به گزارش ایرنا سیدحسن قاضیزاده هاشمی روز شنبه در آیین افتتاح همزمان یك هزار تخت روانپزشكی در كشور در سالن شهدای دانشگاه علوم پزشكی اهواز گفت: امروز سلامت روان به معنای نبود اختلال روانی نیست بلكه به مجموعهای از توانمندیهای انسان اطلاق می شود.
وی با بیان این كه هم اكنون بیش از 450 میلیون نفر در جهان مشكلات روانی دارند توضیح داد: 10 درصد افراد جهان افسرده هستند و در كشور ایران شیوع اختلال افسردگی 12.6 درصد و اختلالات اضطرابی 15 درصد است.
قاضیزاده هاشمی با تاكید بر این كه در بسیاری از كشورها بیماران روانی مظلوم هستند و كمتر مورد توجه واقع شدهاند تصریح كرد: در كشور ما به دلایل مختلف از جمله زندگی ماشینی و زندگیهای نوین امروزی ، بخش عمده مشكلات روان مربوط به مشكلات خانوادگی است به نحوی كه بیش از 25 درصد از ازدواجها منجر به طلاق میشود.
وی با اشاره به اینكه 2میلیون و 500 هزار نفر در كشور از مشكل اعتیاد رنج میبرند افزود: در حال حاضر نرخ بیكاری در كشور 10 درصد است كه این می تواند سلامت روانی جامعه را نشانه بگیرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: همچنین جنگ تحمیلی نیز مشكلات زیادی از نظر اعصاب و روان در كشور ایجاد كرده است.
وی تاكید كرد: حمایت از سوی خانوادهها و دستگاههای مسئول برای بیماران این حوزه محدود است و یا دستگاههای مربوطه تقریبا كم توان هستند برای همین لازم است نگاه ما به مسایل اجتماعی متفاوت باشد.
هاشمی گفت: توجه به مادیات، برتری طلبی، قدرت طلبی، بدگمانی و بدبینی از جمله عوامل و صفات مذمومی هستند كه می توانند زمینه بروز بیماری های اعصاب و روان را ایجاد كنند.
وی با بیان این كه امروزه در كنار همه افراد مشهور در جهان یك روانشناس و روانپزشك وجود دارد افزود: متاسفانه بیماریهای اعصاب و روان در كشور ما به خوبی شناخته شده نیستند.
سید حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، جمعه شب وارد اهواز شد و امروز به صورت همزمان از طریق ویدیو كنفرانس یك هزار تخت روانپزشكی را در سراسر كشور افتتاح كرد.
وی طبق برنامه پس از افتتاح مركز پیوند مغز استخوان در اهواز در نشست خبری با خبرنگاران حاضر می شود.
افتتاح بیمارستان شماره 2 شهید بقایی در اهواز نیز از برنامه های وزیر بهداشت بود كه افتتاح آن به دهه فجر موكول شد.
7164/3004/6002/6064
خبرنگار: عاطفه جوادی/ خاطره غفاری** انتشاردهنده : محسن بهاروند
اهواز ـ ایرنا ـ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اشاره به اینكه 40 هزار تخت روانپزشكی در كشور مورد نیاز است، گفت: اكنون هشت هزار تخت روانپزشكی با بیش از صد سال قدمت در كشور وجود دارد.