد.
وی گفت: دركنگره بین المللی امسال نیز ازخدمات دكترزاهد حسین خان كه كارنامه كاری وی بسیار قابل تحسین است، تجلیل شد.
وی ادامه داد: همچنین امسال تمركز این كنگره روی روش هایی است كه از اندام های حیاتی بدن بدون جراحی بیمار پشتیبانی می كند چون خود مساله جراحی عوارض زیادی برای بیمار دارد و انجام روش هایی برای درمان مشكلات وی بدون نیاز به جراحی و باز كردن بیمار می تواند هم به لحاظ هزینه مقرون به صرفه باشد و هم تیم پزشكی كمتری را دخیل كند و تضمین سلامت بیمار هم ممكن خواهد شد.
چهارمین همایش بین المللی مراقبت های ویژه ایران از 22 تا 24 دی ماه با حضور تعدادی از میهمانان خارجی و با برگزاری پنل های تخصصی در دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است.
اجتمام*1724*7268
خبرنگار: مهناز بیرانوند * انتشار: حسین فتح الهی
عضو شورای انجمن علمی مراقبت های ویژه:
چالش اصلی بخش مراقبت های ویژه عفونت بیمارستانی است
۲۲ دی ۱۳۹۵، ۱۴:۳۰
کد خبر:
82383050
تهران- ایرنا- عضو شورای سیاست گذاری انجمن علمی مراقبت های ویژه ایران گفت: چالش اصلی بخش مراقبت های ویژه در كشور، موضوع عفونت های بیمارستانی است كه باید چاره ای اساسی برای آن اندیشیده شود.