در روزهایی كه اتحادیه جهانی كشتی به دنبال برگزاری مسابقات با استقبال پرشور تماشاگران است تا كمیته بین المللی المپیك را مجاب كند كه این رشته در سطح جهان علاقمندان زیادی دارد، به طور حتم سوای نتایج كمی و كیفی این رقابت ها، موضوع استقبال تماشاگران در سالن شهید بهشتی شهر مشهد در خلال سی و هفتمین دوره جام جهان پهلوان تختی برای اتحادیه جهانی كشتی از اهمیت زیادی برخوردار بود.
كمیته بین المللی المپیك بعد از بازی های المپیك 2012 لندن به این بهانه كه كشتی در سطح جهان توسعه نیافته و از تماشاگران زیادی برخوردار نیست، تهدید به حذف این رشته ورزشی از المپیك كرد و به اتحادیه جهانی كشتی تا بعد از بازی های المپیك 2020 توكیو فرصت داد تا برنامه های توسعه ای خود را برای حفظ این رشته در المپیك انجام دهد.
برهمین اساس در جلسه سپتامبر سال 2013 كمیته بین المللی المپیك در شهر بوینوس آیرس آرژانتین با رای اعضا این مجمع، كشتی تا بازی های المپیك 2020 ماندگار شد. در آن جلسه اتحادیه جهانی كشتی فیلمی را به نمایش گذاشت كه از شور و هیجان تماشاگران مختلف كشورهای مختلف دنیا نسبت به مسابقات كشتی حكایت داشت كه بخشی از آن فیلم به تماشاگران ایرانی حاضر در سالن 12 هزار نفری آزادی تهران در خلال رقابت های جام جهانی سال 2013 تهران اختصاص داشت.
سی و هفتمین دوره جام جهان پهلوان تختی با حضور 38 تیم خارجی و داخلی برای نخستین مرتبه از نظر كمی با استقبال كشورهای خارجی روبرو شد، اما از نظر كیفی و فنی باید مورد بازنگری قرار گیرد و هر چند تعدادی از كشتی گیران شاخص كشورهای گرجستان، قزاقستان، آمریكای لاتین و ارمنستان در آن حضور داشتند اما علاقمندان انتظار كشتی های با كیفیت تری را داشتند.
دیگر نقطه عطف این رقابت ها را می توان سه كشتی بسیار زیبا و جسورانه حسن یزدانی دارنده مدال طلای بازی های المپیك 2016 ریو بود كه حریفان قزاقستان، ارمنستان و مغولستان را در سه مبارزه و در كمتر از سه دقیقه شكست داد.
از سوی دیگر همه علاقمندان انتظار داشتند با توجه به حضور یزدانی جوان در وزن 86كیلوگرم، مبارزه او با علیرضا كریمی را ببیند كه كادر فنی تیم ملی نمی خواست در این برهه این دو كشتی گیر جوان با یكدیگر روبرو شوند.
برگزاری رقابت ها به صورت تیم به تیم از دیگر موضوعاتی بود كه موافقان و مخالفانی به همراه داشت. برگزاری این شیوه مسابقات به جای انفرادی چند سالی است ابداع و اجرا می شود و فرصت بیشتری را برای كشتی گیران جوان در تورنمنت ها برای رویارویی با حریفان فراهم می كند.
در شیوه انفرادی ممكن است یك كشتی گیر با شكست در دور نخست از مسابقات حذف شود.
در رقابت های بین المللی كشتی آزاد و فرنگی جام الروسا روسیه كه آبان ماه امسال در شهر مسكو در رده سنی جوانان برگزار شد، فدراسیون كشتی روسیه از همین شیوه برای برگزاری مسابقات استفاده كرده بود.
آن طور كه مسئولان فدراسیون كشتی اعلام كرده بودند كشورهایی چون تركیه، گرجستان، قزاقستان و اوكراین شرط حضور خود در جام تختی را برگزاری تیم به تیم مسابقات اعلام كرده بودند.
به هر ترتیب برگزاری مسابقات به شیوه تیم به تیم خالی از اشكال نیست و باید این روش مورد بازنگری قرار گیرد.
هر چند رقابت های بین المللی كشتی جام جهان پهلوان تختی در سال های اخیر با حضور كشورهای مختلف با كیفیت خوبی برگزار می شود، اما علاقمندان انتظار دارند كشورهای قدرتمند جهان چون روسیه و آمریكا نیز در آن حضور داشته باشند كه روس ها راهبرد خاصی برای حضور در تورنمنت های كشتی كشورمان به خصوص در رده سنی بزرگسالان در سال های اخیر اتخاذ كرده اند و جمبولات تدیف و گوكی گوگیاشویلی سرمربیان تیم های ملی كشتی آزاد و فرنگی روسیه زیاد علاقه ندارند كه قهرمانانشان با كشتی گیران ایرانی در اینگونه تورنمنت ها سرشاخ شوند.
عضو شورای فنی تیم های ملی كشتی فرنگی در خصوص جام جهان پهلوان تختی گفت: بسیاری از سرمایه های كشتی ما در جام تختی حضور داشتند و قطعا نفرات اعزامی به المپیك آینده از دل همین ها خواهد بود و حضور تیم های ایران الف، ب، توسعه و جوانان در این مسابقات و سرشاخ شدن با حریفان خارجی را باید به فال نیك گرفت چراكه تمامی كشتی گیرانمان توانستند حداقل چند كشتی خوب بگیرند.
دارنده مدال نقره المپیك تصریح كرد: پس از بازی های المپیك ریو، كشتی گیران مطرح برای آمادگی خود برنامه ای را در مورد حضور در مسابقات ندارند و شاید اگر سال قبل از المپیك بود بسیاری از نفرات مطرح در جام تختی حضور می یافتند.
رحیم علی آبادی در مورد برگزاری جام تختی به صورت تیم به تیم تصریح كرد: البته طرح تیم به تیم یك طرح جدیدی است كه به تازگی از سوی فدراسیون كشتی به اتحادیه جهانی ارائه شده است و قطعا بدون اشكال نیست و همانطور كه دیدیم برگزاری مسابقات در دو روز كافی نبود و اگر یك روز دیگر این رقابت ها ادامه می داشت و هر رشته در یك روز برگزار می شد بهتر بود.
وی ادامه داد: البته فدراسیون كشتی در نظر دارد رقابت های انفرادی را نیز در كنار رقابت های تیم به تیم برگزار كند و به احتمال زیاد این نحوه برگزاری از سال آینده اجرایی شود، تا تماشاگران هم شاهد رقابت تیم به تیم و هم شاهد مسابقات انفرادی باشند.
در رقابت های كشتی آزاد جام جهان پهلوان تختی، كشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان (دو تیم)، اوكراین، قرقیزستان، ازبكستان، مغولستان، گرجستان، عراق و منتخب آمریكای لاتین در كنار پنج تیم داخلی (تیم های منتخب الف، ب، توسعه، جوانان و تیم خراسان رضوی) حضور داشتند كه تیم ایران الف، ارمنستان و ایران ب به ترتیب اول تا سوم شدند.
در كشتی فرنگی نیز كشورهای گرجستان، تركیه، ارمنستان، اوكراین، ازبكستان و عراق در كنار پنج تیم داخلی (تیم های منتخب الف، ب، توسعه، جوانان و تیم خراسان رضوی) حضور داشتند كه ایران الف، گرجستان و ایران ب عناوین اول تا سوم را بدست آورند.
در كشتی پهلوانی نیز كشورهای گرجستان، قرقیزستان، روسیه، ارمنستان، بلاروس، صربستان و تركیه در كنار چهار تیم داخلی (تیم های منتخب الف، ب، جوانان و تیم خراسان رضوی) با یكدیگر رقابت كردند كه تیم خراسان رضوی قهرمان شد و روسیه مقام دوم را كسب كرد.
ورزشی**1067**
خبرنگار: رضا رمضانی انتشاردهنده:علی خورسندی
تهران - ایرنا - سی و هفتمین دوره رقابت های كشتی جام جهان پهلوان تختی در حالی جمعه شب در مشهد به پایان رسید كه علی رغم رقابت های نه چندان دلچسب، حضور تماشاگران نقطه اتكا و عطف مسابقات بود.