به گزارش ایرنا، هر دو كشور نگران هستند كه پس از كره جنوبی كشور ژاپن هم درصدد استقرار چنین سامانه ای باشد و این می تواند منافع پكن و مسكو را در منطقه به خطر بیاندازد.
این در شرایطی است كه وزیر دفاع ژاپن هم راهی جزیره «گوام» شده است تا از تاسیسات نظامی آمریكا از جمله همین سیستم موشكی بازدید كند.
بیانیه چین و روسیه به گزارش روز جمعه تارنمای «یی سی» چین در جریان ششمین نشست رایزنی های امنیتی دو كشور در باره آسیای شمال شرقی منتشر شده است.
در بخشی از بیانیه آمده است كه دو كشور از حق حاكمیت و تمامیت ارضی خود و ثبات و توازن منطقه حراست خواهند كرد و در مقابل تاد، تدابیر بازدارنده در نظر خواهند گرفت.
در بیانیه آمده است كه پكن و مسكو به شدت مخالف استقرار این سامانه موشكی هستند و بار دیگر از آمریكا و كره می خواهند این برنامه را متوقف كنند.
امروز همچنین وزارت بازرگانی چین نیز در پی اعلام استقرار تاد بار دیگر تعرفه بر روی كالاهایی چون فیبرهای نوری وارداتی از كره جنوبی را برای پنج سال تمدید كرد و كره جنوبی این را یكی از تدابیر تلافی جویانه پكن در قبال سامانه آمریكایی تاد دانسته است.
در بیانیه تاكید شده است كه از دیدگاه چین و روسیه اوضاع در منطقه شبه جزیره كره پیچیده و حساس است و استقرار تاد در خاك كره جنوبی اوضاع را بدتر خواهد كرد.
دو كشور در بیانیه خود آورده اند كه باید به دنبال عاری سازی منطقه از تسلیحات هسته ای بود و از طریق گفت وگو به این هدف رسید.
دو كشور در عین حال از همه جوانب ذی ربط خواسته اند از هر اقدامی كه باعث تشدید تنش ها می شود، خودداری ورزند.
كره جنوبی و آمریكا اوایل تیر ماه 95 پس از پنج ماه گفت و گو موافقت كردند كه این سامانه را در سال 2017 در شهر «سئونگجو» كره جنوبی واقع در 300 كیلومتری جنوب شرق شهر سئول مستقر كنند.
این سامانه به نوعی تنظیم شده است كه رادارهای آن می تواند اطلاعاتی را از موشك های چین و روسیه جمع آوری كند و حتی به سامانه دفاعی آمریكا در ژاپن مرتبط شود.
«تاد» سامانه موشكی ضد بالستیك است كه توسط شركت تسلیحاتی آمریكا «لاكهید مارتین» ساخته شده و برد رادار آن هزار كیلومتر، برد عملیاتی موشك 200 كیلومتر و سرعت آن 10 هزار و 80 كیلومتر بر ساعت می باشد.
آساق**231**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی
پكن - ایرنا - چین و روسیه با انتشار بیانیه ای اعلام كردند كه همكاری های خود را برای مقابله با برنامه استقرار سامانه موشكی آمریكا موسوم به «تاد» در كره جنوبی افزایش میدهند.