۴ بهمن ۱۳۹۵، ۱۳:۳۷
کد خبر: 82398388
T T
۰ نفر

ویژگی های شخصیتی ترامپ و سیاست خارجی آمریكا

۴ بهمن ۱۳۹۵، ۱۳:۳۷
کد خبر: 82398388
ویژگی های شخصیتی ترامپ و سیاست خارجی آمریكا

تهران- ایرنا- صاحبنظران اندیشكده 'چتم هاوس' اعلام كردند كه شخصیت عجول و بی پروا، غیرقابل پیش بینی، متناقض، حساس 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریكا، گواهی بر تاثیر معنادار وی بر مسایل خارجی است.

شماری از كارشناسان و صاحبنظران چتم هاوس در گزارش مشتركی كه در پایگاه این اندیشكده انگلیسی منتشر شد، خاطر نشان كردند كه بی ثباتی و بلاتكلیفی سیاست خارجی ترامپ، حد و مرزهایی را برای گزینه های سیاسی اش ایجاد می كند.
ترامپ مانند روسای جمهوری پیشین (آمریكا) با محدودیت های داخلی و بین المللی، از ایفای نقش كنگره تا اقدامات سایر كشورها، مواجه خواهد بود؛ چالش دیگری كه او پیش رو خواهد داشت این است كه شخصیت و شیوه عملكرد او احتمالا به آسانی از بخش خصوصی به دولتی تغییر نخواهد یافت.
این نویسندگان در این گزارش 69 صفحه ای به بررسی مهم ترین محورهای سیاست خارجی دولت جدید آمریكا، اعم از سیاست دفاعی، اقتصادی، تجارت، انرژی، تغییرات آب و هوایی، چین، روسیه، خاورمیانه و آفریقا، اروپا، افغانستان و آمریكای لاتین و فحوای بین المللی هر یك از این حوزه ها، رئوس محدودیت های خاص دولت ترامپ و فرضیه های مربوط به راه ها و تدابیر احتمالی كه از سوی ترامپ اتخاذ خواهد شد، پرداختند.
دیدگاه های مشترك نویسندگان این مقاله به شرح زیر است:
- ترامپ نشان داد كه علاقه ای به حمایت از نظم بین المللی لیبرال ندارد. وی ممكن است با ائتلاف ها و سازمان های شریك آمریكا، مانند رابطه آمریكا- ژاپن و سازمان پیمان آتلانتیك شمالی(ناتو) مخالفت نكند، اما احتمالا از میزان حمایت از آنها به طور قابل ملاحظه ای خواهد كاست. حداقل قضیه آن است كه او متحدان و شركای آمریكا را در زمینه قابلیت اتكایی آمریكا، بلاتكیلف و مردد خواهد گذاشت.
- ترامپ بیش از آنكه انزواطلب باشد، ناسیونالیسم است. او خواستار كنار كشیدن آمریكا از جهان نیست، اما در مقایسه با اسلاف خود، از منافع حیاتی آمریكا تعبیری محدودتر داد.
شعار 'اول آمریكا' مصداق شناخت محدود از منافع جهانی و یا تمایل برای مداخله با هدف حفظ آن است. آمریكا در دوران ترامپ صرفا با هدف دستیابی به منافع مستقیم و ملی و نه حمایت از متحدان آمریكا، به مشاركت با سیستم بین المللی ادامه می دهد. از این رو، هرچند ترامپ از خروج نیروهای آمریكایی از اروپا سخن می گوید، اما از وجود ارتشی قوی تر نیز سخن به میان آورده است، ارتشی كه آمریكا در صورت قرار گرفتن در معرض تهدید مستقیم از آن استفاده كند.
- خاستگاه سیاست خارجی ترامپ تعقیب سیاست برتری اقتصادی آمریكاست و احتمالا به همین خاطر برخی نگرانی های امنیتی متحدانش را قربانی خواهد كرد. به عنوان مثال، اگر او احساس كند كه به منافع اقتصادی بیشتری دست خواهد یافت، حاضر است تخطی چین یا روسیه از مقررات بین المللی را نادیده بگیرد. منوط كردن امنیت – اولویت همیشگی سیاست خارجی آمریكا- به دستور كاری سوداگرانه و منفعت طلبانه ای كه اهمیت چندانی به تحولات بلند مدت ژئوپلیتیك یا تداوم رابطه آمریكا با شركای اصلی اش نمی دهد، تغییری بنیادی را به دنبال خواهد داشت كه پیامدهای منفی برای ثبات بین المللی دارد.
- شخصیت عجول و بی پروا، غیرقابل پیش بینی، متناقض و حساس 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریكا گواهی بر تاثیر معنادار بر مسایل خارجی است. این امر علاوه بر اینكه باعث بلاتكلیفی و تردید رهبران خارجی درباره سیاست آمریكا می شود بلكه به همكاری با سازمان های بین الملی مانند گروه 7، جایی كه رئیس جمهوری آمریكا نقش شخصی مهمی ایفا می كند، لطمه می زند.
خاورم**1088*1275
مترجم:صفا فقیه*انتشار دهنده: مجید جعفری