شاپور رستمی سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در 9 ماهه قبل از توافق برجام حدود 248 هزار و 170 گردشگر خارجی به فارس سفر كردند اما در 9 ماه پس از این توافق، این آمار با حدود 35 درصد افزایش به 331 هزار و 838 نفر رسید.
برجام یا برنامه جامع اقدام مشترك در 23 تیر 1394پس از 20 ماه مذاكرات فشرده و سخت بین ایران و كشورهای 1+5 (آمریكا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به امضا رسید.
این توافق در 29 تیرماه 1394با تصویب قطعنامه 2231 در شورای امنیت سازمان ملل ماهیت حقوقی پیدا كرد و بدین ترتیب، 6 قطعنامه قبلی این شورا علیه ایران را لغو كرد. اتحادیه اروپا نیز در همان روز برجام را تایید كرد.
این توافق از 26 دی ماه 94 با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اجرای تعهد ایران در حوزه هسته ای، با برچیده شدن همه تحریم های ایران مرتبط با موضوع هسته ای به مرحله اجرا رسید.
** طرح های سرمایه گذاری در حوزه گردشگری فارس
معاون گردشگری و امور زائران استانداری فارس، حوزه گردشگری را از جمله حوزه های تاثیرگذار در ایجاد اشتغال و افزایش درآمد دانست و گفت: سیاست هایی كه دولت یازدهم از ابتدای آغاز فعالیت در كشور در حوزه مسائل بین الملل و توسعه به ویژه توسعه صنعت گردشگری در پیش گرفت سبب شد كه در سال های دوم و سوم فعالیت دولت تدبیر و امید شاهد افزایش حضور شمار گردشگران خارجی در كشور و فارس باشیم.
وی ادامه داد: با ایجاد رونق در بخش گردشگری، بخش خصوصی نیز فعالیت خود را افزایش داد و راغب به سرمایه گذاری در حوزه خدمات و گردشگری شد.
رستمی اظهار كرد: از جمله موارد سرمایه گذاری بخش خصوصی یكی ساخت اكوموزه عشایری فیروزآباد است كه در زمینی به مساحت 145 هكتار اجرا خواهد شد و دیگری دهكده صنایع دستی زرقان شیراز است كه در فضایی به وسعت بیش از سه هكتار عملیاتی می شود.
معاون گردشگری و امور زائران استانداری فارس گفت: بدون تردید با همدلی، هماهنگی و پیگیری مستمر می توان از تمام ظرفیت ها و قابلیت هایی كه این استان دارد از جمله دارا بودن حدود 30 درصد آثار تاریخی كشور، یك ششم بقاع متبركه، 400 جاذبه طبیعی و همچنین 2 هزار روستای دارای دهیاری كه هر كدام بیانگر بخشی از فرهنگ، تمدن و تاریخ ماست استفاده مناسب تری كرد.
رستمی افزود: شورای برنامه ریزی و توسعه استان با توجه به مشكلاتی كه در بحث منابع آب ایجاد شده و خشكسالی و بیكاری هایی كه درهمین حوزه احتمال دارد ایجاد شود، با هدف توسعه اشتغال در استان و جلوگیری از مهاجرت به حاشیه شهرها، بر اساس طرح تكاپو به این نتیجه رسیده است كه بخش گردشگری و صنایع دستی تنها بخشی است كه می توان از ظرفیت های آن برای ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت استفاده كرد.
وی، تعداد افراد شاغل در حوزه صنایع دستی در فارس را حدود 200 هزار نفر برشمرد و گفت: از مجموع 220 رشته صنایع دستی، حدود 120 رشته در فارس وجود دارد كه از این تعداد نیز حدود 80 رشته فعال است و 200 هزار نفر در این رشته ها مشغول به كار هستند.
معاون گردشگری و امور زائران استانداری فارس ادامه داد: یكی از مشكلات عمده در این بخش علاوه بر فضای كسب و كار افراد شاغل، بحث فروش اقلام تولیدی توسط آنهاست و به همین دلیل می كوشیم با راه اندازی دهكده صنایع دستی ضمن پر كردن خلاء موجود، به رونق صنایع دستی نیز كمك شود.
رستمی افزود: باید از فضای افزایش تعداد گردشگران خارجی برای رونق و افزایش فروش صنایع دستی و همچنین ایجاد اشتغال استفاده كنیم.
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم تا با فراهم شدن زیرساخت های گردشگری شاهد حضور گردشگران بیشتری در سال آینده باشیم اما لازمه آن حل و فصل مسائل و مشكلات بخش خصوصی و دیگری فراهم كردن زیرساخت های مورد نیاز است كه از جمله این زیرساخت ها، بهبود فضاهای فرودگاهی استان است كه باید بر اساس استانداردهای بین المللی انجام دهیم.
6122 /6118 /2027
خبرنگار: سارنگ عبداللهی ** انتشار دهنده: سیداحمد نجفی
شیراز- ایرنا- معاون گردشگری و امور زائران استانداری فارس گفت: شمارگردشگران خارجی كه پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) در سفر به این استان از جاذبه های فرهنگی و تاریخی آن بازدید كرده اند، حدود 35 درصد افزایش یافت.