مرتضی افقه روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: با اینكه مخالفان سیاسی سعی می كنند ارزش برجام را كاهش دهند اما با توجه به محدودیت های سیاسی و اقتصادی كه كشور داشت این توافقنامه در قوی ترین شكل خود به سرانجام رسید.
وی افزود: دستاوردهای این توافق از همان ابتدا مشخص بود و برخی مخالفان در داخل كشور سعی می كنند دستاوردها را با چالش روبه رو كنند و رقبای سیاسی قوی آمریكا نیز مایل نبودند این مذاكرات به سرانجام برسد.
افقه ادامه داد: توافق برجام به لحاظ اصل خود، مشكلی ندارد ولی آنچه مشكل ایجاد كرده نگرانی های طرف های توافق و مشكلات تكنیكی ساختاری در بانك ها است.
این استاد یار دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار كرد: ارتباطات بانكی كه یكی از نتایج برجام بود هنوز آنگونه كه ما منتظربودیم پیش نرفته و بخش عمده آن مربوط به ناكارایی سیستم بانكی است كه نمی توانند خود را با قالب های لازم برای تكنیك های فنی آماده كنند.
وی گفت: در یك سال و نیم گذشته پس از توافق برجام، مبادلات نفتی كه شریان حیاتی اقتصادی كشور به آن وابسته است به جریان افتاده و با شركت های بزرگ به خصوص نفتی قراردادهایی منعقد شده است.
افقه بیان كرد: در صورت انجام نشدن این توافق، معیشت مردم دچار مشكل جدی می شد و تورمی كه به 40 درصد رسیده بود زندگی مردم را به شدت دچار آسیب می كرد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اضافه كرد: همچنین ركود از آنچه اكنون هست بیشتر می شد و كشور را با بحران جدی روبه رو می كرد و این را خود رقبا هم می دانند.
وی ادامه داد: اما رقبای سیاسی با نادیده گرفتن منافع ملی سعی می كنند این دستاوردها را كوچك جلوه كنند.
افقه اظهار كرد: تا پیش از انتخاب ترامپ، رئیس جمهوری جدید آمریكا، كنگره این كشور سعی می كرد كارشكنی كند و پس از آمدن وی همه نگران هستند تهدیدات قبل از انتخاب را عملی كند.
وی گفت: با توجه به نقش آمریكا و روی كارآمدن ترامپ، اروپایی ها از آینده مذاكرات نگران هستند و سرمایه گذاران اروپایی با وجود این توافق، با وسواس و احتیاط، دست به عصا پیش می روند.
** نقش شبكه های مجازی در اقتصاد
وی در خصوص حق مردم در استفاده از شبكه های مجازی در چهارچوب قانون نیز گفت: دولت در دو سه سال گذشته توسط برخی رقبای سیاسی، زیر فشار بود كه شبكه های اجتماعی با جایگاه بسیار گسترده بین مردم به خصوص طبقات متوسط و تحصیلكرده را ببندد.
افقه بیان كرد: دولت تاكنون مقاومت كرده اما به نظر می رسد آقای روحانی در مصاحبه اخیر با صدا و سیما، این بار خواسته با گوشزد كردن نقش این شبكه ها بر فضای مثبت در اجتماع و جایگاه سیاسی، تاثیر اقتصادی آن را یادآور شود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: رئیس جمهوری می خواهد فشار برای كنترل و محدود كردن فضای مجازی را با محرك حساس اقتصادی پاسخ دهد و بگوید در صورت ادامه یافتن فشارها، نشاط اجتماعی و سیاسی ایجاد شده دچار مشكل شده و لطمه جدی به اشتغال ایجاد شده از طریق این شبكه ها وارد می شود.
3004 / 6037
خبرنگار: خاطره غفاری فرخ زاد ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی
اهواز - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به دستاوردهای برجام گفت: بدون انجام این توافق، اقتصاد كشور قفل و معیشت مردم دچار مشكل جدی می شد.