۳۰ دی ۱۳۹۵، ۱۶:۲۲
کد خبر: 82393622
T T
۰ نفر
استاندار: برجام توسعه سیستان و بلوچستان را شتاب بخشید

زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برجام دستاوردهای بسیار زیادی برای كشور از جمله سیستان و بلوچستان داشته بطوری كه حركت در مسیر توسعه این استان را شتاب بخشیده و آینده درخشانی برای این منطقه متصور است.

به گزارش ایرنا علی اوسط هاشمی روز پنجشنبه در نشست حدود 2.5 ساعته با خبرنگاران اصحاب رسانه سیستان و بلوچستان با اشاره به دستاوردهای برجام برای این استان گفت: برپایی اجلاس آیورا در چابهار، حضور افزون بر 80 هیات خارجی برای بررسی سرمایه گذاری در این استان، ورود كشتی آلمانی حامل تجهیزات مهم صنعتی به بندر چابهار، توافق سه جانبه ایران، افغانستان و هندوستان، تردد كشتی میان ایران و عمان، ورود نخستین هواپیمای ایرباس به استان هفته آینده گوشه ای از دستاوردهای برجام برای این استان است.
وی سرمایه گذاری كشورهای خارجی در زمینه انرژی های نو در سیستان و بلوچستان را از دیگر دستاوردهای برجام ذكر كرد.
ماندانا زنگنه مدیر كل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود: این استان با پنج طرح و هزار و 295 میلیون دلار از نظر ارزش در رتبه سوم جذب سرمایه های خارجی كشور قرار دارد.
استاندار سیستان و بلوچستان همچنین از راه اندازی برخی طرح های مهم نظیر روشن شدن مشعل گاز در زاهدان مركز استان، راه اندازی باند دوم فرودگاه بین المللی زاهدان، آبیاری با لوله به 10 هزار هكتار زمین از طرح 46 هزار هكتاری مصوب سفر رئیس جمهوری در دشت سیستان، راه اندازی كارخانه مس چهل كوره و شركت هواپیمایی تفتان ایر تا پایان امسال در استان خبر داد.

** توسعه سواحل مكران با پس كرانه و سرزمین معنا می یابد
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در طرح توسعه سواحل مكران باید با برنامه ریزی صحیح نقش ملی و منطقه ای این طرح لحاظ تا زمینه ساز توسعه كشور و استان شود.
وی افزود: ما به دنبال این هستیم كه در طرح توسعه سواحل مكران ضمن بهره گیری از این توان ملی و مهم در كشور برای توسعه منطقه، این طرح به عنوان الگو در كشور مطرح شود.
وی تاكید كرد: با توجه به اینكه بندر چابهار به سبب ارتباط با آبهای آزاد حكم عسلویه در اقتصاد كشور را دارد باید از تجربیات عسلویه در این طرح بهره گرفت.
وی اختصاص 650 میلیون دلار برای توسعه بندر شهیدبهشتی از نظر تجهیزات و افزایش ظرفیت بندر از 2 و نیم میلیون تن فعلی به هشت و نیم میلیون تن را از جمله اقدامات در دست انجام ذكر كرد كه نوید بخش رونق اقتصادی منطقه است.
** اجرای چهار طرح بزرگ صنعتی در سیستان
هاشمی گفت: برای احداث طرح های مهم اقتصادی در منطقه سیستان شامل كارخانه 50 هزار تنی لاستیك، كارخانه پتو و پارچه، كارخانه تولید كاغذ از كربنات كلسیم و كاشی و سرامیك مقدمات كار فراهم و پروانه صادر شده است.
وی گفت: همچنین سه سند مدیریت منابع آب، كمك به احیای بخشی از تالاب بین المللی هامون و مدیریت بر كانون طوفان شن در سیستان نیز آماده شده است كه تا هفته آینده رونمایی خواهد شد.
** سیستان و بلوچستان دارای 6 پایانه رسمی زمینی و دریایی است
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: هم اینك پنج پایانه مرزی در مرز ایران با افغانستان و پاكستان و یك پایانه دریایی در چابهار (دریای عمان) فعال است.
وی تجاری و توریستی كردن پایانه مرزی ریمدان در چابهار و راه اندازی یك شبكه ریلی بین بندر چابهار و گوادر پاكستان را از جمله برنامه های در دستور كار ذكر كرد و گفت: بنادر چابهار ایران و گوادر پاكستان نه تنها در مقابل هم نیستند بلكه مكمل یكدیگرند تا نقش منطقه ای خود را به زیبایی ایفا كنند.
هاشمی حجم صادرات سیستان و بلوچستان به افغانستان را 2 میلیارد و 400 میلیون دلار ذكر كردو گفت: این درحالی است كه حجم واردات ما از این كشور 300 میلیون دلار است.
وی بر تامین سوخت مرزنشینان تاكید كرد و افزود: در كنار پایانه های مرزی چندین معبر مرزی ایجاد شد تامردم منطقه از این طریق به فعالیت های اقتصادی بپردازند.

*** واردات دام زنده از پاكستان به ایران از سر گرفته شد
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: واردات دام زنده از پاكستان به ایران به دلیل ممانعت آن كشور ممنوع شده بود كه با تلاش های صورت گرفته و اعلام اینكه در صورت عدم تامین دام از سوی پاكستان دام مورد نیاز خود را از هندوستان تامین خواهیم كرد، مقامات پاكستانی با واردات دام از این كشور موافقت كرده و واردات از سرگرفته شده است.
وی افزود: در تلاش هستیم واردات دام سبك را نیز از پاكستان انجام دهیم تا زمینه ساز اشتغال در استان شود.

***سرانه خدمات شهری سیستان و بلوچستان كمتر از300 هزار تومان است
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: سرانه خدمات شهری استان كمتر از 300 هزار تومان است در صورتی كه این سرانه در تهران 2 میلیون و 300 هزار تومان و در كشور به طور متوسط یك میلیون و 100 تا یك میلیون و 200 هزار تومان است.
هاشمی با اشاره به مشكلات شهرداری های استان گفت: برای رفع مشكلات نیازمند مشاركت مردمی هستیم.
وی مطالبات شهرداری استان را كمتر از 100 میلیارد تومان ذكر كرد و گفت: تلاش در رفع مشكلات شهرداری ها با جدیت ادامه دارد.
وی با اشاره به كمبود بارندگی و خشكسالی در سیستان و بلوچستان گفت: امسال بارندگی در استان نسبت به میانگین بلند مدت و سال گذشته 98 درصد كاهش داشته است كه این امر نشان از توجه ویژه به این بخش و اتخاذ سیاست چند وجهی در توسعه دارد.

** رسیدگی به مشكلات روستاییان دغدغه جدی سیستان و بلوچستان
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینكه 51 درصد جمعیت استان را روستاییان تشكیل می دهند گفت: از بیش از 6 هزار و 500 روستای استان حدود سه هزار روستا فاقد منابع آبی مطمئن هستند و هزار روستا نیز با تانكر آبرسانی سیار می شوند.
وی بر صرف اعتبارات ملی در زمینه طرح های روستا مركزی و روستا شهرها در سیستان و بلوچستان تاكید كرد.
هاشمی افزود: در نشست با مسئولان شورای آب كشور 10 محور مهم استان در زمینه آب نظیر تامین منابع آب شهری، روستایی و پایین دست سدها، فاضلاب، تبخیر، جمع آوری روان آب، توسعه قنات با توجه به وابستگی 52 درصدی استان به آب قنوات در مقایسه با وابستگی چهار درصدی كشور و غیره مورد توجه قرار گرفت.
وی توجه به صنایع دستی در استان با وجود پنج هزار صنعت گر در این حوزه، ایجاد فرصت شغلی برای 2 هزارو 500 نفر با فعال شدن واحدهای صنعتی تولیدی مشكل دار و احداث شده، گرفتن 40 میلیارد ریال اعتبار برای هزینه های جاری چهار نهاد فرهنگی شامل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان و ورزش و جوانان و حضور مسئولان جراید كشور در استان به همراه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آینده نزدیك را از جمله اقدامات استان ذكر كرد.
** حاشیه نشینی سیستان و بلوچستان مورد توجه مسئولان استانی و كشوری
استاندار سیستان و بلوچستان تامین حدود 120 كیلومتر آب شبكه مناطق حاشیه، تامین منبع آب 50 هزار تنی برای حاشیه شهر، تقبل 500 میلیارد ریال وام به شهرداری زاهدان، 340 میلیارد ریال از سوی وزیر كشور برای شهرهای بالای 100 هزار نفر و آسفالت كردن معابر مناطق حاشیه نشین را از جمله اقدامات مورد توجه قرار گرفته این حوزه ذكر كرد.
** ممنوع بودن تقسیمات كشوری
وی در پاسخ به سوال یكی از خبرنگاران استان مبنی بر تقسیم استان سیستان و بلوچستان گفت: فعلا تقسیمات كشوری ممنوع است اما مهمتر اینكه شهرهای این استان مكمل یكدیگرند و 2 دروازه بزرگ تجاری اقتصادی در شمال و جنوب استان ضامن توسعه اقتصادی منطقه محسوب می شوند.
وی تاكید كرد: جنس تقسیمات كشوری از نوع اجتماعی و فرهنگی است به گونه ای كه در آن در كنار هم بودن اقوام مورد توجه است.

** پرداخت 900 میلیارد تومان یارانه به مردم سیستان و بلوچستان در 9 ماه امسال
هاشمی گفت: در 9 ماه نخست امسال 9 هزار میلیارد ریال (900 میلیارد تومان) یارانه به مردم استان پرداخت شده كه اگر این میزان یارانه همانند سایر یارانه ها صرف كارهای عمرانی می شد چه تحولی را در اقتصاد به همراه داشت.
استاندار وجود هزار و 870 حقوق بگیر فاقد ردیف استخدام را در استان یكی از مشكلات ذكر كرد و گفت: امسال از470 میلیارد ریال اعتبار عمرانی 370 میلیارد ریال صرف پرداخت حقوق به این افراد شده است.
وی با اشاره به اهمیت انتخابات گفت: ادبیات در انتخابات باید به نوعی باشد كه منجر به ایجاد اشتیاق و میل افراد مدیر، كار بلد و جریان ساز به این میدان شود و گرنه هر چه فضا سخت گردد مانع مشاركت نخبگان می شود.
وی افزود: مردم خود می دانند و شناخت از جریان های سیاسی دارند.
وی بر پیگیری منطقه آزاد سیستان در مجلس و دولت تاكید كرد و گفت: تلاش در این زمینه با جدیت ادامه دارد.
7316** 6081 خبرنگار: عصمت جهانی ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
۰ نفر